kto mi przetlumaczy

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1-30 z 58
poprzednia |
w polsce zyje sie inaczej niz we włoszech szkoda ze wtedy wrocilam do polski skonczyc studia bo ani w polsce pracy ani we wloszech nie mam wtedy moglam nadal byc i pracowac u nicolo nawet na stale ale chcialam skonczyc studia bylismy zbyt krotko zeby sie lepiej poznac myslalam ze jak skoncze studia to przyjade do nicolo zeby nadal zajmowac sie domem ale zmarla mu siostra
nikt sie nie podejmie ;(
In Polonia si vive molto bene, un pò diverso dall'Italia però comunque non ci sono dei problemi di trovare un lavoro, però sono un pò arrabbiata con me stessa che allora sono tornata in Polonia, per finire la mia università perchè Italia mi piace tanto e preferirei comunque di tornarci e lavorare di nuovo con Nicolo anche per un periodo fisso, però come te l'ho già detto allora ilk mio obiettivo era di finire l'università. Ci siamo stati insiemo troppo poco per conoscierci meglio, pensavo che appena finita la scuola venivo da Nicolo per lavorare da lui però la sua sorella è morta.

Prosze mozesz wyslac :)
na poprawe humoru
http://dziendobrytvn.plejada.pl/24,37803,news,,1,,w_polsce_zyje_sie_naprawde_dobrze,aktualnosci_detal.html#autoplay
senti amore se tu vuoi venire in Italia cerco di trovartelo un lavoro se pio voui venire per solo mese a natale quanfo tutti vanno a casa basta che me lo dici un caro e dolce bacio
posluchaj kochanie jesli chcesz przyjechac do Itali to postaram sie znalezc ci prace,jesli chcesz przyjechac tylko na 1 miesiac..Na Boze Narodzenie wszyscy jada do domow,wystarczy ze mi powiesz..slodki calus
jeszcz etakie jedno male tlumaczonko

Ja od paru miesiecy probuje jeszcze przed wakacjami szukalam pracy nie mam kontaktow skarbie a jeden miesiac to krotko za mało przemysle to jeszcze
ale moglabys napisac to najpierw po polsku, bo z tego ciezko cos zrozumiec, interpunkcja!
to moz einaczej

skarbie na jeden miesiac przyjechac to za malo a pracy szukam od wakacji, nie mam juz kontaktow we wloszech z polkami
tesoro venire solo per un mese per un lavoro è troppo poco, sto cercando un lavoro dalle vacanze, non ho piu dei contatto con le ragazze polacche in italia
sorry alogarf ale tlumaczac dodajesz od siebie to czego w tekscie nie ma. Pierwsze tlumaczenie nie jest poprawne. Gdzie jest tam napisane,ze w Polsce zyje sie swietnie oraz,ze ona jest zla na siebie? trzymaj sie raczej sensu a jesli masz problem z tlumaczeniem to sie po prostu powiedz. Przeciez kazdy moze miec watpliwosci lub nie byc pewnym-to zaden wstyd- pozdrawiam :-)
skarbie na jeden miesiac przyjechac to za malo a pracy szukam od wakacji, nie mam juz kontaktow we wloszech z polkami

Tesoro, è troppo poco venire per un mese solo, io cerco lavoro dalle vacanze e non ho più nessun contatto con le Polacche in Italia.
edytowany przez wiwawiwa: 27 wrz 2010
chyba mozna troche zmienic zdanie, tak sie rowniez tlumaczy, byle sens byl ten sam, a w drugim zdaniu ktore tlumaczylam sensu nie zmienilam, w pierwszym i owszem, bo marudzila jak to w Polsce zle, no i po co? potem nas maja za kraj 3 swiata :D
Napisała, że w Polsce żyje się INACZEJ a nie źle.. Nie widzisz różnicy? Sorry, ale chyba jednak za daleko się posuwasz w tych swoich interpretacjach...
Napisała, że w Polsce żyje się INACZEJ a nie źle.. Nie widzisz różnicy? Sorry, ale chyba jednak za daleko się posuwasz w tych swoich interpretacjach...
Ups... zdublowało się ;>
no moze i za daleko sie posuam :) i co mi zrobisz? dasz mi klapsa w pupke? ale wy wszyscy tu nerwowi jestescie :D
*posunelam
pewnie w Polsce juz brzydka pogoda co? slonca pewnie jak na lekarstwo, deprecha jesienna sie zaczyna i malkontenctwo i nerwy sie udzielaja co?! Moze melise sobie zaparzcie :)
Jednak we Wloszech faktycznie zyje sie inaczej, mnie byle pierdola nie wyprowadza tak latwo z rownowagi, jestem ciagle usmiechnieta, kocham ludzi, usmiecham sie non stop i jestem bardzo szczesliwa, co to musi byc jak wy macie powazniejsze problemy?! nawet nie chce wiedziec :)
poza tym nie wydaje mi sie, ze napisalam cos zdroznego, bulwersujacego, upiekszylam tylko troche rzeczywistosc, bo juz taka nature mam, ze wole widziec wszedzie dobro, dobrych ludzi, czasem tylko okolicznosci sa niesprzyjajace, ale i z kazdego problemu mozna znalezc wyjscie, gdybyscie wszyscy mysleli w ten sposob swiat bylby piekniejszy, takze takim mysleniem, pesymizmem, marudzeniem nie pomagamy sobie, dlaczego trzeba widziec szklanke do polowy pusta a nie pelna? nawet takie banalne zdanie dot. sytuacji w Polsce mozna inaczej skonstruowac, nie trzeba przeciez tak dramatyzowac, Polska to nie kraj 3-go swiata, zawsze kiedy marudzisz pomysl o dzieciach umierajacych z glodu w Afryce czy tez innych miejscach na ziemii i dziekuj za to co masz, a nie narzekasz tylko, nauczmy sie cieszyc tym co mamy!
no nie tylko Ty alogarf zyjesz we Wloszech a nie kazdy ma takie wspaniale zycie jak Ty, tylko pozazdroscic
:-) ale to temat na zupelnie inne miejsce. Bardzo dobrze,ze jestes pozytywna bo w ten sposob emanujesz radoscia , a co do tlumaczen to nalezaloby trzymac sie scisle tego co ktos napisal i nie prosil o zmiany, nawet jesli to Ci sie nie podoba.... szacuneczek dla innych i ich wyborow to sie nazywa :-) pozdrawiam
jakosc mojego zycia zalezy tylko odemnie wiec jak sie postaracie zmienicie nastawienie i sposob myslenia to tez bedziecie mieli wspaniale :) proste.
teraz to po ptakach bo mi chodzilo zebybylo przetlumaczone ze w polsce zyje sie inaczej anie ze zyje sie dobrze
ale o jakisch ty wyborach piszesz, bo dopiero teraz to przeczytalam?! ja tylko napisalam, ze w POlsce zyje sie calkiem niezle i nie ma wiekszych problemow ze znalezieniem pracy, co to ma wspolnego z wyborami hmm? przeciez napisalam prawde, co zle sie zyje w Polsce? Naprawde nie ma pracy? przymiera sie glodem? Jak ktos chce znalezc prace to ja znajdzie w to, ze jej nie ma to nie uwierze!
spokojnie annaa25 przeciez to napisalam - "In Polonia si vive molto bene, un pò diverso dall'Italia"
napisalam, ze zyje sie inaczej niz we Wloszech, ale calkiem niezle. Czy to az taka tragedia? Ale jak chesz nie ma sprawy mozesz napisac swojemu znajomemu, przyjacielowi, ze przymierasz glodem, nie masz na chleb, siedzisz na kleczkach pod kosciolem i prosisz o drobniaki, nie ma sprawy moge to przetlumaczyc, jak chcesz go brac na litosc i chcesz byc widziana jako biedna sierotka ze wschodu.
ale o jakisch ty wyborach piszesz, bo dopiero teraz to przeczytalam?! ja tylko napisalam, ze w POlsce zyje sie calkiem niezle i nie ma wiekszych problemow ze znalezieniem pracy, co to ma wspolnego z wyborami hmm? przeciez napisalam prawde, co zle sie zyje w Polsce? Naprawde nie ma pracy? przymiera sie glodem? Jak ktos chce znalezc prace to ja znajdzie w to, ze jej nie ma to nie uwierze!
alogarf
dzisiaj, 16:27
spokojnie annaa25 przeciez to napisalam - "In Polonia si vive molto bene, un pò diverso dall'Italia"
napisalam, ze zyje sie inaczej niz we Wloszech, ale calkiem niezle. Czy to az taka tragedia? Ale jak chesz nie ma sprawy mozesz napisac swojemu znajomemu, przyjacielowi, ze przymierasz glodem, nie masz na chleb, siedzisz na kleczkach pod kosciolem i prosisz o drobniaki, nie ma sprawy moge to przetlumaczyc, jak chcesz go brac na litosc i chcesz byc widziana jako biedna sierotka ze wschodu.

posluchaj alograf, masz dobre zamiary ale za duzo tutaj Twojego "ego", Twojej inicjatywy, emanujesz energia, ktora nalezy spozytkowac a taki sposob by pomagal a nie dzielil-Ty natomiast za wszelka cene chcesz byc gora i tak sie wlasnie zachowujesz na tym forum, jakbys pozjadala wszystkie rozumy swiata a inni sa zgnusniali, malkontetni, biedni Polacy bez slonca...wykazujesz zupelny brak doswiadczenia zyciowego lub zaslepienie soba bo naprawde nie zdajesz sobie sprawy z tego jakie sa problemy z praca w Polsce. Sa ludzie, ktorym sie nie chce pracowac-zgoda, ale sa i tacy, ktorych sytuacja zmusza do wyjazdu i nie pieprzmy,ze w Polsce zyje sie dobrze kiedy ktos nie ma na jogurt dla dziecka albo po dwoch fakultetach nie moze znalezc dla siebie etatu. Dobrze zyja Ci co zarabiaja przynajmniej 2 .5 tys zl, a i to wcale nie jest "dobrze". jesli Tobie dobrze sie wiedzie to nie znaczy,ze wszystkim jest to pisane. W jakim Ty swiecie zyjesz dziewczyno? Zero pokory w Tobie, naucz sie najpierw szanowac innych i ich WYBORY -jesli tego slowa nie rozumiesz to zastanow sie dlaczego. Jestes przewrazliwiona na punkcie Polski bo wiesz jak Wlosi ja postrzegaja i za wszelka cene chcesz ja przedstawiac jako super panstwo. To jest kompleks nizszosci, bo inaczej przekazywalabys te informacje takie jakimi sa. Jestes bardzo zadufana w sobie, a nam daleko do standardu wloskiego we wszystkich ich detalach-dobrze bys to sobie przyswoila.

p.s wybory -odnosi sie do tekstu jaki ktos chce przekazac w tlumaczeniu.
tylko bez takich, w jakim swiecie ty zyjesz itp ok ok ok?
dla mnie pieniadze nie sa NAJWAZNIEJSZE moze dlatego lepiej mi sie zyje :P
Anna..sa agencje pracy oferuja sie ze znajda ci prace np dla abdante..tylko ze pobieraja oplaty z znalezienie pracy..niektore 20 eu /mies ,inne wiecej
..badante..
nadal nie wiem co ma piernik do wiatraka? co maja wybory do zdania ktore napisalam, ze w Polsce nie jest najgorzej. czy ja komus sugerowalam jakich ma dokonywac wyborow zyciowych? radzilam zeby jechala gdzies, zostala? uparlas sie tego slowa ok, ale ja nie mam z wyborami tej dziewczyny nic wspolnego i sie nie mieszam, tez widze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, dalszej czesci twojej wypowiedzi nie czytma, bo mi sie nie chce zwyczajnie.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 58
poprzednia |

« 

Brak wkładu własnego

Zostaw uwagę