wybaczcie ze znowu poruszam temat codice fiscale.mam maly problem, moze ktos mi pomoze.otoz mam zamiar kupic we wloszech samochod,do tego potrzebuje cf.niestety agenzia entrate przyjmuje tylko 2 razy w tyg.po 5 godz.a kolejka jest dluga,wiec nie zdolalam jeszcze zalatwic tego cf.czy znajac swoj kod ale nie bedac jeszcze zarejestrowana moge go juz uzyc?pomyslalam ze kupie samochod w tym tyg uzywajac cf z internetu, a zarejestruje sie w przyszlym tyg.czy ktos moze potrafi mi powiedziec czy stoi cos na przeszkodzie?
a do kupna samochodu nie jest potrzebny meldunek tutaj???
kaska999
20 cze 2007
slyszalam ze tylko cf.jest potrzebny tez meldunek?
birba79
20 cze 2007
no bo zeby zarejestroeac samochod no to jak bez rezydencji????nie wiem ,tak mi sie wydaje.............moze ktos bedzie wiedzial
malwa123
20 cze 2007
Ja jak kupowalam samochod tutaj to dawalam wszystkie dokumenty, carta d'identita, cf i jeszcze carta di soggiorno, no ale bylo to prawie 3 lata temu. Ale ja bralam na raty, to tez jest inaczej :-)
Takze chyba nie pomoglam za bardzo ;-))
birba79
20 cze 2007
mysle ze tu glownie chodzi o to czy jest potrzebne CF i rrzydencja....ja trz jestem ciekawa,no a po za tym to czy sie kupuje na raty czy nie chyba tez ma wlasnie znaczenie???!!!.....
malwa123
20 cze 2007
raczej ma znaczenia, jak kupujesz na raty to wymagane sa tez inne dokumenty.
Wedlug mnie cf jes potrzebne ale nie jestem pewna na 100%. Najlepiej zadzwonic do salonu i zapytac jakie dokumenty sa wymagane.
kaska999
20 cze 2007
chce go kupic za gotowke, moj narzeczony w zeszlym roku kupil samochod dla siebie, choc jest wlochem nie ma zameldowania i nie bylo zadnych problemow. mam czasami wrazenie ze tu we wloszech wszystko jest na slowo honoru, co w polsce jest wymagane i oczywiste, tutaj niekoniecznie...
malwa123
21 cze 2007
jak to nie ma zameldowania? przeciez gdzies musi mieszkac i miec jakis adres:-)
Nie wiem, ja kupowalam na raty wiec to troche inaczej.
Pozdrawiam!
kaska999
21 cze 2007
moj chlopak przez 15 lat mieszkal w ameryce, nie ma nawet dowodu osobistego, ale kupowal za gotowke i nie bylo zadnych problemow