Dyskusja, zapomniana sztuka?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 70
Pragnę zauważyć że jeden forumowicz założył już tego typu forum : Nauczmy się dyskutować
i zwyzywałeś tam wszystkich którzy się podpisali pod tą petycją

po za tym ty nie przeszczegarz tych zasad: HIPOKRYZJA

genio/eugenio 2 Cze 2008, 20:53 odpowiedz
Oczywiście nie trzeba chyba dodawać, że określenia "debil", czy "idiota" skierowane do osoby, która(nawet zachowując się poprawnie)prowadzi dyskusje na poziomie debila lub idioty, nie będzie uznawane za obelgę, lecz zostanie potraktowane najwyżej, jako smutna konstatacja.

genio/eugenio 2 Cze 2008, 21:02 odpowiedz
>>>>bo mam wrażenie że nie
Wklejam tutaj apel tamtego użytkownika bo strasznie mi się podoba i pasuje do wątku tego forum

Jest to apel do wszystkich ludzi na tym forum, którzy używają bardzo mało inteligentnych słów. Dobra dyskusja to taka w której szanuje się opinię innej osoby, wtedy dyskusja jest bardziej przejrzysta, ciekawsza i przynosi lepsze efekty. Starajmy się raczej opanować emocje i nie używać tzw. przerywników.

Jedna uwaga: Osoba która mówi do drugiej debilu czy idioto wychodzi na osobę słabą i przegraną w temacie, ponieważ nie wie co już ma powiedzieć. Kieruje się dzikim instynktem i ubliża, próbuje upokorzyć osobę o odmiennym zdaniu. A odmienne zdanie nie zawsze jest złe. Bez odmiennych zdań nie ma dyskusji.
Allora, postarajmy się zachowywać jak inteligentni ludzie. Pozdrawiam.

A tu wybieram parę fajnych zdań : Bez odmiennych zdań nie ma dyskusji. Osoba która mówi do drugiej debilu czy idioto wychodzi na osobę słabą i przegraną w temacie, ponieważ nie wie co już ma powiedzieć. Kieruje się dzikim instynktem i ubliża, próbuje upokorzyć osobę o odmiennym zdaniu.Dobra dyskusja to taka w której szanuje się opinię innej osoby.
he Prawa autorskie zastrzeżone :) the joke :)

cieszę się że się podoba :)
Niestety lame zasady i wchodze raz jeszcze tu:((
WSZYSCY TU JESTESCIE HIPOKRACI :))
Na czele z Cavaliere najechaliscie teraz na Gienia z tupetem polskiej kawalerii i kasacie jego swiete nogawki.....;)
A gdzie cytaty Waszego przywodcy???
No gdzie te epitety, ktore on obdarowywal innych co nie po lini jego "prawdy jedynej", mili hipokryci??
Przestancie bo to juz zenada.
Ulzyjcie sobie na mnie! Dajcie czadu!
Pozdrawiam
Hipokryci jestescie:)))
Ale glupi freudowski blad zrobilam.
Freudowski bo czytam wlasnie ksiazke o filozofii dla nie filozofow:))
Pozdrawiam
Dlaczego mówisz że jestem hipokrytą?
na tym forum na razie zdążyłem wypowiedzieć się tyle i po tym już stwierdzasz że jestem hipokrytą? Świetne freudowski spostrzeżenie nobel z psychiatrii.
to jest to co próbowałem udowodnić na moim forum :)
Bo tez nie uzywales najmilszych slow dla ucha w strone Gienia.
Ot, prosta odpowiedz.
Ale masz prawo, bo jestes mlody i umiesz sie jeszcze zloscic.
Gienio stara wydra:))) Powinien miec wiecej cynizmu....
A ja stara maruda, a to tak zeby sprawiedliwie bylo:)))
Buziaczki i apeluje o nie rzucanie zgnilych pomidorow na siebie:)
ty była odpowiedź to tego postu: "szanowanie pogladow innych" -- "szanowanie innych" - roznica jest taka, ze moge "atakowac" poglady innych osob ale nie same osoby, chociaz w niektorych, skrajnych przypadkach jest to dosc trudne
tylko dopiero kiedy powiedziałem na niego coś nie miłego, i nie wyzwałem go nigdy, powiedziałem wtedy kiedy zaczął mnie wyzywać dokładnie po 15 postach!!! w stylu ty Matole.

Przepraszam za taką wulgarność!!!!
Wiesz dobry jestes, nie dajesz za wygrane....
Z racji Twego wieku nie potrafisz jeszcze na pewne rzeczy patrzec i sie dziwic, ty patzysz i zloscisz sie .
I moze dobrze tak:)
E, co tam moze, NAPEWNO DOBRZE.
I rob tak dalej ale cedz slowa by nie obrazaly nikogo.
Milego gdybania zycze
Wypowiedź Genio do mnie :)

Widzisz mat..., znaczy głuptasku? Udowadniam ci, że "inteligentne słowo" to rzecz nieistniejąca a ty, zamiast okazać trochę pokory(rzecz najwłaściwsza w twoim przypadku) zaczynasz pleść bzdety o użyciu słowa "gówno", czy dopytywać się o moje wykształcenie.
Gówniarz.:)
To też od słowa "gówno":))
i nie wracam już na to forum CIAO
AMEN
Nie, nie i nie:))
Ja nie wejde w przepychanki:)
Poczytaj tez sam siebie, znadziesz pare perelek.
I ciut upierdliwy tez jestes jak na Twe lata:))
Nie ciagnij juz tego dalej.
On to wie, Ty to wiesz , Ja to wiem i oni to wiedza ze trzeba z kultura.
Po burzy powietrze jest swieze i czyste, nie rob nowej burzy.
a jeżeli wszysko przekreśla mój młody wiek 19 lat za miesięcy 20
to gratuluję

polecam do lektury: Oda do młodości Adama Mickiewicza
:) pa :) Madziu, poczekaj aż ten twój Genio zacznie na ciebie :) zobaczymy dopiero wojne atomową :)
Kasia, weszlam Ci teraz w parade .
Twoj post powinien byc zakonczeniem.
Ty gownierzu:)))))(zarty). NieobrazaJ SIE I ZOSTAN W PIASKOWNICY:
NIE RAZ JESZCZE ZA WZIECIE LOPATKI DOSTANIESZ PIASKIEM W OCZY:)) oD KOLEGOW I KOLEZANEK Z TEJ SAMEJ PIASKOWNICY::::
Ide przewinac gowniarza co mi sie drze w nieboglosy:)))
:(
lec Madziu,lec

buziaki dla Marcinka:***
Ja bron zlozylam :))
Bo widzisz ja to nerwowy czlowiek jestem a na rozglosnie w Toruniu to reaguje jak byk na plachte czerwona.
Ale mimo wszystko, choc mi nie wychodzi, to probuje z koltura lub zartem.
I de na inny watek:))
Pa pa pa
a ja lecę też do dziecka (4 miesiące) chyba się budzi papapa
I też nie chce mi się rozmawiać z ludźmi którzy tylko patrzą na wiek a nie na to co ktoś ma do powiedzenia :(
PA :) Saluti :)
Marcinek zostal wycalowany:))
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Jak by mi moj Gienio, gowniaro powiedzial to ja bym mu w podzience jakas fajna piosenke zadedykowala, oczywiscie z Radia Maryja :))

P.S. Sama nie wiem po co ciagne ten watek.
Cytuje i podpiauje sie pod Kasia:
AMENT
Wszystko przeczytałem, tylko nie mam pojęcie, co Ty Magdaleno tak powtarzasz ten toruński motyw, nigdy nie napomknąłem nawet, że jestem jakimś zagorzałym fanem Radia Maryja. Rydzyk ani mi brat ani swat, ja mam poglądy prawicowe(nie będę tłumaczył, co to oznacza) a on jest, hm....."socjalistą pobożnym"

Aha, rozumiem skąd to skojarzenie. Otóż, przykro mi to mówić, ale tak jest, zarówno Ty Magdaleno, jak i tamte dwa bęcwały wasze poglądy na polityczną rzeczywistość czerpiecie z "jedynie słusznych merdiów", takich, jak TVN, wedłóg których, każdy kto nie godzi się na to, żeby nasz kraj podpisywał każdy traktat, nawet najbardziej niekorzystny dla nas, jest moherowym beretem, homofobem i antysemitą.

Wasze ubożuchne poglądy, będące niczym innym, jak wycinkami z gazet, są dwubiegunowe: "dobrzy" euroentuzjaści, przyjmujący bez zmrużenia okiem wszystko, co im się propagandowo wtłacza w łepetyny i cała reszta, czyli ludzie Rydzyka. Reszta świata dla was nie istnieje, jesteście, jak te biedaki z Północnej Korei, którzy sądzą, że cały świat, oprócz nich samych, jest zły.

W jakim wieku jest Twoje maleństwo? Nie chwal się późnym rodzicielstwem, moje jest chyba późniejsze.:)
>i nie wracam już na to forum CIAO

mamy czarno na bialym ;) uffff, mam nadzieje, ze dotrzymasz slowa, bo juz wszyscy sa toba zmeczeni, uczepiles sie jednego tematu i gadasz w kolo maciej to samo. stokrotka gdzie jestes? mamy tu nowego trola !!!
no, upierdliwy jest do granic mozliwosci :D
.
http://eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2007:306:SOM:PL:HTML

polecam przeczytanie aby miec swoje zdanie
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 70

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka