liquidazione

Temat przeniesiony do archwium.
Czy jest może ktoś, kto posiada wzór pisma do pracodawcy w sprawie liquidazione. Wiem, że załatwiają to związki, lecz na tą chwilę jestem już w Polsce i chciałem wysłać pismo sam, przed oddaniem ewentualnie sprawy do adwokata i zapłaceniu za ten cały z tym związany młyn ??.
Podajesz za malo informacji i mysle, ze nie jest to odpowiednie miejsce, aby zaglebiac sie w te kwestie (ochrona danych osbowych, ktora lezy w Twoim interesie). Art. 2120 kodeksu cywilnego wloskiego daje Ci prawo do wyprawki, ale ta naliczana jest, wraz z innymi kwotami, na bazie Twojego kontraktu.
Napisanie pisma z Polski do pracodawcy nie przynosi efektu. Poprowadzenie sprawy przez adwokata tu, we Wloszech, uwarunkowane jest pozostawieniem mu upowaznienia do dzialania w Twoim imieniu (Twoj wlasnoreczny podpis, chyba ze jestes w posiadaniu certyfikowanej poczty).
Jesli natomiast Twoj pracodawca zbankrutowal, to masz prawo zwrocic sie do INPS-u o wyplacenie wyprawki z odpowiedniego funduszu, wysylajac pismo, ktorego model znajdziesz na stronie INPS-u.
To wszystko, jesli oczywiscie pracowales wg regularnego kontraktu, w przeciwnym razie, moze pomoc Ci tylko zwiazek zawodowy albo prawnik.
edytowany przez madber: 14 sty 2014

»

Pomoc językowa