Eksperyment wlosko-polski i vice versa :)

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 77
Wloszki na traktorach jezdzily i wodke popijaly? ;)
panna Tycjanna..a wziela pani droga panno po uwage ze tki facet 3o/40 lat to juz praktycznie stary kawaler/srednia wiekowa dla zeniaczki dla Wlocha to 37 lat/i 'czym skorupka za mlodu nasiakla tym na starosc trąca'..i taki ma juz swoje ulubione i 'nieresocjalizowalne' ..'przez przyszla malzonke' metody postepowania..lubi to i to tego nie chce ,tego nie lubi,tego nie bedzie jadal..a jego mamusia to robila lepiej...tak i tak...itak bedzie w kolo Macieju..juz to widze.. Krotko mowiac ..niezonaty facet 40 lat jest upierdliwy ..dodajmy ze na forum juz ustlilismuy wspolnie ze Wloch 30/40 lat to w rzeczywstosci odpowiednik polskiego 20/25 latka..dalej ..krotko mowiac trzeba takiemu 'matkowac' Do idelanej milosci potrzeba namietnosci intymnosci i zaangazowania.Namietnosc jest wazna na poczatku w fazie przyciagania.wazna jest intymnosc,rodzaj porozumienia,poczucie dzielenia swiata ze soba. zangazowanie to dzialanie,ktore ma na celu przeksztalcenie milosci w trwaly zwiazek..chocby wspolny kredyt na mieszkanie a nie jak to tu ost.bylo..ze kredyt zostal wczesniej wziety przez niego i Wloch splaca go z mamusia..sa te historie tu na forum../co mnie zszokowalo./.zobaczycie ze sie te malzenstwa rozleca..bo kredyt jest wspolny z mamusia...che palle:D ..jak Jarek,ktory ma wspolne konto z mamusia ..pewnie dlatego sie nigdy nie ozenil..jak chcecie by wam ten interes wypalil to mnie wezcie na 'doradce' :D..Inaczej to widze ..ze na zludzeniach i luzji sie slizgacie,na tzw 'dobrych checiach'..zero psychologi w waszych poczynaniach widze..taki wloch to chyba nie down czy gambeta zeby sobie sam bez waszej pomocy zony nie znalazl!..czyzby to byl dowod na poparcie mojej teori o wyjatkowej infantylnosci Wlochow?
...pod uwage ,ze taki facet 30/40 lat
Wlosi/30/40 lat/ czesto, baaardzo czesto../obserwuje to od lat/ szukaja namistek zwiazkow probuja rodzielic te 3 wazne skladniki o jakich pisalam powyzej/namietnosc,intymnosc i zaanagazowanie/ i miec je oddzielnie z roznymi osobami.T.j. znajduja sobie kochanki albo tworza przyjaznie z kobietami..i zadnej z tej relacji nie mozna nazwac miloscia przez duze M..bo zawsze w niej czegos brakuje,przyjazn Wlosi opieraja na zaangazowaniu i intymnosci ale bez namietnosci..zas zwiazek do uprawianai seksu oparty jest u nich na namietnosci pozbawionej intymnosci i zaangazowania..dlatego zwiazek z Wlochem trwa krotko..od poczatku jest kulawy..a na sile nic nie moge zmienic..widze to co widze, a widze chyba wystrczajaco duzo :D
Nie jeździły, ale widocznie na Północy wyszła jakaś wyjątkowo nieudana mieszanka: albo zęby, jak u nutrii albo figura, jak z horrorów o eksperymentach genetycznych.
...'.Z calym szacunkiem dla naszych polskich swojskich chlopcow - nie sa oni pod zadnym wzgledem w guscie Wloszek.'..w guscie Wloszek sa arabowie i ci bardziej ciemni..z Afryki..zas Wlosi wg mnie zabijaja sie za dziewczynami z Ameryki Pd./niestety/ i z regionu bylych republik radzieckich
moze zrezygnujesz ze swego pomyslu i wycieczki z Wlochami do Polski..pojada w kierunku "TURYSTYKI PLASTYCZNEJ"..bedzie to bardziej MORALNE niz twoj pierwotny pomysl..mogacy zwichanc wrazliwa pscyhike polskiej dziwczyny jak sie dosatnie w lapska 40 let 'satyra' wloskiego.. Dał im/turystyce palstycznej/ przykład Berlusconi, jak przeszczepiać włosy mają... Włoski dziennik "Il Messaggero" opisuje najnowszy cel włoskiej "turystyki plastycznej" - Polskę.
Według gazety coraz więcej Włoszek wykupuje w wyspecjalizowanych agencjach medyczno-turystycznych w Rzymie i Mediolanie pakiet usług: operację plastyczną w Polsce, bądź wszelkie chirurgiczne zabiegi upiększające, poczynając od wstrzyknięcia botoksu. ..Pakiet obejmuje przelot samolotem taniej linii lotniczej do Katowic, pobyt w hotelu i zabieg u chirurga plastycznego, a także inne atrakcje, na przykład wycieczki do Wadowic.
Z artykułu wynika, że z usług tych korzystają setki młodych Włoszek, których nie stać na kosztowne zabiegi w swoim kraju.
Na zabiegi chirurgii plastycznej jeżdżą do Polski z Włoch także mężczyźni, wśród których największą popularnością cieszą się przeszczepy włosów. Swego czasu taką operację, niestety nie w Polsce, przeszedł sam premier Silvio Berlusconi.
Polscy lekarze najlepsi
Już teraz zarezerwowane są wszystkie miejsca na sierpień - dodał dziennik, zwracając uwagę na to, że ceny operacji plastycznych w Polsce są znacznie niższe, a poziom usług medycznych - bardzo wysoki.
- Polscy lekarze mają najwyższe kwalifikacje - powiedział na łamach gazety organizator tych podróży, właściciel agencji turystycznej Glauco Grassoni. - Niestety uważa się, że na wschodzie nie ma jeszcze wysokiej jakości usług, ale Polska jest w awangardzie, wielu lekarzy to Włosi, którzy robią specjalizację na uczelni w Katowicach http://www.tvn24.pl/26086,1644305,0,1,z-ziemi-wloskiej-do-polski-po-wlosy,wiadomosc.html
Panna Tycjanna, zachowujesz sie troche jak alfons:)))
Usmialam sie troche.
Ale dobra, niech strace i jak bedziecie w Krakowie to wpadne towar poogladac:)
Czuje sie jak produkt eksportowy:)
Nic tylko se w leb strzelic ze ktos mysli tak glupio.
W ogole jaki eksperyment!!!
Wk...m sie:)))
@ Magdalena: Twoj post mnie obrazil. Zglosilam go do usuniecia. Nawet w internecie trzeba wazyc slowa.
Twoj eksperyment tez mnie obrazil!!!
Zglosze Cie do obyczajowki!
OK!
Eksperyment ma co udowodnic??
Odpowiedz sama w sobie jest obraza!
Przeprowadz na sobie do konca eksperyment.
Pozdrawiam i dodam ze banem Magdy nie przestraszysz:))
Tak jak baby ....
Uwazam, ze Tycjana ma dobry pomysl. Ile ludzi poznalo się w Internecie!!! Wielu chcialo by tak kogos poznac, ale wstydzi się, ze ktos znajomy zobaczy zdjecie itd. Uwazam, ze w pomysle Tycjany nie ma nic zlego- ssczesciu trzeba pomagac, a kto będzie chciał, skorzysta!!!

Pozdrawiam
Ale to ma byc eksperyment:))
Ktory ma udowodnic ze jestesmy ..... No wlasnie co???
Jakie kryteria!!!! Jakie stereotypy i jakie "wciskanie towaru":))
Ja sie czuje urazona i juz!
Przeciez wiadomo ze im sie spodobamy:))))))
UWAGA!!
Ja tez zrobie eksperyment i przyjade do Krakowa z autobusem Arabow!!!
Zobaczymy co sie bedzie dziac:)))
@ Sette di nove - bardzo Ci dziekuje za Twoja odpowiedz. Nie chce sie kolejny raz rozpisywac nad wiekiem, gdyz jest on rzecza naprawde umowna i nie tak wazna dla nas. Dla nas wazne sa intencje poszczegolnych osob... Ja tez jestem Polka i nie mam zamiaru narazac zadnej mojej rodaczki na obraze, cierpienie czy tego rodzaju rzeczy... Kazdy zdecyduje sam, czy pomysl mu sie podoba i czy chce wziac w nim udzial. Dostalam pieknego maila od Asi (dziekuje:)) ktora napisala mi, ze swojego Wlocha poznala 10 lat temu wlasnie podczas wycieczki, sa razem i wkrotce sie pobiora... Czyli, ze cuda z happy endem jednak sie zdarzaja ;) Ja tez znam Wlochow, wiem, jacy sa, ale nie mozna generalizowac - to tak, jak mowic, ze kazdy Polak to alkoholik...
Tak, wipic lubi ten Polak jaki Szwed i Fin!!
Tak! I CO Z TEGO , ze sie tak zapytam.
Podmurowalas stereotyp o Wlochach tym stwiedzeniem, glupi stary chwyt uzylas.
Uwazam ze moj pomysl z autobusem Arabow jest lepszy:)))
"...Czyli, ze cuda z happy endem jednak sie zdarzaja ;) ..."
Przekonalas mnie!
Isci cud!Bo normalnie to jak puknie to nogi za pass:)
Ide na to spotkanie:)
A moze jakies zdjecie z "przed" i "po":)
A moze mnie tylko zazdrosc gniecie ze nie mam szans, bo za madra i za ladna jestem dla tych co na latwizne ida:))
Tak czy owak pojde na to spotkanie:))
Nie boj sie, nie pojde:)
Wolala bym sie pod tramwaj polozyc niz byc przez moment obiektem gdzie stado poludniowcow sie slini na mysl o tym jaka ja bede w niebowzieta 3 minuty:))
Powodzenia eksperymentuj lepiej na sobie:))
A, i jeszcze jedno: zawsze kiedy jestem we Wloszech, to wydaje mi sie, ze tama przypada wiecej facetow na 1 kobiete, a w Polsce chyba ze 3 kobiety na 1 mezczyzne. Tez ktos ma takie wrazenie?
Pasztety maja takie wrazenie, bo Polacy je nie podrywaja.
Tam sie bierze co leci:))
Wiec pewnie wrazenie masz dobre.
Pozdrawiam
Aaaa tam, Włosi, Arabowie, co to za nowość? Takie stadko ma być atrakcją?
Przez moją rodzinną wieś każdego roku przechodzą w stronę Bieszczadów wycieczki, organizowane przez górali z Nowego Targu.

Łowiecki se gonią kruca fuks aco?:)
Ale, ale....
Jezeli Ty masz takie WRAZENIA Z WLOCH, tos Ty krolik do eksperymentu idealny:))
Krolikow nie trzeba siac same rosna:))
Kiedy i gdzie to spotkanie? Juz sie doczekac nie moge:)
Wcale nie mowie o podrywaniu. Bardzo Cie prosze, nie pisz juz nic na forum, sama sobie szkodzsz, zostawiasz po sobie bardzo zle wrazenie. Pozdrawiam
"...Łowiecki se gonią kruca fuks aco?:)..."
Ot, takiego mi trza:)))
"Prawie...", moze jakis eksperymencik??:)))))
Przykro mi:)))
KLAME! Ciesze sie ze ZLE WRAZENIE na krolikach robie:)
Piszesz sie na ten autobus? Zapraszam:) Kruca fuks aco?:):))))))))))))
Sakramućko łosrane som bestyje.:)
@Marzena10 :)
@Magdalen@ - zdajesz sobie sprawe, ze odnosisz efekt odwrotnie proporcjonalny (wyjasnic sformulowanie?) do zamierzonego...podnosisz mi tylko post :D Chyba wypada mi podziekowac...
"Sakramućko łosrane som bestyje.:)"
Juz chyba pisalam, ze baby ch...m nie przestraszysz:)))
Oj, poeksperymentowaloby sie, oj poeksperymentowalo....:))
Ale tak z innej beczki cos sie zapytam.
Czy ja cos tu zle zrozumialam?:))) Na tym watku?
Tylu tu napalonych po Krakowie sie wloczy .....Albo jak mawia moja mama ze tu Wlochow jak psow:)
Po co eksperymentowac udowodnione juz rzeczy:))
Jesli Admin usunie moje madre wpisy to nie przezaluje:)))))
Pozdrawiam
Odwrotny do zamierzonego.
Wyrażenie "odwrotnie proporcjonalny" tu nie pasuje.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 77

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia