Wizzair juz nie lata z Bologna do Krakowa?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |
Nie wyswietlaja mi sie loty z Bolonii do Krakowa na stronie wizzair. Czy ktos cos wie na ten temat? Nigdzie nie czytalam ze juz nie bedzie latal do Krakowa. Z gory dziekuje.
No niedawno ja pisałam,że nie latają z Rzymu do Gdańska.
Czyli jakaś drastyczna redukcja połączeń:(
Monika, masz wciaz katowice :>
oh namieszalam... Chodzilo mi ze nie wyswietlaja mi sie loty z Forli do Katowic, czyzby tez redukcja???
Wizz zamierza sie koncentrowac na tzw. federacji chorwacko-muzułmańskiej.. BiH
... w celu przyciągnienia niskokosztowych linii lotniczych do Bośni i Hercegowiny, rząd zadecydował o zniesieniu podatku lotniczego w wysokości 10 EUR na lotniskach w Mostarze oraz Tuzli. Według przedstawicieli ministerstwa transportu to właśnie ten gest w stronę przewoźników zachęcił Wizz Air do wejścia na rynek bośniacki...
widocznie zbyt malo Polakow lata na trasie IT PL IT..wiec wybrali Bosniakow
a ci beda smigac do Dortmundu i Malmo..wlasnie tam gdzie jest PRACA i az sie prosza o pracownikow..rozumiecie juz?
Sette fakt, w Niemcow to naprawde jest duzo pracy. We wszystkim. Cala Europa tonie a Niemcy nie schodza ze statku :DDD
Jaki jest limit kg na bagaz glowny i na duzy bagaz podreczny w WIzzair wie ktos moze? Cos nie potrafie znalesc tego na www
http://wizzair.com/en-GB/useful_information/baggage

Tu masz wszystkie informacje o bagażu:)
Ale nie wczytywałam sie, i nie wiem czy jest to o co pytasz.
Widzialam to, ale tam pisza ze podreczny trzeba samemu wsadzic do luku a glowny nie moze przekroczyc 32 kg (!!!!!!!!). Jakos dziwnie podejrzane mi sie to wydaje zeby bylo az tak duzo
LIMIT BAGAŻU

Każdy pasażer może przewieźć:

Jedną sztukę bagażu podręcznego

oraz

do 6 sztuk bagażu rejestrowanego, przy czym waga pojedynczej sztuki nie może przekraczać 32 kg.

A co do podręcznego to wedłyg informacji liczą się tylko wymiary:)
edytowany przez slonce_poludnia: 16 lis 2012
1.Mały bagaż podręczny:
Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem

Nic nie przeczytałam , że trzeba samemu zapakować do luku???
To niemożliwe.
Ciezko mi w to uwierzyc!!! :))))))))
Cytat: mirable
Sette fakt, w Niemcow to naprawde jest duzo pracy. We wszystkim. Cala Europa tonie a Niemcy nie schodza ze statku :DDD

I Norwegowie ..az sie prosza o polskich pracownikow..i to bez jezyka
Mowi sie ze to nie Grecja jest problemem Europy ale Francja! http://forsal.pl/artykuly/662673,the_economist_francja_bomba_z_opoznionym_zaplonem_w_sercu_europy.html
Potwierdzam ze z Forlì do Polski sie juz nie poleci, zostaje tylko Rumunia i Bulgaria, ogolnie to chyba wizzair sie wycowal bardziej na wschod. Z calych Wloch nie ma juz zadnego polaczenia wizzair do londynu, a to poniekad dziwne.. Pozostaje Bologna - Krakow, albo ostatnio tansza Bologna - Warszawa Modlin z Ryanairem
Główny oznacza ten, który idzie na taśmę!!!!!!!! Podręczny czyli taki, który mieści się we wzorcu (siatka stalowa) umieszczona na każdym lotnisku. Tak aby każdy przed odltem sam sobie sprawdził czy jego podreczny wchodzi w podany wzór http://www.fly4free.pl/wp-content/uploads/2010/03/5601.jpg
aggi a limit wagowy...?
Cytat: mirable
a limit wagowy...?

Ja tam nie pytam o limity wagowe, waze 82 wiec spoko, siadam i se lece ;)
"Od 4 października bagaż podręczny, który za darmo można wnieść na pokład nie może przekraczać wymiarów 42x32x25 cm (wcześniej 55x40x20). Oznacza to, że osoby lecące jedynie z bagażem podręcznym zabrać mogą ze sobą ok. 23% mniej bagażu niż dotychczas. Bez zmian pozostaje waga bagażu, która wciąż wynosi 10 kg.
Przewoźnik proponuje jednak alternatywę, oczywiście za dodatkową opłatą. Pasażerowie, którzy zapłacą dodatkowe 10 euro mogą skorzystać z większego bagażu podręcznego – 56x45x25 cm. bez limitu wagowego. Co więcej pasażerowie Ci zostana wpuszczeni do samolotu przed posiadaczami 'zwykłego bagażu'".
A ja wlasnie zabukowalam lot na Swieta! Yuuuuuuuuuuuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! :D
limit wagowy zależy od przewoźnika... u niektórzych standardowy bagaż to 10 kg.. u niektórych 15 albo i 8... przecież wszystko jest napisane czarno na białym na ich stronach internetowych! CZYTAĆ!
Cytat: Paola81
A ja wlasnie zabukowalam lot na Swieta! Yuuuuuuuuuuuppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! :D

pytanie, czy z haraczem, czy bez...
Cytat: aggi2807
10 kg.. u niektórych 15 albo i 8...

albo 6 (LOT) albo bez limitu (easyJet)
edytowany przez marshmallow: 21 lis 2012
Cytat: marshmallow
pytanie, czy z haraczem, czy bez...

Yyyyyy? Bez?

Bagaz glowny (max 23 kg) i podreczny (55x40x20 cm, max. 6kg + ew. laptop) bez zadnej dodatkowej doplaty.
edytowany przez Paola81: 21 lis 2012
A cena? :)
Air Berlin?
A cena? :)

Bardzo dobra (zwlaszcza jak na okres przedswiateczny) - 300 euro za dwie osoby w dwie strony.

Air Berlin?

Per tutta la vita :)))))
edytowany przez Paola81: 21 lis 2012
Air Berlin nie pobiera haraczu -brak opłat manipulacyjnych za płatność kartami,
ale przewoźnik nalicza opłaty serwisowe w wysokości 10 lub 15 euro do każdego biletu w zależności od formy płatności (przelew, karta) oraz tego, czy kupowana jest taryfa promocyjna (te zwolnione są z opłaty serwisowej).

http://www.pasazer.com/in-3694-pasazer,w,gaszczu,oplat,dodatkowych.php

W Wizzair i Ryanie sa specjalne karty zwalniajace z haraczu.

Ale limit na bagaz glowny w Air Berlin wynosi 20 kg.
edytowany przez marshmallow: 22 lis 2012
Nie do konca zrozumialam, o jaki haracz chodzilo...
Bo fakt, ze za bagaz sie nie placi, ale za platnosc karta pobieraja fee.

Ja wlasnie tez zawsze pamietalam, ze mozna bylo miec max 20 kg, ale zobacz tutaj:
http://www.airberlin.com/site/landingpages/yourfare_tariffs.php?LANG=eng

Cytat:
Checked baggage max. 23 kg
The free baggage allowance may vary if your flight is operated by one of airberlin's airline partners.
Additional charge, payable at the airport, for the first item of baggage which exceeds the 23kg free baggage allowance. Cannot be booked in advance online.
edytowany przez Paola81: 22 lis 2012
raczej chodzi glownie o centymetry!!!!!! o wymiary!!! zdzieraja za niewymiarowe bagaze
"Od 4 października bagaż podręczny, który za darmo można wnieść na pokład nie może przekraczać wymiarów 42x32x25 cm (wcześniej 55x40x20). Oznacza to, że osoby lecące jedynie z bagażem podręcznym zabrać mogą ze sobą ok. 23% mniej bagażu niż dotychczas. Bez zmian pozostaje waga bagażu, która wciąż wynosi 10 kg.
Przewoźnik proponuje jednak alternatywę, oczywiście za dodatkową opłatą. Pasażerowie, którzy zapłacą dodatkowe 10 euro mogą skorzystać z większego bagażu podręcznego – 56x45x25 cm. bez limitu wagowego. Co więcej pasażerowie Ci zostana wpuszczeni do samolotu przed posiadaczami 'zwykłego bagażu'".

A gdzie jest link do tego by to uwiarygodnic?????
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka