co słuchać?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |
Ostatnio jestem zafascynowana muzyką poważną. Mamy w domu parę kaset z nagraniami...kiedyś, jak w radiu nadawali opery, dziadek nagrywał...
Co polecacie, co Was zauroczyło...ja, wstyd się przyznać, nawet nie wiem co szukać w internecie... już wiem, że niektóre arie 'zapadają' w duszę...Które?
:)
Aida Giuseppe Verdi'iego? Nie znam sie na operze ale tutaj podoba mi sie pare kawalkow.
...jest taka aria..śpiewa kobieta....w tle jest Fujiyama.. kwitnące wiśnie
...nie wiem co to jest.. piękna!
Ja lubię słuchać oper Jacopo Periego, Claudio Monteverdiego, Giuseppe Verdiego
..o! już wiem : Giacomo Puccini, Madame Butterfly, Aria Butterfly akt II
..co z tą muzyką?... tak tu cicho,nikt nic nie gra?..
ja ostanio, to jak moja dusza chce zatęsknić, a oczy popłakać to słucham: Niemena "Włóczęga", "Na stepach za dzikim Bajkałem" (По диким степям Забайкалья),kiedyś w Rynku dwaj mężczyźni,jeden grał na harmonii, drugi na saksofonie i ten na chwilę odkładał saksofon i śpiewał..., słuchałam jak zaczarowana...
..jak chcę nabrać nadziei i wiary to słucham: też Niemena, "Dziwny jest ten świat", albo Lambardu "Przeżyj to sam"..
..jak chcę 'odlecieć', to Jan Kanty Pawluśkiewicz "Nieszpory Ludźmierskie"..
... a jak chcę się rozweselić, to zespół góralski śpiewający dla JPII, "A my wom zycymy" ...pewnie za jakiś czas będę słuchać i zachwycać się czymś innym...może podpowiecie, co to będzie?
pozdrawiam :)
Ja polecam RAMMSTEIN tez mozna posluchac dla pobudzenia krwi
..dzięki.. już szukam... a dzisiaj kupiłam sobie bukiecik tulipanów..są piękne, pasę teraz oczy.. Italo, widziałeś, że ktoś Cię szuka, ktoś pisze dla Ciebie wiersze.. to ja cofam to co kiedyś napisałam o Tobie :)))
baci :)
Nie cofaj niczego bo jestem naprawde troche pomigany :))
Lubie muzyke gòralskom,mieszkam blisko gòr
..to wiesz jak słychać tę muzykę i to ich śpiewanie w górach..można się zachwycić....nirwana..
Joy division stara ekipa ale z ciekawa chistoria,kolega mi ja pokazal.
Muzyka dla samobòjcòw specjalnie spiewana dla nich.Daje ciekawe klimaty
Ale ja jestem zdrowy :)
I koniecznie Depeche Mode.
I wszystko inne co jest muzyka i daje ludziom zadowolenie jest dobre.
Zaczynajac od Rammstien :)
Jeśli chodzi o muzykę to lubię : dużo i pod wieloma postaciami...tyle już muzyki tu przemyciłam..powiem tylko, że ZAWSZE,NA ZAWSZE cenię i cenić będę Andreasa Vollenweidera. Genialny harfista (harfa elektryczna), multiinstrumentalista i pasjonat. Uwilbiam zwłaszcza jego płytke " White Winds"
A z tej płytki najbardziej zmiękczają me serce "The glass hall":

i "The woman and the stone":

P.S.Italo, z pomiganiem się zgadzam (każdy na swój sposób jest pomigany), ale aagnese to nie przeszkadza...do dzieła italo, nie zwlekaj z tym ślubem, bo cię jescze ktoś ubiegnie :-)
A to jest sexy wow
Ex nie jestem tak namolny i chciwy jak Wlosi.Mam swòj urok :)
Aagnese to docenia ;-)
Z tym urokiem to chyba przegialem.Sam sie z tego smieje.
:):):)))))
ex l. ...czy Ty próbujesz mnie swatać?:):):):)
Czy wiecie ze komus na temat weszlismy z innym tematem.
Kocham chaos
Ja jestem jak pilka kauczukowa.Wszedzie i we wszystkie trony,fajne to jest :)
no tak....przeproście grzecznie:):):):)

więc kulturalnie wróćmy do tematu....dajcie mi propozycję piosenki która rozłoży mnie na łopatki....dostosujcie do nastroju...czekam na propozycje..temu kto trafi... piwo:)
Moze to
Italo...skąd Ty to wziełeś???genialne:)..ok w nastrój nie trafiłeś ale teraz dostosowałam nastrój do piosenki:)

czekam na odzewn ex l. a potem zobaczymy komu piwo
A to
no Italo rozłożyłeś mnie tym na łopatki choć raczej śmiechem:)
Italo ale ten króliczek jakiś takie dziwny lekko był...hmm

miałabym jedno zastrzeżenie:)..wywali się te święcące serduszko na początku i będzie z tego hit lata:) ...ok piwo jest Twoje:)
odnoście bardziej tematu choć z muzyką klasyczną raczej tak mało:)
Aaha tez to lubie
no nie pobija to ni jak króliczka ze swoją marchewką ale jest ok:)
Kròliczek byl zmeczony po calym dniu na polu.Po pracy chcial sobie wypic i pociagnac dzialke koki a na zagryche do wòdki mial kiszona marchewke.Bo to byl Polski kròlik.I jak mu juz tak dobrze bylo w czubie to sie walna na trawe miedzy blokami z marchewka kiszona i go wzielo na gòralu czy ci nie zal
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 63
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka