Opis pokoju-pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Proszę o pomoc w napisaniu opisu pokoju po włosku. Będę bardzo wdzięczny :)
Mała pomoc...
mój pokój jest mały. Z prawej strony znajduję się łóżko. obok niego stoi mała szafka. Na końcu pokoju jest szafa. Obok niej stoi biurko z komputerem. W pokoju jest jeszcze komoda.Jest jeszcze duże okno. w pokoju są jeszcze dwa krzesła. Ściany są koloru zielonego.

La mia stanza è piccola. A destra c'è un letto. accanto a lui è un piccolo armadietto. Alla fine della stanza è un armadio. Accanto sorge una scrivania con un computer. La stanza è ancora komoda.Jest ancora una grande finestra. nella sala sono due sedie più. Le pareti sono di colore verde.

tu większość jest z translatora ,więc gramatycznie klapa. Jkby ktoś mógł mi to poprawić i może dorzucić jeszcze ze zdanko :p

Tu ci nikt nie poprawi czegoś z translatora. Napisz sam tak jak potrafisz, to może znajdzie się ktoś, kto to przejrzy.
Po tekście wnioskuję,że to zadanie domowe z zajęć językowych..dla mnie jest to trochę głupie prosić o takie rzeczy inne osoby.Myślę,że na zajęciach były podane przykłady opisywania przedmiotów....wystarczy trochę ruszyć głową i napisać po swojemu... Idąc na łatwiznę i odrabiać zadania w internecie to nie jest najlepsza metoda szybkiego uczenia się języka ....

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie