Poszukuję...

Temat przeniesiony do archwium.
tytułu utworu, chyba Kościelnego...śpiewa mężczyzna, piosenka jest b. wolna, często słychać ją teraz w tv, przy okazji programów o Papieżu...ja natknęłam się na nią już kilka razy oglądając fragmenty wydarzeń z uczestnictwem Ojca Św...Wiem, że podałam bardzo mało inf, dlatego proszę o podanie tytułów utworów które kojarzycie a które puszczane były przez ostatnie dni...(włoskich) Z góry dzięki...
chodzi Ci o Ojcze Nasz po włosku, oczywiscie spiewane... podobnie jak prefacje w kosciele. Zycze powodzenia, ja tez tego szukam:)
Chodzi Ci o modlitwę Ojcze Nasz po włosku śpiewane przez Papieża Jana Pawła II (tak przynajmniej sądzę). Oto ona:
Pater noster qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum.
Adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua
sicut in caelo et in terra.
Panem nostrum cotidianum da nobis hodie,
et dimitte nobis debita nostra,
sicut et nos dimittimus debitoribus nostris.
Et ne nos inducas in tentationem.
Sed libera nos a malo.
Amen.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że o to Ci chodziło...
to 'tak przynajmniej sądzę' odnosiło się do tego, że sądzę, że chodzi Ci o te słowa, a nie o o to, że śpiewa to Jan Paweł II - tego jestem pewna. Jeżeli chcesz,mogę przesłać Ci ten utwór przez Gadu - podaj tylko swój numer.
-------------------
[*]TOTUS TUUS[*]
A czy mi też możesz to przesłać? Bedę bardzo wdzięczna. [gg] . Z góry dziękuję
nie ma sprawy, tylko jesteś teraz niedostępna, ale mam Cię na liście - jak będziesz, to się odezwę...
-----------
[*]TOTUS TUUS[*]
To jest po łacinie., a nie po włosku!
ale Papież śpiewa po łacinie - a poza tym to są bardzo podobne języki
----------
[*]TOTUS TUUS[*]
jak ktoś jeszcze chce to mp3 to niech pisze na adres [email] ale przesle dopiero w sobote, ponieważ wybieram sie dzis w nocy o 12 do Rzymu
---------------------
no może w sobotę mnie jeszcze nie będzie - pewnie nie dojadę tak szybko...
------------
(*)(*)TOTUS TUUS(*)(*)
a moglby ktos napisac jak to sie czyta..pomimo,ze to jest po łac. ??? wkoncu te jezyki maja wiele wspolnego;)
Lacina jak dobrze pamietam rozni sie troche wymowa od wloskiego jest bardziej zblizona do polskiego ...ja laciny nie ucze sie prawie od 20 lat wiec moze ktos poprawi...
Pater noster qui es in caelis, - Pater noster kui es in celis
sanctificetur nomen tuum. - sanktificetur nome tuum
Adveniat regnum tuum, - adweniat regnum tuum
fiat voluntas tua - fiat wolontas tua
sicut in caelo et in terra. - sikut in celo et in terra
Panem nostrum cotidianum da nobis hodie, -panem nostrum kotidianum da nobis hodie
et dimitte nobis debita nostra, - et dimitte nobis debita nostra
sicut et nos dimittimus debitoribus nostris. -sikut nos indukas in tentationem
Et ne nos inducas in tentationem. et ne nos indukas in tentationem
Sed libera nos a malo. - sed libera nos a malo
Amen.
Posluchajmy...
http://wydarzenia.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6950038&kat=35236
Hmmm...no ciekawa jestem czy to jest to...dzięki za odzew :* Będziesz za pare dni dopiero, tak? ok, to ja podaje mój nr GG i prosze zagadaj jak wejdziesz - 5208045 ...do usłyszenia :)
jeszcze ja mam prośbę, mi też możesz przesłać? Będę wdzięczna, moja [gg]
a ja jestem ciekawa, czy w ogole o to chodzilo, bo cos mi sie wydaje, ze nie. Ale utwor i tak warto miec - bo to kolejna zaskakujca rzecz, jesli chodzi o papieza:) Zaden inny papiez przed nim nie sprzedal tyle plyt:) i kto by pomyslal, ze najpopularniejsza modliwta koscielna moze w pewnym momencie podbic liste przebojow:) A cala plyta"Abba Pater" jest swietna! slychac na niej kawalki homilii, cytaty z pisma sw., no i np. te afrykanskie konga:) dreszcze chodza po plecach! POlecam goraco, warto spytac w sklepach muzycznych, a jeszcze lepiej w chrzescijanskich ksiegarniach.
No właśnie ja już teraz sama nie wiem, to też na pewno słyszałam ale czy tylko o to mi chodziło? hmm, kurcze nie moge sobie nic innego przypomnieć :) To jest bardzo ładne... :)
To Pater Noster->Ojcze nasz... Piękne i sentymentalne..za każdym razem gdy tego słucham chce mi sie płakać ... :) ale ja taki gamoń jestem.. Mam tą piosenke wieć jeśli ktoś by chciał z chęcią wysle..
ja również szukałam i znalazłam a włswćiwie dostałam o kogoś napisz na gg 4[tel]to Ci prześle
To nie jest po włosku tylko po łacinie
Jeśli ktoś ma piosenkę PATER NOSTER bardzo bym prosiła jakąż życzliwa osóbkę o przesłanie mi jej na meila lub przez [gg] ... jest to jedyna piosenka której bardzo pragnę mieć, a nigdy nie udaje mi sie uchwycić jej na kasecie gdy leci w telewizji;( oczywiście proszę aby wykonawą był Papież Jan Paweł II bo inne wykonania nie są takie piękne...
prześlij mi proszę, mój email: [email] z góry bardzo Ci dziękuję:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa