DRUGI STOLIK- CZESC 9

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 319
poprzednia |
witajcie. no i zaczynamy nowy rozdzial naszego stolika.mam nadzieje ze nasza MEG sie odezwie, bo zaczelam sie powaznie martwic.
dziewczyny jak mija wam wekend? ja wlasnie zaraz robie kawke. oliwka zasnela, bo dzisiaj wstala o 7 rano. u nas slonecznie ale wietrznie.
ja szykuje dalej walizki ....rano dopiero teraz przeczytalam 7 czesc w ktorej byla mowa o tym dowcipie ...chcialam tylko wstawic sie w obronie Jo z ktora przegadalam wiele godzin na skype i o ktorej mam bardzo dobre zdanie, mysle ze nie chciala urazic nikogo i pewnie gdyby przewidziala taka reakcje to na pewno by nie wpisala tej tresci ...Megi pisala do mnie na meila wczoraj przesylalam jej stronki do nauki jezyka oraz slowniki i dizionaria ...Marzenka jak chcesz to tez Ci przesle jak bedziesz miala chwile to sobie pocwiczysz ...ja jestem troche smutna ze zostawiam samego mojego Amore a z drugiej strony juz nie moge sie doczekac aby zobaczyc moja rodzinke i kolezanki oraz ulice mojej kochanej warszawki...10 dni mam nadzieje ze jest w miare cieplo ok zmykam
biri to cudownie ze odwiedzisz swoje rodzinne strony.tam sa twoje korzenie. ale napewno tez stesknisz sie za swoim amore to normalne. uspokoilas mnie ze klikalas wczoraj z meg na gg. wiec wszystko z nia dobrze. ciekawe czemu tak nagle przestala zagladac do naszego stolika/biri jak mozesz to podeslij mi te stronke/ musze wkoncu wziasc sie w garsc i porzadnie zaczac wkuwac wszystko na pamiec/u nas raz cieplo raz chlodniej. pogoda zmienna, wiec wez sobie jakas marynarke lub wiosenna kurteczke.szkoda ze tak daleko mieszkamy od sibie bo bym chetnie z toba wypila kawke i poplotkowala. pozdrawiam. szczesliwej podrozy./
Dziekuje Marzenko
wlasnie szkoda ze mieszkamy daleko i mozliwosc spotkania jest nikla ..co do Meg to pewnie odpoczywa po badaniach i na pewno wroci szybko jak sie tylko lepiej poczuje ....
http://www.wloski.com/index.php?szukaj=mandare&typ=0&jezyk=pl&p=slownik to jest slownik po wpisaniu wyrazu jaki chcesz przetlumaczyc odrazu po ostaniej literce wcisniej enter...

http://bea-wloski.blog.onet.pl/ to jest wlsoki dla poczatkujacych przez bloga wiec pewnie opiekuje sie nim ktos kto odpowie na pytania

SINONIMI E CONTRARI http://www.homolaicus.com/linguaggi/sinonimi/
choc na poczatek troche trudne znajdziesz tam zdania

http://portal.italiano.pl/vocabolario/
darmowy mowiacy slownik

http://www.scuolaleonardo.com/Italian-language-test.html
test italiano

http://www.educational.rai.it/ioparloitaliano/corso.htm
lekcje do sciagniecia

http://www.etimo.it/
dizionario z duza iloscia slow

a teraz zmykam myslec czy czegos nie zapomnialam
Witajcie... Marzenko prostuje że nie było mnie na żadnym gg a tylko wysłałam emaile bo zależało mi na stronkach ze sŁownikami. rzechodze bolesną rehabilitacje, biore zastrzyki i w ogóle nie wolno mi siadać, a na leżąco pisanie długie mnie męczy więc mam odpoczynek przymusowy. Zaglądam na forum, dzięki za troske, Biri, Jola dzięki za email a Tobie Marzenko i pozostałym dzięki że jesteście. Wytrzymam! Obiecuje! Pozdrawiam gorąco. Meg.
PS Biri miłego pobytu w Polsce!
MARZENKO - czemu co tydzień czy dwa zmieniasz nr stolika? Źle nam było przy 8?
dzieki Megi
a ty wracja do dobrej kondycji szybciutko i do stoliczka gdyz jestes jedna z zalozycielek oraz nasza bratnia dusza ktora przywita,pocieszy i obroni w razie potrzeby wszak jestes Lwica ....mam nadzieje ze cos Ci sie przyda z przeslanych stron a ja obiecuje jeszcze kombinowac z uruchomieniem programu zebys mogla korzystac bez koniecznosci internetu ...Pozdrawiam ja mam komp w warszawie wiec bede zagladac
biri dziekuje ci za podanie stronek/napewno je wszystkie przejrze. meg przyjmijmy ze raz w miesiacu zaczynamy nowy stolik. pozdrawiam.
hejka..ja w ten weekend mam zajecia wiec mam ograniczone mozliwosci pisania...
Biri..jakbys miala jakies troche wolnego to ja bym chetnie umowila sie na jakas coffee...ale wiem ze z czasem na tak ktrotki okres to bywa cieniutko a i ja tez nie zawsze jestem dostepna..wiec byloby milo..ale jak nie to moze innom razom
Wiecie do pracy posciagalam sobei sporo materialów po wlosku i dobpiero jak mam tluczaczyc tak zeby zdania mialy rece i nogi wylazi jak malo slowek znam..no ale takie tlumaczonka to tez nauka..wiec grzecznie siedze ze slownikiem (ale brakuje mi slownika w kompie byloby o niebo szybciej)

Meg mam nadzieje ze rehabilitacja szybko sie skonczy i mam nadzieje ze da efekt bo jak sie wie ze cos pomga to jednak ten bol jest zupelnie inny
ja niestety ostatnio opuszczalam swoje rehabilitacje bo nie udawalo mi sie wyjsc z pracy :((
pozdrawiam wszystkie dziewczyny
Catti z checia skoczymy na kawke zostaw mi swoj nr na meilu [email] jak bedziesz miala chwile, bede sie krecic po centrum wiec mozemy sie zlapac..co do slownika ja przeslalam Marzence i Megi pare przydatnych stron wiec wskocz tam,moze cos Ci sie przyda ..mam samolot o 21 teraz moje amore oglada meczyk a mam wolna chwilke ...
witajcie. u nas slonecznie ale strasznie wieje.rano bylam na spacerze , na lace nazbieralam mnostwo polnych stokrotek, bedzie z nich wianuszek na glowke dla oliwki, juz go koncze.w miedzy czasie zrobilam pranie reczne. coz ze niedziela.obowiazki.biri zycze ci szczesliwej podrozy. pozdrawiam.
Dziekuje Marzenko
ja wlasnie zaraz wychodze i jedziemy do Milano na lotnisko ...do uslyszenia
Hey dziewczyny. Wreszcze udalo mi sie znalezc stolik :-D bo juz sie balam,ze wszyscy gdzies sie zapodziali. Biri WYSOKICH LOTOW, milego pobytu w stolicy i szybkiego powrotu.
Maddyy dobrze Ci z taka tesciowa, moja tez pomaga, ale ze mieszkamy w 1ym domu (ona na dole a my na gorze) to czasem mi do garczkow zaglada, kiedys probowala uczyc nie gotowac rosol hehehehehe!!!!! Pozdrowionka w poszukiwaniu pracy .... albo cierpliwosci moze na jesieni bedziesz "narzekac" na zbyt wiele pracy ;) Meg, coz, w pozycji horyzontalnej nie latwo pisac wiec teraz jestes usprawiedliwiona ale po powrocie do zdrowka (czego zycze) masz nadrobic zaleglosci!!! Jola, Catti, Marzenko, Szopcia, Kasia pozdrawiam wszystkie a jak o kims zapomnialam do z gory sorrki!
jak tam dziewczyny po wekendzie? odpoczelyscie? ja prawde mowiac mialam rece pelne roboty, pranie, prasowanie itp. biri juz napewno w polsce:) MEG odpoczywaj, widze ze po tym ostatnim badaniu bardzo cierpisz. u nas strasznie wieje, slonko wychodzi i znika. a ja popijam goraca herbatke.
hej rega', u mnie wszystko po normalnemu, jestesmy na diecie i caly dzien myslimy o jedzeniu... che vita... boh... bylismy pobiegac nieco, 5 km, ale jakos ciagle tak samo wygladam i to mnie nieco martwi, a poza tym co to za zycie jak nie mozna jesc tego co sie lubi? Ale na szczescie na kolacje wymyslilam "paczkowane" risotto con gamberi i juz mi lepiej... Meg, jak sie czujesz? Bardzo ci wspolczuje i mam nadzieje, ze jak najszybciej wrocisz do formy, a co najwazniejsze, mam nadzieje, ze badania pomoga... Marzenko.... ciagle masz rece pelne pracy... napisz mi czego nauczylas sie przez weekend z wloskiego???? grrrrrrrr zdaje sie sie ze bede cie nieco cisnac... zebys jak nadejdzie czas twojego wyjazdu, a nadejdzie napewno, byla jak najlepiej przygotowana! Jak chcesz, to mozesz zaczac tez w ten sposob... napisz mi maila np... twoje hobby i ja ci go poprawie jesli zrobisz bledy, w ten sposob szybko nauczysz sie kilku zwrotow poprawnie, ja tak zaczynalam i musze powiedziec ze daje duze efekty! tak wiec czekam.....!!!!
Una bella, a co z twoja tesciowa? Ja przyznaje, ze wszyscy mnie straszyli jakie to one nie sa... ale jak narazie to moja narzeka tylko na moje amore a nie na mnie, wiec wydaje mi sie ze mnie zaakceptowala, jezdze tam czesto i czuje sie dobrze, sa to dosc prosci ludzie, ale w dobrym tego slowa znaczeniu i najwazniejsze, ze czuje sie tam naprawde dobrze.. odpukac, a poza tym...mamma mia, jak ona gotuje............
Czesc dziewczyny, troszke mnie nie bylo bo mialam troche gorszy okres, ale mam nadzieje ze wszystko juz wrocilo do normy :)
Biri jak ja ci zazdroszcze ze jestes w Polsce - ja dopiero jak dobrze pojdzie w sierpniu ale to tez nic pewnego. Meg zycze szybkiego powrotu do zdrowia i mam nadzieje ze w koncu poczujesz sie znacznie lepiej. Pozdrawiam wszystkie Maddyy, Meg, Jola, Szopcia, Biri, Meg a jesli kogos nie wymienilam to przepraszam.
Witajcie... Marzenko, Catti, Biri, Jola, Una bella, Maddyy, Moni... bardzo wszystkim dziękuję. Za pamięć, za troskę, za wszystko... Pamiętam o Was i choć nie pisze teraz regularnie to czytam na bieżąco. Nadal boli przy próbie siadania, więc z konieczności pisze leżąc ale rączka już drętwieje więc kończe. Nie poddam się! Buźka dla każdej ode mnie. Pa! Meg.
Hey dziewczynki! Meg dobrze bedzie bo jak wiesz po nocy przychodzi swit... A teraz zycze Ci duuuzo odpoczynku! Moni co tam sie urodzilo? Co to za humorki Cie lapia? Glowa do gory db bedzie! Ja wybieram sie na pomorze na przelomnie lipca i sierpnia. Uff nie moge sie doczekac!!!
Maddyy u mnie tesciowa nie taka zla, ale wolalabym nie mieszkac w jednym domu. Bo choc ona jest na dole a ja u gory to czasem mi w garczek zaglada hahaha. No i uczy mnie gotowac rosol !!! :-o (po wlosku, jakbym nie mogla go zrobic po swojemu ;-D ) Ale ogolnie jest OK. Za to przyznac musze, ze babka ma swoj styl i do tego wyglad! Pozazdroscic.
A ja dzis, kochane ragazze, jeszcze w pizamce, czeka mnie lozeczko, goraca herbatka. Termometr pokazuje stan podgoraczkowy, a glowe mam jak pusty dzwon, w ktorym jeszcze dzwoni jakby mi kto wczoraj przylozyl. Pozytywna strona medalu jest to, ze moge dzis zajrzec do stolika czesciej. Uff, zmykam po kolejna paczke chusteczek. A dopo, trzymajcie sie cieplo! buzka dla wszystkich.
witajcie dziewczyny. ja tylko w przelocie, mam rece pelne roboty. MADDYY swietny pomysl z tymi zadaniami. to mi napewno pomoze. dziekuje ci za pomoc. wieczorkiem jak oliwka zasnie wysle ci rozwiazanie. a ty szykuj juz kolejne zadanko/ pozdrawiam/
Witam wszystkich! Ja też zaglądam na chwilkę, bo mam trochę mało czasu(doba mogła by mieć trochę więcej godzin , a nie tylko 24). teraz wieczorami chodzimy na próby przed Komunią.Trochę jest z tym zamieszania. Ale te dzieciaki rosną. Ja nawet dobrze się nie obejrzałam , a tu moja córa idzie do Komunii......... Jeszcze trochę to i mnie przerośnie...... Czy ja już jestem taka stara??????????
W niedzielę włożyłam rolki na nogi i trochę pojeździłam. kilka razy o mało co nie zaliczyłam asfaltu....... i było trochę śmiesznie. Muszę chyba trochę wiecej sie ruszać i jeździć bo kondycję mam okropną.... i jeszcze te okropne czekoladki. Dlaczego są takie pyszne, ze nie można się oprzeć? Maddy , jak ty to robisz , że jesteś w stanie dostosować się do diety??? ja potrafię czasami nawet zjeść dzieciom czekoladki jak mi się chce słodkiego, a diety jeszcze nigdy w życiu nie stosowałam ( bo przeciez wszystkie są bez słodyczy). Teraz po zimie przydało by mi się schudnąc jakieś 3-5 kg i było by Ok! muszę sie jakoś zmobilizować, a przed chwilą skończyłam właśnie całą czekoladę (była pyszna......) pa pa
witajcie dziewczyny.MONIKA mam nadzieje ze zle dni przejda i bedzie dobrze.trzeba przeczekac.MEG wracaj do zdrowia, zycze ci abys mogla juz usiasc, chodzic, wykonywac codzienne czynnosci. jestes slina wiem ze juz niedlugo usiadzisz wygodnie w fotelu:) JOLU dla mnie tez dzien jest za krotki, dopiero co wygodnie usiadlam.codzienne obowiazki. JOLU ojjj napisz czy duzo bedzie gosci na komunii, jakie menu szykujesz? ja pamietam na mojej komunii bylo z 30 osob, dostalam od chrzestnych zloty pierscionek z pomaranczowym oczkiem, ktory mam do dzisiaj.pamietam ze specjalnie chowalismy swiniaka na moja komunie, i wyroby byly prosto z wedzarni, pachnace. slicznie w mopjej okolicy zaczal kwitnac bez, tak sobie myslalam jutro zerwe do flakonu. MADDYY wyslalam do ciebie maila. CATTI odezwij sie. pozdrawiam.
Witajcie... jestem na chwilke... Wszystkim Wam dziękuję. Jesteście Kochane. Moni - będzie dobrze i Tego samego życze Tobie. Głowa do góry! Marzenko dużo ćwicze na leżąco ale i dużo czzytam, ucze sie italiano nie tylko by zapomnieć o bólu... Dobrej Nocy wszystkim; Jolu, Biri, Catti, Szopciu, Marzenko, Maddyy, Moni, Una bella... Buziaczki! Meg.
Witam ponownie. Czyzby wszyscy mieli pelno roboty. A ja dzwonilam do pracy,ze jutro tez nie przyjde i jak na zlosc dzis bylo zawalenie!
Catti i Marzenko jak wam idzie nauka? Moim zdaniem jest duzo slowek podobnych do naszych ale gramatyka jest trudniejsza. Ale na poczatek wystarcza wam podstawowe zwroty. Ja na poczatku uczylam sie tez z rozmowek gdzie podane sa gotowe zwroty i wyrazenia. Odezwijcie sie czasem po wlosku albo pytajcie, to nigdy jeszcze nikomu nie zaszkodzilo.
Biri ale Ci dobrze, ja szukam lotow do Polski ale jakos klapa, czesc juz jest wykupiona! :( Jolu, ja tam stosuje "diete" czekoladowa hahaha wlasnie wylizalam lyzeczke nutelli MMNIAM pychotka. A sukienke na komunie juz kupilas? Jesli tak to jaka? Meg lez spokojnie i odpoczywaj. Ja tez juz zmykam do lozeczka, jeszcze tylko poczytam troche i lulu. A domani. Pa dziewczynki. Milej nocki.
cześć dziewczyny! Dieta czekoladowa jest super, tylko po niej ciężko wskoczyć w ulubione ciuchy. Nutelkę tez uwielbiam, ale staram się jej nie kupować , bo ostatnio pochłaniałam cały słoik prawie na raz. Co doKomunii, to chyba dzisiaj pojedziemy przymierzyć albę (wszystkie dzieci będą miały takie same, ale będą śliczne, bo wyglądają jak sukienki). a gości też będzie niewiele, bo tylko dziadkowie, chrzestnii nasze rodzeństwo. Przyjęcie robimy w restauracji i będzie wszystkich 17 osób z dziećmi.Myślę,że córcia też będzie miło wspominała swoją komunię. Meg wracaj do zdrówka i zyczę Ci wytrwałości. Moniczko, jak już ktos wyżej napisał po nocy zawsze przychodzi dzień i napewno zaświeci słoneczko ....dla Ciebie też.także nie przejmuj się tak tymi złymi dniami.Każdy z nas ma raz lepszy a raz gorszy dzień , także główka do góry i do przodu. Aha ! Uśmiechnij się, zrób cos miłego dla siebie (może książka, kosmetyczka, basen, lub tylko długi spokojny spacer), a napewno lepiej się poczujesz. pa pa.pozdrawiam wszystkich cieplutko.
witajcie dziewczyny. MEG ciesze sie ze napisalas chociaz kilka slowek. wracaj do zdrowia. u mnie dzien minal bardzo szybko nawet nie wiem kiedy. caly czas prawie jestem na dworze. tylko strasznie popoludniami i wieczorami jest u nas pelno meszek, strasznie gryza.wiec zabieram oliwke do domu. ojj co za plaga z tymi meszkami.teraz juz uciekam spac. pa.
hej dziewczeta, co sie tak pustawo porobilo? gdzie sie podziewacie? Ja ostatnio mniej pisalam bo mam ta wstretna alergie i mnie iczy bola, teraz chwilowo jest nieco lepiej wiec siadam do kompa. Kurcze mam nerwa bo moja kumpela z dzieckiem i mezem ma do mnie przyjechac, ustalilysmy ze to bedzie ok 6 - 7 dni, a tymczasem wczoraj uswiadomila mnie mailowo ze to jednak 10 dni bedzie bo "byly tansze bilety"...grrrr, goscie sa fajni, ale tyle osob przez 10 dni... mam wrazenie ze pozabijamy sie tu wszyscy, poza tym mam nerwa, ze sama sobie to ustalila, bez konsultowania ze mna... grrr grrrr grrrr Wprawdzie to dopiero w lipcu, ale ja juz sie denerwuje na sama mysl. boh....
ojj maddy wspolczuje tej alergii. wlasnie oliwka spi a ja zabieram sie za sprzatanko/dzisiaj rano troche opalalam nogi, slonce mozno grzalo.szkoda ze mam takiego stracha przed solarium.no ale na sloneczku sie opale:) wczoraj siedzialam w nocy nad zadaniem. juz mam polowe., jeszcze druga polowa i ci wysle. mam problemy z gramatyka.tak patrzalam potrzebne mi beda na lato sandalki, bo zaszloroczne juz sie rozlecialy/ maddy do lipca jeszcze troche czasu wiec... odpoczywaj przed najazdem gosci;) pozdrawiam
oj bella mi nie wystarcza podstawowe słówka ;) w tej chwili przerabiam ksiązke gestione delle risorse umane ;))
ostatnio mialam problemy z kompem bo strasznie sie powoli właczał dlatego tez sie nie odzywałam..
wyglada na to ze znow zmieniłam plany wakacyjne....niestety Roma odpada...jezeli zalapie sie na promocje alitalii to w poniedzialek kupuje bilet ale do....Milano..mhmmm..(10-17 czerwiec) mam nadizeje ze to juz ostatecznie...
Witajcie... rzeczywiście pusto tu sie zrobiło... Marzenko dziś usiadłam na chwile ale jeszcze boli w tej pozycji... pomału dojdę do siebie... Maddyy goście może w porządku ale nie ładnie że się wpraszają bez uzgodnienia z Tobą... a co do alergii to też ją mam tylko w nieco innej odmianie więc rozumiem. Marzenko ja nie wychodze na słońce ale by po zimie ożywić bladą cerę nakładam na razie na twarz balsam brązujący polskiej firmy Pollena Malwa za ok. 10 zł super efekt bo ładnie sie rozprowadza nie zostawia smug jest i do twarzy i do ciała jednocześnie...Una bella i Jola wkrótce napisze. Pozdrawiam gorąco. Pa. Meg.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 319
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka