IMU

Temat przeniesiony do archwium.
witam! mam pewnien problemo otóz , wynajmuje mieszkanie -własciciel mieszkania żada ode mnie żebym zplacil IMU podatek od nieruchomości ktora jest nie moja ! w kontrakcie jest napisane spese comunale i imu ,jaka pytalem sie geometry co to jest to mi powiedzial mały podatek co sie okazalo wielkosci 600e .Czy w umowie o wynajem mozna takie cos umiescic? i czy mam obowiazek to placic bo z tego co wiem to czego mam tto placic jak to nie moje?czy mozna gdzies zlozyc jakiezs zazalenie ze jest zle sporzadzony kontrakt? pomozcie
podatek od nieruchomosci placi wlasciciel ,a nie wynajmujacy
http://it.answers.yahoo.com/question/index?qid=2[tel]AANzuwT
Idz tam gdzie rejestruja kontrakty czyli do Agenzia dell'Entrate albo do karabinierow,zloz denuncie na wlasciciela, ze sie approffitta di te
ok dziekuje jutro bedzie wielki dzien dla niego jak przyjdzie i sie upomni
jest jakis przepis albo cos zebym mu wylozyl kawe na lawe?
powiedz mu, ze go zadenucjujesz u carabinow..powinno podzialac-On wykorzystuje twa" niewiedze obcokrajowca".... ti prendi in giro..tak sie go wlasniej spytaj : Perché mi prendi in giro? Per quale motivo? ---wiadomo wlosi nie lubia palcic podatkow ..gosc szuka frajera by ktos zaniego zapalcicl jefo podatek...cwaniaczek...gdzie ty jestes?--w jakim rejonie?--chce wiedziec skad pochodzi wloski cwaniaczek heheheee
sorry za literowki
Podatek katastralny IMU,podatek od nieruchomości można opłacić, tylko i wyłącznie składając formularz F24 przeciez na tym formularzu musi byc logiczne nazwisko wlasciciela domu-mieszkania a nie twoje..logiczne..Wiec logiczne ,ze to on musi zapalcic a nie ty -Mozesz dowiedziec sie interesujacych cie rzeczy w Centro Assistenza Fiscale - Caf i Stowarzyszeniu Obrony Praw Konsumentów - Codacons. Poskarz sie i tam...albo zagroz wlascicielowi ze tam pojdziesz
jakby cie przymuszal to mu narob bykow wformularzu...niech idzie jescze raz po formularz i ty znowu zje wypelnij..powkurzaj dzada troche...i niech nie kreci ze chce gotowke na reke tylko daje najpierw formularz..heheh..wez go docisnij..pobaw sie anim wkotka i myszke--heheh ja bym to juz rozegrala umiejetnie..heheh,gula bym mu wychustala i nic nie dala na koniec
sorry za literowki :D
Włosi odmawiają płacenia nowego podatku od nieruchomości http://forsal.pl/artykuly/627279,wlosi_odmawiaja_placenia_nowego_podatku_od_nieruchomosci.html
Wlosi odmawiaja... i zwalaja na obcokrajowcow wynajmujacych owe mieszkania..a to wbrew prawu.
ok dzieki za rady:) jestem region marche
hello a za kontrakt mieszkania wyszlo ze mam zaplacic 157 e a druga polowe czy;li tyle samo wlasciciel czyli nasz kontrakt kosztowal ponad 300e czy to mozliwe pierwszy raz z tym sie spotykam bo zawsze wychodzilo mnie po 80 e, i tu tez jakis wał bo nie dal mi tego modulu tylko jakas glupia kartke wydrukowana z kwotami, oczywiscie nie zaplacilem tego zwlekam.
Niech sobie ta kartka podetrze cztery litery!
Ustawa o IMU mowi dokladnie o "possesso" ("il possesso è il potere sulla cosa che si manifesta in un’attività corrispondente all’esercizio della proprietà o di albo diritto reale”).
Czyli placi wlasciciel lub osoba, ktora ma "diritto reale" (uso, usufrutto, abitazione, enfiteusi, superficie itd.) Nigdy inquilino!

Cytat: lucca233
za kontrakt mieszkania wyszlo ze mam zaplacic 157 e a druga polowe czy;li tyle samo wlasciciel czyli nasz kontrakt kosztowal ponad 300e

Gdyby mieszkanie bylo "sfitto" to zaplacilby dokladnie tyle samo IMU, wiec argument, ze Wasz kontrakt "kosztuje go iles tam" jest bezpodstawny!!! A wynajmujac generuje przeciez dochod, nie?
Od 2013 IMU zastapi IRPEF (i addizionali) od nieruchomosci, wiec chyba to logiczne, ze powinna zaplacic osoba, ktory ma z tego mieszkania dochod.

czy to mozliwe pierwszy raz z tym sie spotykam bo zawsze wychodzilo mnie po 80

Jak najbardziej mozliwe!!! IMU od wszystkiego, co nie jest abitazione principale jest dwa razy wyzsze w porownaniu do ICI (wyzsza aliquota + wiekszy moltiplicatore).

Brak slow na takich idiotow!
Jesli to IMU nie bedzie zaplacone, to comune/panstwo scignie wlasciciela, a nie Ciebie.
edytowany przez Paola81: 27 gru 2012
hello a za kontrakt mieszkania wyszlo ze mam zaplacic 157 e a druga polowe czy;li tyle samo wlasciciel czyli nasz kontrakt kosztowal ponad 300e czy to mozliwe pierwszy raz z tym sie spotykam bo zawsze wychodzilo mnie po 80 e, i tu tez jakis wał bo nie dal mi tego modulu tylko jakas glupia kartke wydrukowana z kwotami, oczywiscie nie zaplacilem tego zwlekam.

Za rejestracje kontraktu w Agenzia dell"Entrate? Imposta di registro x locazione fabb. codice di tributo 112T?--za to placicie pol na pol,wlasciciel polowe i ty polowe kwoty ,raz w roku
kontrakt robil geometra ale nie dal mi ksera formularza f23 ty;lko jakas swoaja bzdurna kartke ze swoimi wyliczeniami
powinien ci dac ksero..mimimum ksero przelewu do Agenzia dell Entrate..typu Delega ex sac 112T i kwota oraz kopie Modello di Pagamento Tasse Imposte Sanzioni --caly druk wypelniony, codice fiscale data twego urodz..ze swoim codice fisc i swa data urodzenie plus nazwiska..itp dokladnie powinien ci dac kopie Mod.F 23..Domagaj sie
http://www.tutelati.it/contr_ab.htm wydrukuj sobie contract
www.tutelati.it
www.agenziaentrate.it
www.compraeaffitta.it
Luca on cie uwaza za jakiegos imbecyla--machnij mu szabelka bos w koncu Polak :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia