Bilety lotnicz .Alitalia

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 86
poprzednia |
sa dobre ceny na bilety Alitalia do 9 kwietnia można kupić w Lataj.pl bilety Alitalia w niewiarygodnie niskich cenach! bilet w dwie strony do każdego portu lotniczego w Italii już za 504 pln!Rzym Wenecja Palermo Bolonia
to ja się nie wypowiem ile staciłam i do tego autobusem:):)....
hehe lece z warszawy do katanii alitalia w te i we w te tylko 450 zl, z nieba mi spadli!!!
ps lecial ktos z was juz lotem alitalii z przesiadka? poniewaz ja lece z wawy do katanii, ale przesiadka w rzymie, na tym samym lotnisku, ale czy jezeli pierwszy lot opoznia i nie zdaze na imbarco na drugi lot, to co oni robia ze mna? zapewniaja mi jakis lot do katanii, jezeli z ich winy nie zdazymy? czy musza zdazyc bo wiedza, ze ich pasazerowie przesiadaja sie na kolejny lot ich linii?
jesli lecisz normalnymi liniami(to znaczy nie low-cost)i masz wykupiony bilet z przesiadka to gdyby jeden samolot sie spoznil, przewoznik zobowiazany jest dac ci miejsce na kolejny lot do miejsca gdzie masz doleciec, czyli jesli spozni sie samolot do Rzymu i nie zdazysz na swoj lot do Katanii to Alitalia zapewni ci miejsce na kolejny lot do Katanii..
no wlasnie tak mysle, ze obydwa loty jednego dnia sa z alitalia, to tak samo jak windjet ma te laczone, ale teraz alitalia tansza hihi
o rany tylko tyle?????

ale teraz to mam nerwa na siebie...czyli ja to co straciłam miałabym na dwie wycieczki na sycylie i spowrotem:(:(:(....jak sie kiedys orientowalam to ceny byly podobne jak w autokarze a ze boje sie latac to wybralam autobus....no ale teraz to pierdzielic strach....eh...miłej podróżny to tej catani ci życzę:):)
czytnij sobie moj post odnosnie volareweb, wierz mi ze teraz przed kazdym lotem biore relanium... ale latam bo jestem ryzykantka i poza tym nie mam az tyle wolnego w pracy, zeby jezdzic 2 sni autokarem i nie lubie siedziec tyle w miejscu, przelam strach, a nie bedziesz zalowac, mi ze szczescia zawsze plyna lzy jak widze te widoki przez okno samolotu, tego sie nie da opisac, oczywiscie jak jest piekna pogoda to i lot spokojny, niedawno lecialam poltorej godziny bez mozliwosci ruszenia sie z miejsca bo takei turbylencje byly, ale wszystko jest do przezycia, strach jest, ale to tylko 1,5 godziny, czesto z roznicy cisnien czlowiek po prostu usypia i przesypia caly lot, sprobuj a nie pozalujesz, poza tym po co tracic tyle forsy?
ja ostatnio jak jechałam to mówiąc szczerze bliska byłam lotu...bo dobijało mnie spędzenie 4 dni w autobusie...no ale jakoś tak wyszło że nie to ze przepłaciłam to jeszcze starciłam 4 dni:(:(

dzieki za radę:)....chyba jednak przerzucę sie na samolot...podobno to i tak najbezpiecznieszy środek lokomocji:):)

pozdrawiam
hhe tak mowia, pozdrawiam
przeczytałam sobie wstęp twojego poleconego postu....i dalej wymiękłam bo jeśli mam zacząć podróżować samolotem to wole nie czytać i żyć w nieuświadomieniu:)myslec ze jest dobrze:):):)

:):)eh ale kasa to kasa no i czas
wie ktos moze czy jeszcze zrobia taka promocje na te wakacje, czy juz po faworkach? jednorazowa akcja dla biedakow?
ja lecialam na swieta alitalia, za 2 osoby zaplacilam 198 euro ze wszystkimi oplatami.
No wiem, ze to nie kit bo sama mam juz na czerwiec bilety ale jeszcze cialam na sierpien ale nie za 1400! Ze tez ten moj musi az na sycylii mieszkac cholela
sa niedrogo Wlochy na Onecie.bilety..wejdz w: Promocje biletów lotniczych /promocja zdaje sie do 5 maja zakup ..a loty do konca sierpnia?..nie bardzo pamietam
ja kogos zaraz przetrace, tak sie we mnie gotuje, wczoraj, pewni ze alitalia nie zrobi jak na razie promo z polski do wloch, kupilismy nie chcac aby jeszcze bardziej poszly w gore, bilety na windjet krakow-catania, tymczasem dzisiaj alitalia sobie zrobila wlasnie dzisiaj promocje, i tym samym wczoraj zaplacilam za loty 260 euro a moglam dzisiaj za warszawa-catania i spowrotem zaplacic 150 euro, nie no nie mam slow poprostu, sfiga odczep sie ode mnie bo nie wytrzymam!!!
To powiedz jemu zeby czasem przyjechal...)) Rownouprawnienie mamy!
tak, potwierdzam...zrobili taką promocje i nie tylko na tej trasie.
Didi...poczytaj jakie maja warunki jeżeli chodzi o zwrot..możliwe że razem z kosztami zwrotu i ponownym zakupem wyjdzie taniej.
a ni ma ktos przeciekow, czy alitalia zrobi wkrotce znow jakas fajna promo jak wiosna typu 100 euro w obydwie strony?
pewnie zrobia kolo pazdziernika / listopada z promocjami na boze narodzenie. ja na wielkanoc kupowalam bilet na 2 osoby za 197 euro
watpie zeby zrobili takie ceny jak na wiosne..maja aspiraje byc Wielkim Przewozmikiem a nie linia low cost..poza tym co mi po bilecie za 100 eu w obie strony..jak wracajac musialam leciec z przesiadka Lufthansa z Warszawy do Frankfurtu/bo samolot Alitali nie dolecial/ i dopiero potem na Linate.. a ze Lufthansa to drogi przewoznik to musialam zaplacic za 'bagaz'..czyli psa 100 eu a nie 40 jak to bierze Alitalia/w jedna strone to sa ceny oczywiscie/..Alitalia to nygusy i kretacze
ja tam nie mialam z nimi problemu
poza tym bardzo dziwna ta twoja przesiadka na lufthanse, alitalia lata po kilka razy na dzien, wystarczy wybrac takie godziny lotu, aby przy ewentualnym spoznieniu pierwszego samolotu lub braku samolotu powrotnego, bylo jeszcze kilka lotow nastepnych po tym pierwszym, a oni maja obowiazek dostarczyc cie do miejsca powrotu, czy to o tej czy po 5 godzinach...
a w tym momencie alitalia jest dla mnie najlepszym rozwiazaniem, bo windjet zawiesza loty laczone z kraka do catanii, poniewaz byly one tylko estivi i pozostaje mi tylko alitalia, gdzie mam spokoj bo z jednego samolotu wchodze do drugiego, a jezeli nie zrobia promocji to musze znow sie meczyc i zmieniac lotniska, czekac po 7 godzin itd...nie usmiecha mi sie
Latajac Alitalia, czy na liniach krajowych, czy do PL, zawsze sie spoznila.
Ale nie latam dzien w dzien, wiec moze tak trafialam...?
No i rozgardiasz okropny jest na Fiumicino w terminalu A, skad i dokad lata Alitalia. Jak go ktos czesto nie uzywa, to czasem nie wie, gdzie isc, bo napisy informacyjne sie gdzieniegdzie urywaja...
Porownujac - terminal B i C, skad lataja obce linie (w tym Lot i Norwegian) to raj.
diddlina ..moja przesiadka.. dziwna?..no coz na Okecoi zaproponowano mi lot na linate w biurze Alitali..gdzy zobaczylam ze maj lot odwolany ten na ktory milam oplacony powrot ty promocyjnym biletem..wiec zgodzilam sie lotz Lufthansa zprzesiadka we Frankfurcie ,gdzyz byl zapol godziny..zapropomowamo mi te lot na Mlapiense z naszym LOTem ale za 4 godziny..wiec odmowilam Malpensa jest dalego od dworca Milano Centrale aja jescze tego dnia mialam kupe kilometrow pociagiem do zrobienia..Wiec pomysl sama..bilet w cenie promocyjnej 'pojechal i wrocil' za 100 eu..wiec powrot powinien kosztowac 50 eu ..pytam sie czy Alitalia to linie 'low cost'?..nie! wiec ile musiala Alitalia zwrocic Lufthansie za ma podroz 2 roznymi samolotami z Warszay do Frankfurtu i potem z Frankfurtu na Linate?.mysle ze Lufthansa zazadala duzo wiecej niz 50 eu..heheheheh Dlatego uwazam zenie szybko zrobia jaks promocje bo ponosza tylko straty..takich pasazerow jak ja 'opuszczonych' przez Alitalie bylo duzo wiecej tego dnia na lotnisku..zrobili az dwie grupy ludzi ,jedni przerzuceni na Lufthanse inni na LOT..podobno niektorym pisali maiale tego dnia juz rano albo dzwonili na numery podane przy zakupie biletu w internecie..ja swoj wloski numer mam w Polsce wylaczony..a teraz juz wiem, ze w dniu wylotu ,podrozy z Alitalia trzea miec juz 2 dni wczesniej wlaczony tel / caly czas /numer jaki podajemy w internetowej rezerwacji.Bo moze Alitalia zadzwoni z przeprosinami, ze odwoluja lot i proponuja Lufthanse hhehehehehehehee
sorry za literowki
Didlina, postaraj sie zatem wybrac w Alitalii loty, gdzie masz pare godzin na zmiane samolotu - lepiej na zimne dmuchac...
W sierpniu lecialam Alitalia do W-wy - godzina spoznienia; z Warszawy - godzina 45 min. - byl to jedyny opozniony lot z W-wy od rana do godz. 15 wlacznie, potem juz nie wiem (dane z tablicy lotow...). Lecialam z dwojka dzieci, na szczescie byly grzeczne, zjedlismy obiad w hali odlotow (a jakie "fajne" tam sa ceny, za to co oferuja...).
Moj rekord z Alitalia to 3 godziny opoznienia (na razie).
Latam tez innymi liniami, ale ze wzgledu na cene i godziny bywalo, ze wybieralam Alitalie. Jak widac, godziny lotow trzeba traktowac z przymruzeniem oka.
no, ale to w sumie racja, wlasciwie teraz to juz chyba tylko lufthansa jest punktualna, ale dajmy na to taka meridiana, niby droga a praktycznie raz w tygodniu odwoluja loty i to jest wkurzajace, bo nie interesuja sie w ogole ludzmi, maja poprostu strajk...
Wloskie tanie linie lotnicze WindJet zawiesiły wykonywanie lotow z krakowskich Balic do Forli. Ostatni rejs odbył się 19 września. Przewoźnik operował na tej trasie od 31 marca 2009 roku, dwa razy w tygodniu: we wtorki i soboty.
Nie wiadomo czy połączenie zostanie wznowione w sezonie lato 2010...Hmmm prawdziwych mezczyzn poznaje sie po tym jak koncza a nie jak zaczynaja..wiec w tym przypadku Wlochom nie powodlo sie..zreszta u nich wszystko sie wali, sypie..korumpuje..itp itd
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 86
poprzednia |

»

Solo italiano