do mieszkajacych w Neapolu...

Temat przeniesiony do archwium.
prawdopodobnie niedlugo wyjade do pracy w Neapolu ....chce poznac to miasto, a ponieważ lubie też zycie nocne więc prosze o informacje jak jest w neapolitnskich klubach? bezpiecznie? jakie sa ceny? w ogole co mozna w Neapolu robic w czasie wolnym...poza zwiedzaniem.... prosze napisac jakie sa niedrogie sklepy , moze gdzies sa wyprzedaze...etc....jak mozna spedzic czas tanim kosztem...co robicie w czasie wolnym =)
dzieki:)
W wolnym czasie możesz oganiać sie od szczurów, robali, much i innego swiństwa, bo Neapol tonie w smieciach. Jak bedziesz miala wiecej czasu, to możesz wyjechać dalej za miasto by pooddychać swieżym powietrzem. Przypuszczam, że życie tam jest bardzo tanie, bo kto może, to ucieka z Neapolu. Turystyka umiera, hotele sa zamykane, pustoszeja restauracje, kluby. W Neapolu byłam kilkanaście lat temu. Sa piekne zabytki, ale juz wtedy nie podobały mi sie te wszędzie walające sie smieci.
To, co sie teraz dzieje wiem z masowych środkow przekazu. Nie trzeba tam mieszkać aby sobie wyobrazić, jak wyglada tam zycie.
Czy życie jest bezpieczne.....hmmm
Neapol, to jedno z najniebezpieczniejszych miast.
Na twoim miejscu wolałabym na noc zostać w domu z maska tlenową na twarzy. Zycie jest krótkie. Po co jeszcze bardziej go sobie skracać?
Niezłe.:)))))
post byl do mieszkajacych w neapolu...
Może już wszyscy wyginęli w śmieciowej hekatombie?:))))))
Niewiele Polek, Polaków przyzna sie w jak zlych warunkach musi mieszkać. Wydaje mi sie, ze media przekazują obiektywna opinie, a jesli nie, to zapoznając sie z ze wszystkimi za i przeciw mozna wyrobić sobie swoje zdanie.
Nie mieszkam i nie miszkalam w Neapolu. To miejsce omijałabym teraz szerokim lukiem.
Ja mieszkam rzut beretem od Neapolu.Dokladnie w San Govanni.Ostatnio jest dosc goraco,wiec korzystam z ciepla i prawie codziennie wyleguje sie na sloncu i kapie w morzu(bez maski telnowej).Raz na miesiac funduje sobie przejazdzke na capri,za okolo 40 euro mam dojazd na wyspe, w tym obiad i cudowne widoki do podziwiania,plus wolny dostep do krystalicznie czystej wody.Calkiem niezle sadze,za przystepna cene.Do barow nie chodze juz od dosc dawna,wiec ciezko mi cos powiedziec.Kiedy jeszce lazilam,zwykle jezdzilismy do taiego baru telefonicznego,gdzie byly tel ustawione na stolikach i moza sie bylo niezle usmiac dzwoniac np.do kolegi obok,ktory wpadl komus w oko,albo wrecz przeciwnie.
Co do zakupow,to sa rynki ,pod dostatkiem.Ale moim zdaniem juz od dawna nie oplaca sie tam kupowac ciuchow,tym bardziej,ze teraz sa przeceny w sklepach i mozna sie super ubrac w orginlane rzeczy za naprawde mala kase.W Neapolu mozna spedzic swietnie czas,nalezy tylko wiedziec jakie okolice nie nalezy odwiedzac.
Kuchnia jest cudowna,dla milosnikow ryb i owocow morza,to prawdziwy raj(ja uwielbiam,wlasnie robie sobie krewetki,a pozniej czeka na mnie plaza i morze).Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku.Buziol.
z ta obiektywnoscia mediow bym troche uwazala...no ale jesli im slepo ufasz to juz twoja sprawa;)
No i tu się mylisz droga koleżanko, jest kilka mediów wiarygodnych i obiektywnych
>>> a jesli nie, to zapoznając sie z ze wszystkimi za i przeciw mozna wyrobić sobie swoje zdanie.
Od kilku dni światowe media zajmują się kontrowersyjną decyzją włoskiej prokuratury. By odnaleźć sprawcę zabójstwa, śledczy postanowili pokazać nagranie zabójstwa człowieka skazanego przez mafię.http://www.pardon.pl/artykul/10010/tak_zabija_mafia_warto_bylo_to_pokazac_zobacz Teraz każdy może się naocznie przekonać, iż neapolitańska Kamorra potrafi usuwać niewygodnych ludzi na środku ulicy, pod okiem kamer. A jej zabójca może spokojnie strzelić ofierze w plecy, poprawić w głowę i oddalić się spokojnym krokiem.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia