SZUKAM

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
jestem kobieta w srednim wieku. szukam ludzi o dobrym sercu, ktorzy zasponsorowali by mi bilet na wyjazd do italii w celu podjecia pracy. bilety sa drogie, nawet te w promocjach. nie mam na bilet.jezeli ktos chcialby mi pomoc to prosze o pomoc. liczy sie nawet zlotowka. chce tez zapewnic ze moj wpis to nie zadne oszustwo, poprostu nie jestem w stanie zadluzyc sie u znajomych, czy rodziny, kazdy wie jaka jest sytuacja w polsce. prosze o pomoc. jezeli sie ktos zdecyduje podam kontakt mailowy.
rozumiem ,że pracę tam masz już załatwioną ?
tak prace mam zalatwiona,bede musiala tez zaplacic za zalatwienie pracy ale to z pierwszej wyplaty mi odciagnie pracodawca.
płacić za załatwienie pracy ? ale to chyba jest nielegalne i karane ? pobieranie opłat za pośrednictwo pracy ( załatwianie jej ) .... ? dziwne .... ja bym uważał
ja wiem i rozumie. ale teraz takie czasy ze za wszystko trzeba placic. to zostanie odciagniete mi z pierwszej wyplaty.musze pojechac i dlatego prosze o pomoc.nie stac mnie na bilet.nie chce od nikogo wyludzac poprostu prosze o przyslowiowa zlotowke.czas mnie goni. mam dwa tygodnie na kupno biletu.
misio gg z jakiego jestes miasta? podaje takze moj mail [email]
wcale nie takie czasy , jeśli ktoś jest uczciwy to nie robi takich numerów ....
no ale cóż , może nie każdy kto pobiera opłaty za pośrednictwo jest nieuczciwy ... ( miejmy nadzieję ) , w każdym razie życzę powodzenia !
COS DLA MISIA GO GO:
Zima, las, pada śnieg. Po lesie chodzi podenerwowany niedźwiedź. To złamie choinkę, to kopnie w drzewo, to pogoni wilka - ogólnie - mocno wściekły! Chodzi i gada:
- Po jaką cholerę piłem tę kawę we wrześniu...
rozumie ze takie czasy, widze ze nikt nie chce mi pomoc. rozumie was. jednak jak nie zbiore na bilet autokarowy to nie pojade do pracy.
Jak rozumiesz nasza pomoc. Posle ci jedno euro a prowizje zaplace 5 euro?
Nie wiem. Moze sprzedaj komputer.
a moze ktos ma bilet ktory nie wykorzysta? czasem zdarzaja sie sytuacje losowe, a bilet przepada. mi by bardzo sie przydal.
powiedz skad mialabys wyjezdzac i w jakim miescie pracowac?mozliwe,ze znajdzie sie cos taniego....widzialam samoloty za niecale 100zl...ale musze wiedziec skad i dokad....
pozdrawiam
jestem z poznania a praca za neapolem.
Maria nie badz w goracej wodzie kapana, poczekaj do grudnia gdy bede w drodze powrotnej to dam Ci przejazd za darmo i byc moze zalatwie Ci prace tu gdzie mieszkam, tzn na polnocy kolo Bergamo, gdzie zarobki sa ciut wyzsze jak w zabiedzonym Neapolu ciao
Poczekaj i pojedz na polnoc (chociazby pod proponowane Bergamo).
Praca na prowincji pod Neapolem, za zalatwienie ktorej trzeba placic... niezbyt dobrze brzmi.
Maria, napisz od kiedy masz ta prace. Za kilka (3-4)tygodnie bede wracala z Polski do Wloch. Mogę cie zabrać z Cieszyna do Florencji.
Że są osoby chętne do pomocy:)
Tak trzymać

Pozdrawiam wszystkich
bardzo wam dziekuje za pomoc, napewno skorzystam. zastanawiam sie czy jechac, za ten neapol, jest tam tak ciezko? mi oferuja jako opiekunce 450 e za miesiac,musze jeszcze 100 e zaplacic za prace. czy na polnocy jest lepiej?czy wolochy sa podzielone polnoc-poludnie? czym to sie rozni? czy tylko placa za prace? czy kultura tez?
450 euro? Zapomnij!!!
To jest .... szkoda slów.
Zaczekaj na lepsze propozycje.
Trzymaj sie tej stronki.
53 ma racje!
badz cierpliwa i czekaj! nie akceptuj, bo to bardzo malo..
Maria , jest pewna osoba na tej stronie, ktora szuka pracy i ja ja mam, te prace, wiec jesli nie przyjmie warunkow to moze byc dla Ciebie, mnie jest obojetne, ja praca nie handluje wiec tutaj zarobisz i dwa razy wiecej jak za zabiedzonym Neapolem, wiec modl sie , ze ta osoba sie nie zgodzi wowczas bedziesz miala prace od zaraz w prowincji Bergamo za 8[tel]euro,byc moze juz jutro sie wyjasni, nie badz w goracej wodzie kapana, pracy jest tutaj tak duzo, ze nie sposob jej przerobic, wierz mi ja tu mieszkam ponad 15 lat wiec wiem cos na ten temat pozdrawiam..
;)
zenek 1410, mysle, ze ta osoba jak sie zdecyduje, to moze spowodowac, ze odstapi swoje miejsce.
bardzo dziekuje ci zenek.nie wiedzialam ze w tamtyuch okolicach jest tak wiele pracy. i za tak duze pieniazki. jejku to dwa razy tyle co za neapolem. dziekuje ci zenek z calego serca.
powodzenia Mario!!!obys znalazla dobra prace we Wloszech(i faktycznie lepiej na polnocy!!)
450 Euro ! przecież to jakiś kiepski żart ? za taką ciężką pracę ? :-O
Zenek, czyli jednak jesteś Polakiem
kiedys urodzilem sie i wychowalem w Polsce wiec faktycznie , czuje sie Polakiem
Mysle, ze wszyscy co tu sie wypowiedzieli to naprawde Ci dobrze zycza, lacznie ze mna.!O zgrozo..jak te stawki spadaja Wlochy i tak nie naleza do leadera jesli chodzi o zarobki no..chyba ze ktos jest deputowanym w parlamencie albo prezesem Fiata...czy Alfa Romeo.Tak na serio jednak ja sie zastanawiam czy 1000 z hakiem to duzo, bo mam tyle podobno dostac na Pln.Wloch ,ale Wiesz musisz liczyc koszty zycia amciu lulu nikt dzis za free nie daje.A o poludniu to zapomnij chyba ze jako turystka bo to inny swiat jest .!Ciao tutti!:))
Arko, wiesz dlaczego staki spadaja ? dlatego, ze gdy ktos przyjezdza z Polski lub Rumunii albo Albanii albo jakiegos tam afrykanskiego kraju, to czesto zadowala sie i 450 i 500 raz mniej raz wiecej ale generalnie zawsze duzo mnie jak miejscowi, gdyz my zaczynamy przeliczac na ZL, zas wlosi przeliczaja na ceny wloskiego chleba, kosztrow wynajmu mieszkania itd itp. wiec nikomu nie ublizajac, to nasza wina, ze czasami zrozpaczeni bezrobociem lub marnymi w Polsce zarobkami, decydujemy sie na 50-600 euro, bo to przeciez jest i tak dwa razy wiecej jak srednia krajowa, ide spac, dobrej nocy
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia