ISEEU

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
od pażdziernika mam zacząć studia we Włoszech i ponieważ residenza mam w PL wymagają ode mnie ISEEU. Muszę więc zebrać dokumenty w PL ale nie bardzo wiem jakie i gdzie sie po nie udać. Gdzieś przeczytałam, że potrzebne są też wyciągi z kont bankowych osób zawartych w nucleo familiare?Czy to prawda???
tu masz najlepiij wytlumaczone przez studentke gosie BG http://www.wloski.ang.pl/forum/studia-jezykowe/199985
W przypadku studentow zameldowanych we Wloszech, podstawa do obliczenia ISEEU jest ISEE. W Twoim przypadku, dane ISEE beda symulowane (czyli nie majac rodziny ani dochodow we Wloszech ISEE=0).
To prawda, ze do ISEEU potrzebne sa dochody i majatek (patrimonio immobiliare - nieruchomosci i mobiliare - wyciagi z kont, inwestycje, polisy na zycie itp.) wszystkich czlonkow rodziny (w przypadku rodzenstwa bierze sie 50%). Wszystkie dokumenty musza byc przetlumaczone przez ambasade/konsulat.
ISEEU mozna zrobic w CAF, ktory ma umowe z uniwersytetem lub bezposrednio na uczelni (zazwyczaj online).