badania językowe

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć wszystkim!

Od kilku miesięcy śledzę forum, ale piszę po raz pierwszy.

Piszę pracę doktorską z językoznawstwa na Uniwersytecie Warszawskim (Katedra Italianistyki) i muszę przeprowadzić badania językowe, które będą składać się z ankiety i rozmowy 15-20 minutowej. Temat pracy to: JĘZYK POLSKI IMIGRANTÓW WŁOSKICH W POLSCE A JĘZYK WŁOSKI EMIGRANTÓW POLSKICH WE WŁOSZECH. W związku z tym szukam chętnych, którzy poświęcą mi trochę swojego czasu, zarówno Polaków mieszkających we Włoszech, jak i Włochów mieszkających w Polsce. Teraz jestem w Polsce, w Warszawie, więc zacznę badania na miejscu, ale chętnie nawiążę kontakt z Polakami we Włoszech, do których zgłosiłabym się za ok. pół roku, góra rok (chyba że ktoś ma skype’a i będziemy się mogli tak skontaktować). Uprzedzam, że ankieta jest w języku ojczystym badanego, natomiast rozmowa musi być koniecznie w języku kraju „emigracji” (nie lubię tego słowa, w końcu Europa to Europa).

Będę bardzo wdzięczna za jakiś odzew. Możecie pisać do mnie bezpośrednio na maila: [email] lub poszukać mnie na skype’ie (mój nick: nanninella82), niestety nie mam gg.

Pozdrawiam
Ania
nie mozna cie znalezc na Skype!!!!!
Inni mnie znaleźli... może Skype zwariował na chwilę. Jak by dalej były problemy, to proszę na maila :-)

« 

Życie, praca, nauka

»

Solo italiano