Odpowiedź na maila

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam!
Jestem Viki i jestem poczatkujaca uczennica jezyka wloskiego, zaczelam ie uczyc pare miesiecy temu. Dostałam do zrobienia trudne jak dla mnie zadanie z ktorym nie moge sobie poradzic.
Jeśli ktos znajdzie chęci i czas by mi pomoc bede bardzo wdzieczna.

Tresc zadania po wlosku brzmi:
Hai ricevuto un invito per le feste da un amico che vive a Perugia. Nella tua risposta ringrazi, speghi perche non puoi accettare l'invito e parli dei programi che hai per quei giorni di festa.
(80-100parlare)
Z tego co tu zrozumialam chodzi o to ze dostaje zaproszenie od przyjaciela na swieta boznonarodzeniowe i mam mu na to odmowic i przedstawic swoje plany na swieta.

I niestety nie wiem jak sie za to zabrdzac. Jeśli mi ktos bd w stanie pomoc to bardzo o ta pomoc prosze.
Dostałaś zaproszenie na jakieś święta/imprezę do przyjaciela, który mieszka w Perugii. W odpowiedzi podziękuj, wyjaśnij dlaczegoi nie możesz przyjąć zaproszenia i opowiedz o planach, jakie masz na te wlaśnie dni, na które jest zaproszenie.
a to wszystko masz zrobić w 8[tel]słowach wypowiedzi slownej. Próbuj!! A tutaj my - jak to mówią stali bywalcy fioletu - poprawimy...

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa