Zróbmy listę książek włoskich autorów

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
Darinka jedyna osoba którą znam a miała z nim do czynienia zamyka wszystkie sprawy na forum hiszpańskim
http://www.hiszpanski.ang.pl/Volver_Almodovara_5777.html
Poproś go to ci pewnie odpowie
Dzięki Jarnasa.Weszłam na tą stronę i już mam odzew,wiadomości będę miała już we wtorek.
Jarnasa-inf.pisze,że tobie przekaże informacje nt.Umberto Eco,nie prędzej jak we wtorek.Będę więc odwiedzała tą stronkę i czekała na informacje.Jeszcze raz dzięki
Napisz na ta skrzynkę to jak coś mi prześle to ci odeślę [email]
Napiszę,jeszcze raz dzięki
Darinka za jakiś czas opowiem ci o spotkaniach z Umberto Eco. Bo na razie analizuje życie 2 Włochów Kardynała Giuseppe Mezzofanti i Carlo Tagliavini
Jarnasa,własnie wysłałam ci maila na podany mi adres.Podałam ci adres mamy mojej kolezanki bo ja swojej poczty jeszcze nie mam.jeszcze raz dzięki za wszystkie wiadomości o Umberto Eco
A więc tak, ostatnio przeczytałam dwie książki..
1. Mario Puzo - Sycylijczyk (miejsce akcji, jak sama nazwa wskazuje to Sycylia, lata od 1943-1950)
2. Antonio Capelli - Afrodyzjak (ta historia rozgrywa się w Rzymie w czasach współczesnych. Dwóch facetów, przyjaciół, rywalizuje o Amerykankę, która przyjeżdża do Rzymu ze stypendium - takie love story=))
Super książki, polecam.
Właśnie czytam książkę "Eros" Alberto Bevilacqua. Bardzo piękna książka o bliskości dwojga ludzi, pełna poezji i erotyzmu.
Camilleri tylko w oryginale, z poczatku sycylijskie wtrety sprawiaja troche klopotu, potem juz tylko satysfakcje, ze sie je rozumie, bo to swiadczy juz o jakims poziomie znajomosci wloskiego. Poza tym nalezy obejrzec Montalbano z Luca Zingaretti, zwykle ekranizacje mnie rozczarowuja, tym razem jest OK.
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

»

Do autora strony - uwagi, propozycje