Korporacje/duże firmy na Sycylii

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao,
Chciałabym wyjechać na praktykę studencką do Włoch, a moim pierwszym celem jest Sycylia, ale... no właśnie, szukam dużego pracodawcy, najlepiej jakiejś dużej korporacji typu FIAT, Barilla, Lavazza. Nie orientujecie się czy jakieś firmy tego typu mają swoje siedziby na Sycylii? Trochę w to powątpiewam, bo to niezbyt atrakcyjna lokalizacja z biznesowego punktu widzenia, ale nóż widelec coś się znajdzie ;P

Dzięki za wskazówki :)
kochana spoznilas sie o 15 lat..teraz poczekaj ze 20 lub 30az sie sytuacja w IT poprawi...Nie ryzykuj!
15 lat temu to mogłam wyjechać do IT co najwyżej z rodzicami na wakacje :) a czekać też nie mogę, bo jeśli chcę coś takiego przeżyć to teraz albo nigdy ;)
Zdaję sobie sprawę jak wygląda teraz sytuacja w Italii i że znalezienie czegoś takiego na Sycylii raczej graniczy z cudem, ale może jednak coś się trafi. Dużego ryzyka na pewno nie będę podejmować, planuję zorganizować sobie wszystko tak, żebym tam się znalazła w ramach umów pomiędzy jakimiś instytucjami. Istnieją np. stypendia, które mogą pomóc potencjalnemu pracodawcy podjąć decyzję o zatrudnieniu, ale potrzebuję jakichś konkretnych namiarów na interesujących pracodawców, raczej właśnie z grona tych dużych korpo. Choć obawiam się, że ostatecznie mój sen o Południu Włoch będę musiała zamienić na ten o Północy typu Lombardia, Piemont.
powodzenia:D..ale to co chcesz to wg mnie marzenie scietej glowy :D
40,1 proc.bezrobocie wśród młodych ludzi do 24 lat), fatalny stan gospodarki, która teraz produkuje o 20 proc. mniej niż przed kryzysem...
serio, wiem, jakie są parametry gospodarki włoskiej ;) nie porywam się z motyką na słońce, przez parę lat pracowałam nad swoimi kwalifikacjami, żeby nawet w takiej rzeczywistości móc się odnaleźć ;) i wiesz co, chyba nawet jeszcze bardziej mnie zmotywowałaś ;P
Wszystkie duże korporacje mają swoje strony www a na nich widnieją też adresy wszystkich oddziałów oraz sekcja "pracuj z nami". Posprawdzaj gdzie mieszczą się oddziały interesujących cię firm a potem wyślij cv do tych, które odpowiadających ci najbardziej pod względem miejsca położenia/działalności. Możesz też wpisać w googlu hasło "grandi aziende in Sicilia" czy coś w ten deseń i też ci powyskajują różne podpowiedzi.
jak ci sie powiedzie to daj znac na Fiolecie:D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia