szukam pracy sezonowej: JABLKA, czy ktos ma jakies namiary?

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie odnosnie zbiorow jablek we Wloszech: czy ktos moze sie interesowal i wie jak wyglada to tutaj? slyszalam duzo negatywnych opini o nieuczciwych posrednikach , malych zarobkach zlych warunkach itp.Mimo to praca ta mnie pociaga gdyz wykonywalam ja w Australii i bylo to zajecie ciekawe , wymagajace i dosc oplacalne.Przeszukalam caly internet i raczej na ten temat nie znalazlam nic dlatego bylabym wdzieczna jesli ktos wczesniej pracowal i moze podac mi jakies NAMIARY....
Czy jest jakis region w ktorym zbiera sie najwiecej jablek , gdzie sa one pakowane i gdzie mozna sie udac "w ciemno " liczac ze cos sie znajdzie? (dodam ze mieszkam w Rzymie i znam troche Wloski...
slawne jablka Melinda..od jeziora Garda w gore az do Austrii..Zaglebie jablkowe to Val di Non prowincja Trento..tu i po niemiecku cie zrozumia
.....tu i po niemiecku cie zrozumia
http://so.pwn.pl/lista.php?co=rozumie%E6

cordiali saluti
:)
dzieki... ale tu jest jak w piecu hutniczym..i o 17ej to juz mroczki dzis widzialam...ho crollato..przed 21 wypilam kawe,przyszla straszna burza trwa juz z godzine... i chyba bede zyc dalej...........:D

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa