Praca - proszę o pomoc w miare mozliwości

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Mam 40 lat i jestem ojcem 2 dzieci 11 i 12 lat moja partnerka jest niepełnosprawna ma I grupe inwalidzką przebywam w Polsce i nasza sytuacja finansowa jest wręcz tragiczna szukam pracy ale nigdzie nie mogę nic znaleźć ( mieszkam na wiosce i to dodatkowy kłopot) , nie szukam datków czy pomocy finansowej szukam pracy jakiejkolwiek. Pracowałem we Włoszech potrafię się dogadać.
Sytuacja obecna zmusiła mnie do poproszenia o pomoc sam już nie mam pomysłu co dalej
Proszę o pomoc w znalezieniu pracy jakiejkolwiek kopanie rowów czy co kolwiek innego ziązanego z mozliwością zarobkowania
Jestem bez nałogów nie palę i nie pije zależy mi na pracy i możliwości godnego wychowania dzieci
Dziękuję za ewentualną pomoc
Polecam Norwegie Niemcy i Austrie..odradzam Wlochy
Można wiedzieć dlaczego odradzasz ?
w innych krajach wyciagnie wiecej za godzine niz tu..a dla tego pana pensja wyzsza o 30 proc wjego sytuacji to bardzo duzo..przelicajac eu na zlotowki..wIt ponadtoregularne platnosci nie sa wIT pewne..raz ,ze brak tu pracy..to oferuja nedzne cenciki..Nie chcialabym zeby go wykorzystali..bo naprawde ma gosc ciezka sytuacje..a jesli juz ktos znajdzie tu prace to cavolo na krotko..I to jest walsnie caly "urok" dzisiejszej Itali.To ,ze sie tu kiedys pracowalo nie powinno byc obecnie jezyczkiem u wagi...tu place od lat sie nie zmieniaja...skoro sa inne kraje w EU i zglaszaja oferty pracy dla Polakow to po co jechac do kryzysowej niepewnej Itali??
Tak masz rację wyciągnie więcej, ale lepsza It jak się coś znajdzie niż nic, że brak tutaj pracy zgadzam się. Jeśli ma ktoś możliwość wyjechać do tych krajów to pewnie że lepiej ale jeśli nie ma można spróbować i tutaj.
Norwegowie zorganizowali wPL biua posrednictwa pracy..sa zdaje mi sie ulokowane glownie na poludniu Pl.i potrzebuja pracownikow do konkretnych prac.. zarobki sawysokie ,duuuuuzo wyzsze niz wIT ,potrzebny jest jezyk ang..ale zarudniaja tez bez jezyka do specjalnych polskich ekip ,gdzie inne osoby znaja angielski i pomagaja tym co jezyka nie znaja .Pomysl sama jesli zbieracz owocow wyciagnie dniowke ok 100 / 120 eu ..to zaden wloski contadino nie da pracownikowi takiej kwoty wIt ,gora 60 eu dniowki..a to jest juz roznica 50 procentowa. Opiekunka w It ma ledwo 6 eu za godzine a w Niemczech ponad 8 eu/h
Warto wbic sobie w pamiec, ze od ponad 20 lat srednia placa mies. to jest TYSIAC eu ..slawne 1000 eu..i nie zmienia sie..istniej juz okreslenie na pokolenie, ktora zarabia tysiac eu mies milleuristi... "1.000 EUROs GENERATION"

http://www.controcampus.it/2012/03/nuova-generazione-i-milleuristi-chi-sono/
Wloska prasa pisze. ze tak zle we Wloszech nie bylo od 37 lat..Italia sie cofa caly czas do tylu..pol roku temu pisali ,ze tak zle nie bylo od 2o lat..:D
W żadnym kraju UE nie znajdziesz tylu ofert dla pracowników leśnych co w Szwecji. Pracując przy czyszczeniu lasów w kraju Wikingów, można zarobić 25-29 tys. koron miesięcznie. Wśród zatrudnionych nie brakuje Polaków.

Czytaj więcej na http://praca.interia.pl/praca-za-granica/news-praca-w-szwedzkich-lasach,nId,992271?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
http://praca.interia.pl/praca-za-granica/news-na-podboj-norwegii,nId,961681
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka