ale o jakisch ty wyborach piszesz, bo dopiero teraz to przeczytalam?! ja tylko napisalam, ze w POlsce zyje sie calkiem niezle i nie ma wiekszych problemow ze znalezieniem pracy, co to ma wspolnego z wyborami hmm? przeciez napisalam prawde, co zle sie zyje w Polsce? Naprawde nie ma pracy? przymiera sie glodem? Jak ktos chce znalezc prace to ja znajdzie w to, ze jej nie ma to nie uwierze!
alogarf
dzisiaj, 16:27
spokojnie annaa25 przeciez to napisalam - "In Polonia si vive molto bene, un pò diverso dall'Italia"
napisalam, ze zyje sie inaczej niz we Wloszech, ale calkiem niezle. Czy to az taka tragedia? Ale jak chesz nie ma sprawy mozesz napisac swojemu znajomemu, przyjacielowi, ze przymierasz glodem, nie masz na chleb, siedzisz na kleczkach pod kosciolem i prosisz o drobniaki, nie ma sprawy moge to przetlumaczyc, jak chcesz go brac na litosc i chcesz byc widziana jako biedna sierotka ze wschodu.
posluchaj alograf, masz dobre zamiary ale za duzo tutaj Twojego "ego", Twojej inicjatywy, emanujesz energia, ktora nalezy spozytkowac a taki sposob by pomagal a nie dzielil-Ty natomiast za wszelka cene chcesz byc gora i tak sie wlasnie zachowujesz na tym forum, jakbys pozjadala wszystkie rozumy swiata a inni sa zgnusniali, malkontetni, biedni Polacy bez slonca...wykazujesz zupelny brak doswiadczenia zyciowego lub zaslepienie soba bo naprawde nie zdajesz sobie sprawy z tego jakie sa problemy z praca w Polsce. Sa ludzie, ktorym sie nie chce pracowac-zgoda, ale sa i tacy, ktorych sytuacja zmusza do wyjazdu i nie pieprzmy,ze w Polsce zyje sie dobrze kiedy ktos nie ma na jogurt dla dziecka albo po dwoch fakultetach nie moze znalezc dla siebie etatu. Dobrze zyja Ci co zarabiaja przynajmniej 2 .5 tys zl, a i to wcale nie jest "dobrze". jesli Tobie dobrze sie wiedzie to nie znaczy,ze wszystkim jest to pisane. W jakim Ty swiecie zyjesz dziewczyno? Zero pokory w Tobie, naucz sie najpierw szanowac innych i ich WYBORY -jesli tego slowa nie rozumiesz to zastanow sie dlaczego. Jestes przewrazliwiona na punkcie Polski bo wiesz jak Wlosi ja postrzegaja i za wszelka cene chcesz ja przedstawiac jako super panstwo. To jest kompleks nizszosci, bo inaczej przekazywalabys te informacje takie jakimi sa. Jestes bardzo zadufana w sobie, a nam daleko do standardu wloskiego we wszystkich ich detalach-dobrze bys to sobie przyswoila.
p.s wybory -odnosi sie do tekstu jaki ktos chce przekazac w tlumaczeniu.