Zakup mieszkania

Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna
Cytat: marshmallow
Naprawde tak nisko sie cenisz? ;)

No na to wyglada... ;)))
Ja nie z tych, co "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza"...
Chyba mnie z kims pomylilas :)))))))))))))))))))))
No jesli to nie falszywa skromnosc, to jak nazwac takie niedocenianie siebie?;)
Tutaj nie chodzilo o stwierdzenie, kto ma racje, a o czytanie wartosciowych wpisow, albo ogolnie o szacunek do innych uzytkownikow...
A co do udowadniania racji, to jesli chodzic o prawde, to powinno sie jej bronic, bo sama jak widac czesto ma z tym klopoty, a nie poprzestac na: "moje jest mojsze niz twojsze", no chyba, ze na rzecz swietego spokoju... ale obojetnoscia tez mozna wyrzadzic krzywde.
Dlatego postuluje zawsze o Prawdy Absolutne... moze dlatego, ze mialam okazje przekonac sie wiele razy, ze prawda mnie... wrecz kocha!
edytowany przez marshmallow: 24 lis 2012
A co ma (falszywa) skromnosc do niskiej samooceny? Moja (falszywa) skromnosc wynika z dobrego wychowania, a nie z niskiej samooceny :D

Zazwyczaj pisze na tym forum na tematy, o ktorych mam jakies pojecie. Nie ide na ilosc, nie pisze czegos, co mi sie wydaje albo, co przeczytalam na jakims portalu plotkarskim. To przynajmniej tyczy sie "powaznych" dyskusji. Jesli temat jest "luzny", to tez czasem zdarza mi sie pisac pierdoly ;)
Wiem, ze wiem jak dziala agevolazione prima casa, wiec chcialam to dac do zrozumienia, ale nie mam zamiaru nikogo wyzywac czy obrazac, bo "mial czelnosc" mnie poprawic czy uzupelnic moj wpis. To wolne forum. Poza tym, uwaga byla poprawna.
Mnie wylko wkurza, jak ktos nie ma zielonego pojecia na dany temat, a porywa sie na dawanie rad i daje niepoprawne informacje.
edytowany przez Paola81: 25 lis 2012
Teraz to powinnam napisac tak jak sie tutaj praktykuje " zaluzcie sobie swoj temat moze co????"

A na powaznie to bylam w banku....kredyt chca dac.....ale dostalam 2 strony a4 co potrzeba przyniesc....nawet mi sie nie chce wypisywac:DD
Paola, nie zle sie rozkrecilas!!! Jak bedziesz kandydowac na admina tego forum to masz moj glos!!
edytowany przez mirable: 25 lis 2012
Cytat: aggi2807
jesli chcecie sie klucic to idzcie na prywatna poczte

Dzieki za rade, ale nie skorzystam... :D
To jest forum! A na forum sie dyskutuje. Bo ja tu widze, conajwyzej, zacieta dyskusje, a nie klòtnie...
Musze dodawac, ze zyjemy w wolnym kraju? :P
jesli chcecie sie klucic to idzcie na prywatna poczte

Kolejna "madra".
A przepraszam, co Ci sie nie podoba w rozmowach odbiegajacych od tematu? Monotematycznosc to mialas na lekcjach w szkole.
Moze tez nie pasi poprawianie bledow ortograficznych? Nie dziwi mnie to, kolejna analfabetko! JP.
I o jakiej klotni tu mowa? Paola to osoba, ktora wniosla swiezy powiew do tego nudnego miejsca, mam do niej troche szacunku. :)

Cytat: Paola81
Musze dodawac, ze zyjemy w wolnym kraju? :P

Nie tylko w wolnym kraju, ale w wolnym swiecie... w swiecie opuszczonym przez Boga, w ktorym debilizm, prostactwo, chamstwo i kurestwo chcialoby wprowadzac swe rzady! Po moim trupie!
hi hi, czyli "nadajesz" już z zaświatów.
No niewatpliwie, mam cos 'nie z tego swiata'...
edytowany przez marshmallow: 28 lis 2012
Marsh... dupencjo kalibru entego. odwal sie ode mnie bo po pierwsze mnie nie znasz, po drugie pierdzielisz innym od wymadrzania sie a sama zajerzszasz prymitywizmem, po trzecie jak chcesz sie klocic to zaloz watek pod tytulem kocham uprzykrzac innym zycie, po czwarte jak ci ludzie do cyca nie dorastaja to poszukaj sobie w realu psychologa i jemu troj a nie startuj do nieznanych sobie..... nie bede znizac sie do twojego pozoimu bo go nawet nie reprezentujesz...
edytowany przez aggi2807: 28 lis 2012
Marsh... dupencjo kalibru entego. odwal sie ode mnie bo po pierwsze mnie nie znasz, po drugie pierdzielisz innym od wymadrzania sie a sama zajerzszasz prymitywizmem, po trzecie jak chcesz sie klocic to zaloz watek pod tytulem kocham uprzykrzac innym zycie, po czwarte jak ci ludzie do cyca nie dorastaja to poszukaj sobie w realu psychologa i jemu troj a nie startuj do nieznanych sobie..... nie bede znizac sie do twojego pozoimu bo go nawet nie reprezentujesz...

Jak masz zamiar sie tu klocic czy obrazac ludzi, to lepiej przenies sie na prywatna poczte... ;)))
Nie obraz sie, ale zwracasz uwage innym, a sama zachowujesz sie niekulturalnie.

P.S. Wydaje mi sie, czy 2 dni konstruktywnej dyskusji ;) zostalo pochloniete przez jakas czarna dziure???
Mala prosba o nie pranie swoich osobistych urazow nie pasuje... wiec trzeba innyc wciagnac w to bloto.. okay.. juz wiem jakcy sa polacy.. sory polki....
edytowany przez aggi2807: 28 lis 2012
Cytat: Paola81
Wydaje mi sie, czy 2 dni konstruktywnej dyskusji ;) zostalo pochloniete przez jakas czarna dziure???

Ten admin to faktycznie ma wyczucie, szkoda, ze pozwala na idiotyzmy swego protegowanego trolla... ale w koncu to facet, a u tych o logike trudno!
DO tych co maja auto, zmieciacie opony na zimowe???? Nie wiem co robic, a kurna opony drogie strasznie (czekam na odpowiedz NIE :D ). Ponoc ma byc snieg w przyszlym tyg i nie wiem co robic
musisz zmienic /obbligo oznacza obowiazek/ /inaczej wylapiesz duzy mandat..super multe ...cos pomiedzy 80 eu a 320 eu http://www.motorilive.com/aiuti-e-approfondimenti/obbligo-gomme-invernali-o-catene-a-bordo-2012.html
Cytat: SettediNove
musisz zmienic /obbligo oznacza obowiazek/ /inaczej wylapiesz duzy mandat..super multe ...cos pomiedzy 80 eu a 320 eu http://www.motorilive.com/aiuti-e-approfondimenti/obbligo-gomme-invernali-o-catene-a-bordo-2012.html

Musisz zmienic ...lub mozesz nie zmieniac i miec lancuchy w samochodzie. ...nie wiem czy tak jest w calych Wloszech, ale obbligo-gomme-invernali-o-catene-a-bordo, znaczy obowiazek opon zimowych lub lancuchy w samochodzie.
edytowany przez marysia2: 01 gru 2012
w gorskiej czesci..jesli wyjedziesz za miasto.towymagaja..ale przeciez ty masz nowy samochod to o co ci chodzi z tymi oponami?..zyjesz w miescie ..masz nowe opony ..chyba, ze chcesz sie wycieczkowac po Itali zima?
Cytat: mirable
DO tych co maja auto, zmieciacie opony na zimowe???? Nie wiem co robic, a kurna opony drogie strasznie (czekam na odpowiedz NIE :D ). Ponoc ma byc snieg w przyszlym tyg i nie wiem co robic

Legge 120 del 29 luglio 2010 mowi: "l’ente proprietario della strada può… prescrivere che i veicoli siano muniti ovvero abbiano a bordo mezzi antisdrucciolevoli o pneumatici invernali idonei alla marcia su neve o su ghiaccio"
Czyli zalezy od tego, co kaza Twoja provincia i comune (i ewentualnie gminy, przez ktore przejezdzasz jadac do pracy) lub inny wlasciciel drog (np. autostrada - na A4 lancuchy sa obowiazkowe). Teoretycznie, lancuchy lub opony musisz miec tylkoc jesli sa opady sniegu lub lod na drodze (i, oczywiscie, kiedy jest niebieski znak).
Jesli chodzi o snieg, to raczej nie ma watpliwosci, ale nie wiadomo co rozumieja przez "lod". Wystarczy jedna zamarznieta kaluza?

Ja zainwestowalam w zimowe kola (nie opony). Sa troche drozsze, ale zeby je zmienic nie musze jezdzic do mechanika i placic za zmiane (wystarczy odkrecic letnie kolo i zalozyc zimowe, czyli pol godziny roboty - wlasnej) i zostawac na jeden dzien bez auta. Ja osobiscie uwielbiam zimowe opony, nie tylko jak jest snieg. Po mokrych dorgach tez fajnie sie jezdzi.
Nie chce Cie straszyc, ale gdzies czytalam, ze druga polowa zimy ma byc sroga... Jak nie chcesz wydawac kasy na oponny, to kup tylko lancuchy. Kosztuja duzo mniej niz ewentualny mandat...
Pamietam, ze w starym samochodzie mialam tylko dwa kola zimowe... Moze to tez jest jakies wyjscie?
dziekiw szystkim za odpowiedz.
Sette nowe auto nie ma nic do rzeczy. Chcialam przejrzdzic bz zimowych ale mi ktos powiedzial ze to prawo nakazuje zmiane.
Paola: Widzialam opone w Bennecie za 25E. Wiadomo, to nie Goodyear ale poki co to zainwestuje w takie. Po pierwsze bo nie mam kasy ( auto zjadlo wszystko co mialam:D ). Po drugie nie wiem jak dlugo tu bede wiec i moze bym sprzedala auto jak bede wyjezdzac. Po trzecie jako kobieta nie bede zaklada ani lancuchow ani zmieniala opon. Moj chlopak wrocil do pracy i tylko dojezdza wiec musze sobie sama radzic.
Casa: racja, ale koszt "gumy" a opony to troche roznica :D:DDD

Nie wiecie moze czy tutaj jest taka zasada ze mozna przechowywac opony u mechanika jak sie mu zaplaci? Moj chlopak mi powiedzial zebym znalazla mechanika ktory by wzial na przechowanie ale nawet nie wiem czy tutaj tak mozna.
Nie wiecie moze czy tutaj jest taka zasada ze mozna przechowywac opony u mechanika jak sie mu zaplaci? Moj chlopak mi powiedzial zebym znalazla mechanika ktory by wzial na przechowanie ale nawet nie wiem czy tutaj tak mozna.

Jest taka mozliwosc (za odpowiednia zaplata).
W cenach opon sie zbytnio nie orientuje, ale 25 euro bardzo tanio... Z tego, co pamietam, to moja szwagierka za zmiane u mechanika placi ok 40 euro. Deposito powinno kosztowac ok 10 euro...

Probowalas szukac jakis ofert w internecie albo np. na Groupon?
edytowany przez Paola81: 02 gru 2012
Casa: racja, ale koszt "gumy" a opony to troche roznica :D:DDD

bez urazy, ale jaki charakter, takie i zarty...
a, no i moze przyda sie tez powiedzenie: "nie ma nic ukrytego, co by nie miało wyjść na jaw"
co prawda to z Biblii, ale jakos dziwnie czesto sie sprawdza *_*
edytowany przez marshmallow: 02 gru 2012
Paola dzieki, nie ma juz tych za 25, sa za 50 wiec i takie kupie. Wystraszylam sie nie na zarty ze policja moz emnie zatrzymac wiec jutro dzialam :)
Musze tylko znalesc przechowalnie :)
to samo prawo wprowadza i u nas w Pl w przyszlym roku http://superauto24.se.pl/auto-porady/nakaz-wymiany-opon-na-zimowe-projekt-ustawy-moze-wejsc-w-zycie-jeszcze-w-tym-roku_281003.html
tu jest dobra stronka mozez porownac ceny Mirable http://www.cercopneumatici.it/
Confronta i prezzi su più siti di vendita online. Acquisti sempre al prezzo più basso!
Dzieki Sette. Nie mam czasu niestety na porownywanie cen;/ Dzis normalnie pracuje a jutro rano o 11 czy 12 mam lot z Linante bo jade w delegacje i wracam pod koniec tyg. Mysle dzis kupic opony na lunchu i zmieni po pracy albo jutro rano jak ktos otwiera o 7:DD
zgodnie z tytulem postu:Jak mądrze kupić mieszkanie we Włoszech http://www.naszswiat.net/poradniki/poradniki/3080-jak-mdrze-kupi-mieszkanie-we-woszech-1.html
http://www.naszswiat.net/y-we-woszech/wiadomoci/5410-fondo-casa-uatwienia-dla-maestw-w-otrzymaniu-kredytu.html
http://www.hotmoney.pl/Gdzie-warto-i-nie-warto-kupowac-nieruchomosci-g28837-74797
Temat przeniesiony do archwium.
61-88 z 88
| następna

»

Życie, praca, nauka