Slownik tematyczny - koniec etapu I - cz.2

Temat przeniesiony do archwium.
121-144 z 144
| następna
no ladnie bocco!
tylko troche Cie nie bylo i juz dziatwa narozrabiala! przepedz ich troche, bo co to za porzadki...
>nic z tego, nic mi sie nie owiera, nie ma ani jednego hasla:-(

Jak to nie ma??? Sa wszystkie. Nawet, jak na mnie to za duzo. Co Ty zle robisz? Moze to strajk Twojego komputera?
ja nic nie zrobilam, a komputer ma dopiero kilka miesiecy:-)
niestety hasel, jak nie ma, tak nie ma
a komputer ma dopiero kilka miesiecy:-)

zartowalam, to nie wina komputera tylko jakies problemy z polaczeniem.

Wchodzisz tak jak zawsze? ze strony wloskiej lub angielskiej ( bo z innych chyba sie nie da)? I co sie dzieje?
i nic sie nie dzieje, nie ma ani jednego hasla tak jak przy pozostalych kategoriach:-( moze wspomne, ze nie otwieram slownika z haslami we wszystkich jezykach tylko z naszym wloskim
wlasnie zauwazylam, ze jak otworze ta kategorie we wszystkich jezykach naraz, to jest ok. hasla sa, ale powiem szczerze, ze nie chce mi sie ich selekcjonowac we wszystkich jezykach, bo z tego, co zauwazylam, to tylko kilka osob od nas poprawia slowka!!!a wiec interesuje mnie tylko wloski, no i ewentualnie niemiecki
a wcisnelas "tylko dla moderatorow"??
wyjasnienie masz powyzej
no to wszystko jasne, opcja przenoszenia w "magazynie" jest dostepna z tego linka ogolnego,dla wszystkich jezykow...
ok, w takim razie nawet sie za to nie biore, przykro mi
odnosnie: narzadow wewnetrznych, co wlasciwie zrobic z tym fantem, skoro: "Trzewia, potocznie wnętrzności - narządy wewnętrzne znajdujące się w jamach ciała. Należą do tej grupy narządy klatki piersiowej(płuca, serce), jamy brzusznej(żołądek, jelita, wątroba, śledziona, nerki, nadnercza) i jamy miednicy (pęcherz moczowy, macica)." wiec wszystko bedzie sie powtarzalo
nie do konca rozumiem pytanie, narzady sa podzielone na poszczegolne grupy i tam popraenosilismy to, co najpierw bylo w "narzady wewnetrzne" a to co zostalo, to sa niedobitki, z ktorymi ja np mam problem bo nie wiem za bardzo gdzie je wrzucic...
Bocco, rozumiem twoja awersje do pracy nad czesciami slownika w jezykach, ktore nie sa "twoje" :-) przy czym z tego co pamietam, Lukarowi chodzilo o nasza pomoc w przeniesieniu hasel do odpowiednich kategorii, a nie o poprawianie, poprawiac bedziemy pozniej, juz tylko w zakresie naszego jezyka...wprawdzie Lukara ni widu ni slychu, ale sadze, ze on juz chcialby zamknac ten etap przenoszenia...a dopoki sa jeszcze slowka, ktore sa nie przydzielone, to beda troche mieszac, no ale jesli nie czujesz, zeby przenosic tez "obcych" to przeciez nie musisz:-)
Bocconcino, nie patrz na strone prawa, dla Ciebie moze istniec tylko strona lewa( polska) i ta sie zajmij. Przenos hasla po kategoriach i nie marudz. Troche meczenstwa na rzecz ludzkosci Ci nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
cattive:-( sia trish che To_ja
a powracajac do "narzadow wewnetrznych" to zastanawialam sie poprostu, po co ta kategoria w ogole istnieje, skoro jest tam tylko jedno slowko. a nasza droga Dee dlaczego nie poprawia, tylko ciagle konwersuje po "rzymsku" haha :-)
jutro wrócę...
miejmy nadzieje:-)
przenioslem to co sie dalo z narzadow wewn do ukladow; to co zostalo mozna przezwac na TKANKI albo po prostu wyrzucic bo sa to hasla ogolne, ktore moglyby pasowac rownie dobrze do kazdego z ukladow a przy takim podziale worek Narzady Wewnetrzne po prostu nie ma sensu, niesmialo przypomne ze juz proponowalem jego wyrzucenie ; pozdrawiam
Lukar - jako opiekun dzialu Wyglad Zewnetrzny zauwazyles ze ten czlowiek nie ma torsu :P? - słowem to co znajduje sie luzem w kategorii Ciało pasuje do podzialu topograficznego ciala ktory jest w Wygladzie Zewnetrznym; pzdr
hej wszystkim:-)
zeusek, masz pomysl gdzie przydzielic te hasla z Choroby 1, mnie opuscila inwencja;) glownie zastanawiam sie nad tymi wrzodami, ropniami, cystami itd...nie wszystkie mozna doczepic do konkretnego ukladu... no i te goraczki....??
pzdr:)
jeszcze troche w tym posiedze w wolnych chwilach i poprzerzucam ale za duzo jest tam hasel ogolnych, ktore pasuja do wielu roznych chorobsk lub po prostu objawow i innych dziwnych rzeczy - np cysta to czy torbiel to nie choroba tylko cos co towarzyszy jakiemus schorzeniu bleeeeeee
coz dzis poprawiamy moje drogie panie i panowie?;-)
trochem poprzestawial :P ale jak patrze na te nieszczesne ropnie, zapalenia itd to mi sie wrzody odnawiaja :]]] najchetniej bym to usunal i ci co je wpisali niech sobie wpisza je jeszcze raz do konkretnej kategorii oczywiscie pod uszczegolowieniu czego ten czy inny ropnien sie tyczy - to sa hasla ogolne i bez podania kontekstu mozna je w kolko przestawiac z tej do innej grupy; Lukasz - jest kilka hasel z zakresu Chorob ukl Limfatycznego co Ty na to ? no i wrzucilem torbiele sutka do chorob skory (to gruczoly skorne mimo wszystko) ktory dalej sie nazywa po staremu :] spisz :P ?
niby mial sie dzisiaj pojawic
Temat przeniesiony do archwium.
121-144 z 144
| następna

« 

Pomoc językowa