Mediolan

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich ! Mam pare pytan dotyczacych Mediolanu . Moim wielkim marzeniem jest zamieszkac w tym miescie . Czy jest tu jakas Polka mieszkajaca wlasnie w Milano . Jak sie tam zyje , jak zaczac na poczatek , czy warto , no i jakies fajne i pomocne informacje . Dzieki za informacje (mozna pisac na priv)
http://www.pracaizycie.pl/artykuly/praca-za-granica/wszystkie-drogi-prowadza-do-mediolanu/
Ja mieszkam 90km od Mediolanu a ze czesto bywam w tym miescie to moge Ci doradzic ze sa lepsze miasta we Wloszech. Milan nie ma zbyt wiele do zaoferowania oprocz shoppingu a zycie ogolnie jest drogie. Jesli chodzi o kulture to tez jest nie wiele do zobaczenia czy porobienia. Nawet slynna la Scala nie ma za wiele do zaoferowania. Natomiast jelsi chodzi o prace, to nie wiem w jakim jestes sektorze, w moim przypadku- jest duzo pracy w Mediolanie i mysle ze ze znalezieniem stanowiska dla Inzyniera nie ma zadnych problemow.
Dorastałem w Mediolanie. Znaleźć pracę, trzeba znać języka angielskiego, ale w końcu jednak trzeba znać lub uczyć się języka włoskiego. zapytać, co chcesz na priv

Zostaw uwagę