Witam mam 20 lat wiemze jestem jeszcze mlody i dlatego chciałbym spróbować wyjechac w nast roku do Włoch. Chciałbym pracować w prawdziwej Włoskiej pizzeri nie koniecznie odrazu jako pizzaiolo mógłbym napoczątku sprzątać -)
W Polsce ukończyłem kurs włoskiej szkoly pizzy i pracuje teraz w wakacje jako pizzer
Chcialbym wyjechac do Itali i tam nabrac troche doświadczenia poznać i zrozumiec ten kraj-)
Za zarobione przez wakacje pieniadze bd planowal wyjazd. Obliczyłem ze uda mi sie zaoszczedzić ok 8 tyś zł wiem ze to malo ale czy starczy na pierwszymiesiac zycia we Włoszech??
Myslalem zeby pojechać do Neapolu jak najtaniej i tam znalesc jakies lokum napoczatku moze jakis motel a puzniej wynająć najtaniej pokój
I mam tu kilka pytan do panstwa
Czy w tym kraju łatwo znaleść prace nawet jako pomoc w pizzeri ??
nie jade tam żeby zarobić tylko poznać ich kulturę bo w przyszłości chciałbym w Polsce otworzyć Włoska pizzerie.
Czy jest jakas szansa ze jadac tam bez pracy znajde w tydzien jakas prace w pizzerii?
Słyszałem ze tam poszukują pizzerów bo to nie jest łatwa praca,
A i jeszcze kwestia jezyka czydogadam sie tam po angielsku ?? czy lepiej jak sie zacze uczyc juz teraz Włoskiego i bd znal jakies podstawy
dzieki za rady
POZDRAWIAM