Przeprowadzka i co dalej?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich a szczególnie wszystkie mamy, które postanowiły zamieszkać na stałe we Włoszech ze swoimi pociechami, wreszcie nadszedł i czas na mnie, mam nadzieję że któreś z Was udzielą mi wskazówek, wiem, że może pojawiały się już takie tematy, a zatem proszę o cierpliwość. Jakie dokumenty są niezbędne żeby zapisać dziecko do szkoły we Włoszech (chodzi o szkołę podstawową)? Następna sprawa to oczywiście meldunek, może mi ktoś wytłumaczy jak to wszystko na początku ogarnąć? Dzięki za wszystkie odpowiedzi...
byly te tematy..poszperaj w archiwum..wyszukiwarka jest u gory na prawo obok zielonego slowa szukaj..Ja dodam tylko ,ze obecnie Italia cofnela sie w rozwoju o 37 lat do tylu..jesy powazny kryzys ekonomiczny ---i druga wazna rzecz..ze It to taki glupi kraj gdzie nauczyciele zadaja dzieciom zadania na wakacje i dziecko musi codziennie na wakacjach odrabiac lekcje..dla mnie to czysty idiotyzm..unieszczesliwisz dziecko tylko o meldunku masz wszystko na blogu Deelayah

http://www.deeoswajawlochy.blogspot.it/search/label/zameldowanie
Blog Dee pomoze ci ogarnac wiekszosc rzeczy :D
Adziamka, na moim blogu podaje wszystkie potrzebne informacje, od zameldowania po sluzbe zdrowia, mam nadzieje, ze znajdziesz to, czego szukasz.:)

www.deeoswajawlochy.blogspot.com
Dobra, wiem że i teraz tam ciężko, ale miłość nie wybiera...a poza tym moje dziecko w końcu będzie miało ojca, bo ten prawdziwy to w ogóle raz ją na oczy widział...szkoda gadać...także sorki settedi ale daj spokój z tym unieszczęśliwianiem, nie ja pierwsza i nie ja ostatnia...zajrzę na tego bloga, dzięki dziewczyny:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Ogłoszenia