Przejazd do Polski . Gdzie szukac ?

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze wszystkich o informacje , nie dla mnie a dla kogos komu chce pomoc . Osoba przebywajaca na terenie Wloch ( dojedzie gdzie trzeba ) Musi dostac sie do Polski ;
Cena za przejazd nie jest wazna , ale wazne jest , ze musi dostac sie do Polski jak najszybciej w taki sposob rzeby nie bylo kontroli granicznej , policyjnej . Nie moge wiecej napisac o tej osobie ale znam ja wiele lat i wiem ze w zyciu bywa roznie , warto czasmi to zrozumiec .Czy ktos moze cos powiedziec na ten temat .Dziekuje Wszystkim ( apropo umowy jeszcze nie podpisalam , to informacja dla tych co wiedza o czym mowie ) Wlosi to trudny narod do utrzciwych interesow bardzo trudny .
nie ma tak zeby nie bylo kotroli granicznej ,kontroli dokumentow--to nie realne,np Niemcy zawsze zatrzymuja do kontroli-mowiac uczciwie...chyba zeby ktos wybral trase Austria Slowacja..sa autobusy z Udine
Austria , Slowacja , ale czy tam mam gwarancje ze nie ma kontroli np przez Slowacje wiem ze slowo Gwarancja brzmi dziwnie Mowisz ze Niemcy zawsze zatrzymuja do kontroli , jesli jechalby ktos prywatnym autem tak jak wczesniej opisales trase tez zatrzymuja do kontroli .Czy wydostac sie z Itali nie mozna bez kontroli i jak to wyglada kaza wyciagac wszystkie paczki z auta . Mozesz napoisac cos wiecej Juz mysle o tym zeby sie ukryl i sama go zawioze >Dziekuje bardzo za pomoc , cos musze znalezdz jakies rozwiazanie
Ukraina :) 50e w passport i masz wolno ulica !
powiem ci ze tendencja do zatrzymywania i kontrolowania jest troska o nasze bezpieczenswto..o bezpieczenstwo tych co zyja w Unii..wylapuja nielegalnych emirantow..zauwazylam, ze ich uwage przyciagaja osoby kolorowe..tzn o ciemnej skorze..czy nawet bardzo ciemnej..szukaja handlarzy narkotykow i glownie.. terrorystow..jakby nie to co policja i sluzby graniczne robia..to by nie bylo tak spokojnie jak jest,oni wykonuja dobra robote..bialych ludzi rczej sie nie czepiaja za byle co..no chyba, ze ktos sie poci okrutnie i wierci jakby owsiki mial..nie wiem czy slyszlas, ze za pomoc osobom poszukiwanym w It grozi wysoka kara..wieksza niz w Pl..jesli jest list gonczy za dana osoba to kierowcy moze grozic przepadek samochodu plus inne kary
Może w słowniku ortograficznym poszukaj jakiegoś rozwiązania.
Dowiedz sie czy osoba jest faktycznie na liscie gonczym..ma europejski nakaz aresztowania..jesli tak to mysl o wlasnym tylku..
Osoba nie jest ani kolorowa , ani tez znaczaca .Co do kar dla tego co ja wiezie to zawsze istnieje wytlumaczenie ze wraca do swojego Kraju , co sie tyczy Pana ktory ma taki dowcip ze slownikiem , to moze pogadamy jak bedziesz mowil i pisal w 5 jezykach biegle koles to pogadamy a narazie to takie plytkie dowcipy zatrzymaj dla siebie .To sie nazywa pochodzenie z nieznanej Laki w Polsce . Rozumiem ze masz dola w zwiazku ze swoich pochodzeniem Wlochy okazaly sie byc dla Ciebie jak Dubaj a zarobki 1200 euro to szczyt marzen Jesli chcesz cos napisac proponuje wprost >
Nie rozumiem o co chodzi z ta Ukraina , komu jak i za co mialabym dac 50 euro , to marne grosze
Ja, co prawda, jechalam samochodem z IT do PL (wyjazd z Wloch z Brennero, przez Austrie i Niemcy i wjazd do Polski w Kolbaskowie) tylko dwa razy, ale nigdy mnie nikt nie kontrolowal... Mysle, ze na to nie ma reguly... Mozliwe, ze Niemcy czesciej kontroluja autokary... ale w przypadku samochodow osobowych to raczej wyjatek, niz regula...
ale jak sie ma pecha to sie ma tego pecha...mnie polska straz graniczna kontrolowala..nasze dokumenty..bagaznik nie
Że niby Ty znasz 5 języków? A ja znam takie przechwałki.
Nie istnieje coś takiego jak biegła znajomość kilku języków w mowie i piśmie, przy takim poziomie języka ojczystego, jaki zaprezentowałaś. :)))
Cytat: SettediNove
ale jak sie ma pecha to sie ma tego pecha...mnie polska straz graniczna kontrolowala..nasze dokumenty..bagaznik nie

Widocznie zle Ci z oczu patrzy! ;)))))))))))))))))))))))))
Jeszcze mi sie skojarzylo, ze, latajac do Berlina, za kazdym razem przekraczam granice miedzy Niemacami i Polska i nigdy mnie nie kontrolowali... Wiec chyba faktycznie mozesz mowic o pechu :)
Cytat: Paola81

No raczej, my tej podlosci nie mozemy zobaczyc, ale to sie czuje, a co dopiero na zywo!
W Agacie tez musi przeplacac... :)))))
edytowany przez marshmallow: 23 kwi 2013
ti rispondo in italiano.

1) da un punto di vista giuridico, probabilmente, ogni informazione "utile" a commettere un illecito, potrebbe essere perseguibile dalla legge

2) da un punto di vista morale, il tuo amico potrebbe, una volta arrivato in Polonia, chiedere asilo politico nel caso abbia i requisiti

3) probabilmente ogni Paese europeo sarà contento di far uscire dal proprio territorio un "indesiderato"

4) il problema sono i controlli e la vita in Polonia...non nell'arrivare

5) non conosco la normativa polacca

6) se è di colore, probabilmente verrà fermato, soprattutto in Polonia, nel 90% dei casi

7) Good luck!
Cytat: Paola81
Cytat: SettediNove

Jeszcze mi sie skojarzylo, ze, latajac do Berlina, za kazdym razem przekraczam granice miedzy Niemacami i Polska i nigdy mnie nie kontrolowali... Wiec chyba faktycznie mozesz mowic o pechu :)

:D to nie bylo o moim pechu tylko o pechu tego goscia co sie boi kontroli.....inny sens
Co do kontroli dokumentow przy wjedzie samochodem od strony Niemiec do Pl ..to ja uwazam ze straz graniczna jest oplacana i powinna solidnie wykonywac swoja prace..chocby 5 sek rzut oka na dokument wjezdzajacych..i przewaznie zartuja..rzuca jakim zartem wesolym...na lotnisku tez lubia sobie pozartowac--mialam podkoszulek z napisem Prada a jeden: a pani to pewnie do Wloch leci?heh
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie