A w UE coraz ciekawiej

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 131
poprzednia |
Niemieckie władze namawiają rodziców do pedofilii.
Nasza cywilizacja ulega coraz szybszemu rozkładowi.
Tak się kończą próby budowania społeczeństwa bez Boga.

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070709/swiat/swiat_a_3.html
Przeczytałem artykuł i... O_O
Ja rozumiem, że dzieci obojga płci powinny być wychowywane bez kompleksów dotyczących swojej "seksualności".
Ale to co przeczytałem tzn. metody itp. to... to jest chore.
Przecież każda istota ma inne potrzeby.
Wielu *$#&!%_^ pod taką przykrywką może dawac upust swoim chorym "zapotrzebowaniom".
Ale cóż to jest, w porównaniu z niecnymi działaniami Kaczorów, prawda? To z nas "cały świat się śmieje".
to jest STRASZNE!!!

Genio ten artykul jest prawdziwy?
Niestety nie tylko artykuł jest prawdziwy. Popatrzcie, do czego doprowadza relatywizm moralny. Najpierw uznaję się za dopuszczalne jedno obrzydlistwo a kiedy ono powszednieje w świadomości ludzkiej, to na zasadzie samonapędzania się, przestają być moralnie naganne coraz srtaszniejsze rzeczy. Tu nie ma limitów. Bez norm moralnych to się toczyć będzie bez końca, bez opamiętania.
Polska to na pewno kraj w ktorym dzieje sie zawsze cos ciekawego. Akurat otworzylem adres Rzeczpospolitej i czytam:
Wicepremier Lepper podal sie do dymisji (nie bede wchodzil w szczegoly, ale osobiscie dodam, NARESZCIE i mam nadzieje ze tem razem juz na zawsze), Minister sportu tez podal sie do dymisji (wiaze sie to z nastepna wiadomoscia), pseudo-kibole spowodowali na Litwie (cytuje) "największe zamieszki od uzyskania niepodległości", Ojciec Rydzyk (no comment) nazwal pare prezydencka "Czarownica i Oszustem". Jakby tego malo, to jeszcze wiadomosci o lustracji "Polskich Clintonow" - Kwasniewskich, o strajkujacych pielegniarkach itd.
Jesli caly swiat sie z nas smieje, to trzeba przyznac ze czasami ma nawet racje.
A ten artukul o niemczech to tragedia. Nie chce sie w to wierzyc, jak mozna sobie cos takiego wymyslec, to jest straszne......
Cywilizacja sie sypie, a na dodatek mozna znazezc wielu, ktorzy nazwia to rozwojem i nowoczesnoscia...
Dzieki za wyciagniecie tego tematu. Cos tylko malo komentarzy...
Forumowicze, a jakie sa wasze zdania, bo "kto milczy, wydaje sie byc za..."
Krystian,chwila,moment...daj ludziom przeczytac ....poza tym juz pierwsze komentarze sa...a i artykul tez sam sie komentuje....TRAGEDIA ,dokad ten swiat zmierza?

ps.szukam w necie info na ten temat, ale cos ciezko mi to idzie!!
Niektórzy pewnie czekają, aż takie metody zostaną oficjalnie zatwierdzone w demokratycznym głosowaniu przez Parlament Europejski. Wtedy to już jednego słowa nie będzie można powiedzieć, to będzie przecież demokratyczna decyzja.

Inni pewnie będa powtarzać swoja mantrę o potrzebie tolerancji w stosunku do ludzi o innych poglądach.

Jednym słowem, postęp i......."EUROPEJSKIE WARTOŚCI".
strach sie bac!

BOCCONCINO,jestes w poblizu?Slyszalas juz cos o tym ?Mowi sie cos w Niemczech?Jakie sa reakcje?
brak mi slow. chcialabym zeby to byl jakis makabryczny zart.
Niestety to nie zart, ale zawsze najwiecej zalezy od rodzicow. jakas tam broszura, gdy ja przeczytaja normalni rodzice, najprawdopodobniej trafi od razu do smietnika. Pzynajmniej mam taka nadzieje... pozwolcie mi byc optymista (-:
Krystian a co to za radykalne poglądy?
Piszę tu tylko, żeby odpowiedzieć na Twój post. Bo prawdopodobnie opinię zatrzymałabym dla siebie. Co nie znaczy że się zgadzam z pomysłem Niemców, absolutnie. Ale gdzie jest napisane, że każdy musi się uzewnętrzniać? Ja nie zawsze piszę o moich wrażeniach. Taka już jestem. Ale żeby zaraz mnie oceniać?

PS. Na temat artykułu nawet nie wiem co powiedzieć. Jestem w szoku. Niech niektóre matki Niemki zaczną dbać o swoje córki, bo niektóre z nich to takie chłopaczary, że głowa mała. Ani się nie uczeszą ani ubiorą jak trzeba. A to chyba świadczy o tym jak się identyfikują ze swoją płcią.
Ilecka przepraszam, ile ty masz lat?...[Niech niektóre matki Niemki zaczną dbać o swoje córki, bo niektóre z nich to takie chłopaczary, że głowa mała. Ani się nie uczeszą ani ubiorą jak trzeba].....jesteś jeszcze nastolatką, prawda?
Od kilku dobrych lat jestem pełnoletnia.
Nie podoba Ci się moje zdanie? To jest szczera prawda. I to zauważam nie tylko ja, ale i starsze osoby. Nie widzę w tym nic 'nastoletniego'. Szkoda tylko, że nie zacytowałeś końca, bo to było kluczowe zdanie.
aż trudno uwierzyc, że to prawda...obrzydliwa sprawa
genio, podaj więcej źródeł jeśli jestes w temacie
no rzeczywiście znalazłam parę inych źródeł polskich (ŻW i wordpress), a niemieckiego niestety nie umiem..szkoda

taka edukacja może doprowadzic jedynie do zwiększenia za kilka lat liczby pacjentów leczonych psychiatrycznie
koniec świata
normalnie szok co się na tym świecie wyprawia
Agatka, niestety nie mam nic innego. Myślę jednak, że jutro będą nowe źródła.
http://www.bzga.de/botpresse_50.html

jak to możliwe, ze dokument ten pochodzi z 2001 roku?????
Mhmm chore jest to, jak sie to czyta przedstawione tak a nie inaczej w tym artykule w Rzeczpospolitej. Dla mnie jest to komentarz polskiej dziennikarki na temat broszurki, ktora wydala niemiecka "federalna instytucja podlegla ministerstwu ds rodziny". Ja tej broszury nie czytalam, bo nie znam niemieckiego wiec nie wiem co w niej jest zawarte, a wyroslam z wieku , gdy slepo wierzy sie w to, co pisza dziennikarze.

Znalazlam te broszury w necie (pliki PDF), jesli ktos kto zna niemiecki , ma czas i chec to przeczytac to moge wyslac, sama tez sprobuje zalatwic tlumaczenie. Ale dopiero gdy zapoznam sie z trescia i ona bedzie rzeczywiscie odpowiadala temu, o czym chce nas przekonac pani Aleksandra Rybinska, zaczne rwac wlosy z glowy. Do tego momentu bede traktowac ten artykul jako kolejna bitwe, przy uzyciu prasy, w aktualnej "wojnie polsko- niemieckiej".
właśnie dlatego szukałam innych źródeł, tez znalazłam neimieckie wersje, ale angielskiej nigdzie znaleźć nie mogę...tłumacz by się przydał...moze Iwonka albo Bocco się podejmie?
Sceptycyzm godny lepszej sprawy..."Do tego momentu bede traktowac ten artykul jako kolejna bitwe, przy uzyciu prasy, w aktualnej "wojnie polsko- niemieckiej"....kto by pomyślał Trishya.
No nic, szukaj. być może znajdziesz właściwą interpretację, według której jest to artykuł poświęcony, czy ja wiem, ciemnogrodowi?
Dlaczeo, jak to możliwe? A co ty myślisz, że Europa od dzisiaj kroczy drogą postępu?
Nie wiem kto by pomyslal , genio, ja mysle w ten sposob i juz :-)
To moj sposob patrzenia na rzeczywistosc i na to, co sie dzieje w stosunkach polsko niemieckich w ostatnim czasie i nie oczekuje, ze Tobie moj punkt widzenia sie spodoba.
Staram sie patrzec z szerszej perspektywy na to , jak na konflikt miedzy naszymi krajami reaguja i wplywaja mass media. Skoro wolonosc prasy pozwala naszemu tygodnikowi przedstawic kanclerza Niemiec z cyckami na wierzchu, to z drugiej strony przychodzi odpowiedz w postaci plakatu majacego reklamowac parade gejow, na ktorym naszego prezydenta przedstawia sie jako malpe z maczuga.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,8994788,wiadomosc.html?ticaid=14131
Skoro ciosy sa zadawane bezpardonowo na takim poziomie, to dlaczego nie zasugerowac polskim czytelnikom, ze niemiecki rzad propaguje pedofilie?.
Powtarzam, nie znam tresci broszury, o ktorej rozmawiamy i moja "wlasciwa interpretacje" moge przedstawic dopiero jak ja poznam.
To widzę, że masz swoistą gradację wiarygodności odbieranych informacji. Jeżeli karykatura w gazecie i artykuł odnoszący się do konkretnego dokumentu są na tym samym poziomie....hmmm. Zrób coś ze swoim postrzeganiem rzeczywistości, bo kiedys zamordujesz telewizor.
czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz Trish odnosnie telewizora:-)
Ja też, dzisiaj jest niskie ciśnienie a kawa mi nie pomaga:)
obawiam sie, ze ja twojego cisnienia nie podniose, niestety ;-D
genio, skoro ty mi sugerujesz zmiane mojego postrzegania (nie po raz pierwszy, zreszta) to ja pozwole sobie zasugerowac ci zmiane sposobu prowadzenia dyskusji, bo jakos tak sie dzieje, ze zamiast koncentrowac sie na temacie i wyrazac opinie w zwiazku z poddanym do dyskusji problemem, ty nieublagalnie oscylujesz w kierunku wyrazania negatywnych opinii na temat UCZESTNIKOW dyskusji i krytykowania ich.
Prawdziwa dyskusja nie polega przeciez na wzajemnych,osobistych atakach.

Co do telewizora, mhmm po pierwsze nie mam instynktow morderczyni ;-D po drugie nie moglabym zamordowac czegos, czego nie mam.;-)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 131
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka