Atak pedalstwa we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |
za
prawy.pl

Plakat przedstawiający zdjęcie noworodka z napisem "homoseksualista" na opasce na przegubie wywołał ożywioną dyskusję i protesty we Włoszech.

Jest on elementem kampanii przeciwko dyskryminacji gejów, a powstał z inicjatywy władz regionu Toskanii pod patronatem włoskiego ministerstwa do spraw równouprawnienia.

"Orientacja seksualna nie jest wyborem" - taki napis widnieje na plakacie, wydrukowanym w tysiącach egzemplarzy. Zaprezentowany we wtorek afisz, który ma zostać rozlepiony na ulicach i w urzędach w całej Toskanii, wywołał szok - podkreśla dziennik "Corriere della Sera".

Wymyślili go lokalny polityk centrolewicowej Partii Demokratycznej oraz szef toskańskiego oddziału stowarzyszenia Arcigay. "Przy pomocy tego wizerunku - tłumaczą - kierujemy silne i jasne przesłanie. Homoseksualizm nie jest wyborem, ale niezmiennym faktem, który należy szanować".

Przeciwko tej kontrowersyjnej kampanii reklamowej protestują politycy z centroprawicy. Luca Volonte z katolickiej partii UDC powiedział, że jest to niedopuszczalne wykorzystywanie noworodków. W Izbie Deputowanych pojawiły się żądania wszczęcia dochodzenia w tej sprawie.
a Ty co o tym myslisz?
Dewianci stają się coraz bardziej obrzydliwi i nachalni.
A ja sie podpisuje pod ta kampania wszystkimi rekami i nogami:))).
Grunt to tolerancja.
Czy homoseksualizm jest dziedziczny, czy nie, to wciaz problemowe.
Natomiast wszyscy homoseksualisci ktorych znam, maja schrzanione kontakty z ojcem.
Ja juz wytlumaczylam mojemu mezowi, ze jesli nasz Franus bedzie gejem, to za utrudnianie zycia naszemu synkowi bedzie odpowiedzialny on, jako ojciec. W domysle chodzilo, ze ma sie starac i byc dobrym tata, bo homoseksualisci maja niestety utrudnione zycie. Slowo dewianci jest uwazam nie na miejscu.
Che schifo, brak słów.
Widzę, że dochodzi do tego dewiacja mentalna.
Melatrata, ciekawe, czy również w stosunku do pedofili będziesz stosować maksymę:"grunt to tolerancja".

Ta kampania, to cicha propaganda pedofilska, od dawna się o tym mówi, ale jasnogrodzianie nie wierzą. Do czasu, do czasu kochani....dopóki nie dotknie to waszego dziecka.
Dewiacja mentalna;)???
Nie sadze.
A nawet gdyby?
To dobrze mi z tym. I dobrze mi wsrod przyjaciol homoseksualistow:)
Swoja droga zaleznosc, o ktorej pisalam jest wytlumaczona w psychologii.
Oj, oj, oj, oj
nie mylmy pojec
pedofilia to zupelnie cos innego
I Ty Genio doskonale wiesz, ze to cos innego
To co innego, phi...dżuma i cholera to też różne rzeczy.
Nie trzeba wiele, żeby dostrzec powiązania pomiędzy siatkami pedofilskimi i wojującymi gejami.

Zaznaczam, ze do ludzi o takiej orientacji seksualnej nic nie mam. Też znam dwóch(chyba) i nie przeszkadza mi to. Tutaj mamy jednak do czynienia z nachalną propagandą.
Przykro mi, ale ja nie widze powiazan miedzy, jak to okresliles "wojujacymi gejami i siatkami pedofilskimi". Homoseksualizm i pedofilia, to tez dwie zupelnie rozne sprawy. Pedofilami moga byc tak samo homo- jak i heteroseksualni. Niestety.
>>>>Pedofilami moga byc tak
>samo homo- jak i heteroseksualni.
Umieszczanie w cudzysłowiu pedofilskich siatek, czy wojujących gejów, nie zmniejszy stopnia zdegenerowania tych ludzi.
L.M. Kasiu :)
oj,dyskutowalabym co do tego stwierdzenia:I
ufff,chodzilo o to powyzsze,ze pedofile to w wiekszosci geje.
Proszę bardzo, dyskutuj.:)
narażając sie na nieprzyjemne słow od G/E/ ja tu swoje 3 grosze też muszę dołożyć.
Nie zgadzam się, że homoseksualista to pedofil.Tak jak nie zgadzam sie z ostatnią bzdurą głoszoną przez jednego z polityków, że można zarazić się niepełnosprawnością.
ba.. przeraża mnie to nasze polskie niedoinformowanie..

wiecej napiszę -chciałabym miec przyjaciela geja.. ???
:-)
nie,mam nadzieje,ze Genio nie bedzie rzucal piorunami :)))

i nie bedzie sie denerwowal,ze mowi sie o nim podczas jego nieobecnosci.

prawda Geniu?
>>>>Nie zgadzam się, że homoseksualista to pedofil.
"Nie trzeba wiele, żeby dostrzec powiązania pomiędzy siatkami pedofilskimi i wojującymi gejami."
może nie wprost, ale to powiązania itd.. nie zabrzmiało dobrze...
Jeśli chodzi o ruchy dążące do zalegalizowania pedofilii to jest to dla mnie - przerażające.. Nie ma czegoś takiego jak "dobry pedofil", a zdarzyło mi sie poczytać stronę niejakiego piotrusia pana, który próbował na różne sposoby "udowodnić" że jest dobry dla dziecka, bo mu pokazuje świat.. okropność.
http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3305860.html
a tu coś dla Ciebie Inf., czyli tematy kontrowersyjne :-)

http://znajomi.biz/kontrowersyjne-tematy-vf36.htm?sid=979d5e06c1bd6c53e3f51db87b34cf29
Nadal twierdzę, że są powiązania [ORGANIZACYJNE]pomiędzy gejami i pedofilami. Celowo nie użyłem słowa homoseksualista, nie mam nic do ludzi o innej orientacji seksualnej.
Gejostwo coraz częściej przemyca w swoich kampaniach tematykę i treści pedofilskie w celu rozmiękczenia problemu.
O rany znalazlam strone tego psychola O_O cos strasznego..
http://www.daretospeak.net/pages/maly-ksiaze/zycie02.htm
a to teraz nie pogadam, bo muszę poczytać.. dla mnie gej zawsze równał sie homoseksualista..
hm..
o.. tą właśnie kiedyś przglądałam .. straszne głupoty pisze gość..
homoseksualista, to po prostu człowiek o innej orientacji seksualnej, natomiast gejem nazywam indywiduum, które całemu światu chce tę orientacje pokazać i dąży do tego, zeby uznać homoseksualizm za normę....na równi z parą składającą się z kobiety i mężczyzny.
a ..dziękuję.. za wyjaśnienia :-)
Maletrata,za homoseksualizm syna jest odpowiedzialna dominujaca w domu matka,nie ojciec
o jejuuuu,ludzie,wlasnie czytam tego "malego ksiecia"...
jest tam gfadka o prawach pedofila,o tym,ze
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 40
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka