Nic dodać, nic ująć Asia.
Długo czekać nie trzeba na następne info
Hiszpańska policja rozbiła siatkę pedofilów
PAP 12:20
Hiszpańska policja rozbiła siatkę pedofilów, aresztując 66 osób i konfiskując dyski komputerowe zawierające 48 mln fotografii i filmów z udziałem dzieci poddawanych przemocy seksualnej - podały w niedzielę władze.
Zakrojona na szeroką skalę akcja była ukoronowaniem trwającego 10 miesięcy śledztwa we współpracy z Interpolem i niemiecką policją.
Prowadzący śledztwo analizowali strony internetowe, co pozwoliło im na zidentyfikowanie 85 podejrzanych, z których aresztowano 66.
Operację przeprowadzono w 40 z 57 hiszpańskich prowincji. (mj)
* Tusk będzie premierem, Rokita wicepremierem
* "Przemeblowanie" w PO - Buzek zostanie zastępcą Tuska?
* Kwaśniewski: moją nadzieją jest Tusk
* Znika "białe miasteczko" sprzed kancelarii premiera
* 75 urodziny Wojciecha Kilara
* Koński szlak turystyczny
* Zatrzymano mężczyzn, którzy strzelali do przechodniów
* Hiszpańska policja rozbiła siatkę pedofilów
* 15 lipca - dzień bez komórki
Jest to jedyna informacja z zagranicy godz. 15 - minęło 3 godziny od pojawienia się jej.
Czy aby ta informacja powinna się w ogóle znaleźć na głównej stronie portalu?
Nic innego dzisiaj na świecie się nie dzieje?
Ja w tym momencie nie sugeruję, że PAP czy wp podaje specjalnie tą wiadomość aby przyzwyczaić ludzi do pedofilów.
PO prostu to już jest standard aby wiadomości o pedofilach podawać na pierwszym miejscu - a to błąd wg. mnie duży błąd.
To już nikogo nie interesuje... są wprawdzie komentarze - negatywne oczywiście ale jest ich tylko 32...(15.20)
... niektóre oczywiście też negatawne na temat polskiego rządu/polityków czy policji... - jakby coś mieli wspólnego z tym co się dzieje w Hiszpanii.
Same info też jest trochę lakoniczne wg. mnie - żadnego przesłania potępiającego proceder.