polskie jedzonko

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
2:0
śpi z przejedzenia czy maminka mu cos zaserwowała w pierogach?
brava, Arabeska!:) zapomniałam o "szałocie" ;) a przecież to podstawa na Śląsku,hehe..

z tego, co widać, Twój italiano nie ma na co narzekać:) same trafne wybory! i tak trzymać! o to chodziło. Pozdrowienia :D
i nie trzymaj nas w niepewności- co tam jutro się szykuje? :D (o ile się obudzi;)))
no oczywiście była rolada z kluchami śląskimi i modro kapusta :D i szarlotka i inne ciacha i mięcha, no szaleństwo! wszystko wpierdziela.. oprócz kapuchy... che schifo! wczoraj wolowinka z paprykiem i cukiniem, dzisiaj znowu pierogi.
szaleje za pierozkami i roladami. warzywna salatka natomiast nie ze zla ale bez szalnstwa :)

p.s. ale makaron juz raz byl :D
ah, spal tak dlugo bo noc odsypial.. wstalismy o 3 nad ranem. teraz znowu spi.. deszczowo.. no to ja pierozki ide robic.. :)
temu to dobrze...tak mu dogadzać! ;) a gołąbki masz w planach? może kapusta w tej postaci go przekona? nie znam nikogo, kto by nie przepadał za tym daniem... :)
dziad powrócił w swe strony, gołąbków nie zasmakował.. postanowiłam stopniowo go zaznajamiać z nowymi smakami, nie chciałam wstrząsu wywołać :) następnym razm gołąbki i bigos!

nasza rolada jest lepsza od tej którą on zna. mocne.
a mój znajomy lubi kotlety mielone, placki ziemniaczane, nasze kiełbasy, szarlotkę i faworki
o tak :)
szarlotka na ciepło
kabanoski
placki ziemniaczane
naleśniki

niestety góralskie jadło odpada :D
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»