Esenzione dal pagamento del ticet

Temat przeniesiony do archwium.
Dostalam Cud z 2012 roku i jest od praktycznie z okresu od polowy sierpnia 2012 do konca grudnia 2012 ( 4,5 mc) , zarobek mniejszy niz 8000 e, bylam w CUP bo chcialam zrobic to esenzione dal pagamento per motivo sotto reddito, ale mi powiedziala ze nie moge, poniewaz nie jestem bezrobotna.Tylko ze kartke, ktora mi dala autocertificazione diritto all'esenzione dal pagamento del ticet jakie trzeba spelniac warkunki aby to uzyskac jest tez takie: Esente per età e reddito (E 01) di età superiore a 65 anni appartenente ad un nucleo famigliare con un reddito complessivo inferiore 36.151,98. Ja nie mam wiecej niz 65 lata, ale to drugie spelniam ze na rok nie zarabiam wiecej niz 36.151,89. Tylko czy to nie jest polaczone ze i wiek i mniej od tej cyfry? Mysle zeby isc do Centro per impiego popytac, co sadzicie? Z gory dziekuje
Trzeba wpelnic "modello Isee" przez CAAF (centrum asystentow fiskalnych); lepiej pytac bezposrednie u ASL (sanitaria) twojego miasta. Kazdy region ma swoje normy.
lekarz tez moze sam wypisac ci wniosek /popros go o to/na to essenzione i ty zanieszesz do ASl..wowczas nie odmowia,jest spis chorob ,ktore podlegaja pod essenzione,zalezy na co sie leczysz i u kogo

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka