bedziecie strajkowac 1 marca?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
j.w.
Jaki jest powód w tym dniu?
Strajk imigrantów. Ja nie strajkuje. ;)
To co, imigranci nie chcą być imigrantami, czy jak?
A nie, chcą zwrócić uwagę społeczeństwa na swoje problemy i zaprotestować przeciwko rasizmowi (patrz rozruchy w Rosarno).
A to społeczeństwo nie ma własnych problemów, żeby się czyimi zajmować?
Co wam się dzieje?
No mi się nic nie dzieje, toteż nie strajkuje.;-P Ale faktem jest, ze imigranci stanowią część społeczeństwa, wiec byłoby milo, by ich problemy tez ktoś zauważył.
Pewnie dlatego, że jestem zwolennikiem jak najmniejszego wtrącania się państwa w moje życie mi się tak wydaje, że albo sobie radzę(znajduję pracę, mieszkanie, uczę się języka) albo sobie nie radzę i wtedy wypadało by wrócić do siebie. Tubylcy mają dosyć własnych nieszczęśników do utrzymania z podatków.
imigrantom pewnie chodzi nie o to, aby ich obce panstwo z podatkow utrzymywalo, tylko aby wlasnie ich traktowalo jako tubylcow, skoro te podatki od nich pobiera.
Aha, czyli to będzie strajk w prawdziwym tego słowa znaczeniu, tych, którzy pracują.
A, co się im dzieje? Wiem już, że Dee radzi sobie, ale dlaczego inni strajkują?
tego nie wiem, pewnie, jak wszyscy, maja zle.
I chcą, żeby im państwo zrobiło dobrze.
Włosi mają przewalone z imigrantami, mówię o tych nielegalnych. Kraj otoczony morzami, przecież tego nie ma jak wyłapać.
żeby przynajmniej byli sami sobie winni, jak Francuzi, czy Holendrzy, którzy swojego czasu zaczęli ich sobie sprowadzać do pracy.
A moze to

Naprawde coraz czesciej i trudniej jest myslec inaczej niz w kategoriach samoobrony kulturowej i rasowej.
Co, może to?
Tego na youtubie nie zrozumiałem.
Tego zdania:

>Naprawde coraz czesciej i trudniej jest myslec inaczej niz w
>kategoriach samoobrony kulturowej i rasowej.

też nie.
Stato predisposto il Numero Giallo, un servizio di sms per raccogliere le adesioni alla giornata del Primo Marzo 2010. Il numero è 320.2043514
http://www.primomarzo2010.it/2009/02/e-arrivato-il-numero-giallo.html
Czyli, to w ogóle jest nazwane strajkiem obcokrajowców!!
Co za idiotyzm. Ciekawe, czy kurorty turystyczne się oflagują?:))
zdam ci relacje z kurortow pierwszego marca.
Dziękuję, mam nadzieję, że między turystami nie dojdzie do konfliktów na tle tego, czyj strajk jest słuszniejszy:narciarzy, czy opalaczy leżakowych.:)
Tak poważnie, to z tego, co udało mi się zaobserwować we Włoszech, to największymi rasistami są właśnie kolorowi. Rasizm nie musi objawiać się paleniem samochodów, to chociażby tworzenie własnych niedostępnych enklaw.
Coś w tym jest .
Spróbuj coś powiedzieć takiej czarnej dupiatej, która może nosić z tyłu dwa worki cementu - rozedrze się na pół świata, żeś rasiiiiiistaaaaa!!
hehe...a te z Ameryki Pd.to nosza brzuchy wywalone do przodu jak by wszystkie w ciazy byly,czy nazarly sie fasoli..te zAfryki maja takie posladki ze jakby na gornej czesci plecow im kufel zpiwem postawil to by go niosla i niosla na swojej dupie..jakby tam jakas poleczke miala..tak ma wypiety ten tyl..niczym tiurniura naturale hehehe
hehe...a te z Ameryki Pd.to nosza brzuchy wywalone do przodu jak by wszystkie w ciazy byly,czy nazarly sie fasoli..te zAfryki maja takie posladki ze jakby na gornej czesci plecow im kufel zpiwem postawil to by go niosla i niosla na swojej dupie..jakby tam jakas poleczke miala..tak ma wypiety ten tyl..niczym tiurniura naturale hehehe
mysle, ze wynika to z ich niskiego o sobie mniemania; z gory zakladaja, ze beda zle traktowani, ze ludzie beda patrzec na nich krzywo, nie tylko o kolorowych tu chodzi, o wszystkich, ktorzy zieniaja miejsce zamieszkania w celu zarobkowym.
co do samego strajku..to zawsze jest tak ze najwiecej zyskuje sam organizator/torzy..uczestnicy to sa pionki..ktorymi manipuluje organizator..Imigranci przyjechali do Itali w celach zarobkowych..wiec jakikolwiek strajk jest nonsensem..Jazda do roboty..Nie ma roboty ?to jazda szukac jej samemu az do skutku. I TYLE...zlote czasy sie skonczyly w latach 90..Zobaczycie jak bedzie wygladal rasizm gdy dorosna male obecnie dzieci imigrantow,zobaczycie jakie ustawy powprowadzaja w Itali skosnoocy,smaglolicy i czarni z kreconym wlosami wloscy parlamentarzysci w przyszlosci zasiadajacy we wloskim Parlamencie/+- za 40 lat/..przeciwko autochtonom..bialym Wlochom..to dopiero bedzie rasizm nad rasizmy.
Racja. Cały czas mówię, że kiedy czerwonym zabrakło klasy społecznej do opiekowania się nią, czyli tak zwanego proletariatu, to żeby jakoś udowodnić potrzebę swojego istnienia, zaczęli "opiekować się" różnego rodzaju mniejszościami, które tak na prawdę mają daleko w kiszce stolcowej.
L'Italia ha vissuto piu compiutamente delle altre nazioni, perche ha conservato l'abitudine di posare le statue nel giardini.:D
Rasizm i ksenofobia wśród włoskiej młodzieży.Ponad połowa włoskich 20-latków okazuje niechęć lub postawę ksenofobiczną wobec cudzoziemców - wynika z badań zaprezentowanych w Izbie Deputowanych w Rzymie. Zwrócono w nich uwagę na to, że rasizm szerzy się w internecie. W analizie badań nad młodzieżą położono nacisk na to, że zjawisko rasizmu nie zostało wykorzenione i nadal jest elementem życia społecznego we Włoszech. Prawie 50% młodych Włochów deklaruje, że "zamyka się" przed cudzoziemcami, zaś 20% przyznaje się do prawdziwej ksenofobii wobec imigrantów.
40% badanych zapewnia zaś o swej otwartości. Za tolerancyjnych uważa się natomiast ponad 14%.
Najwięcej młodych Włochów odczuwa niechęć wobec imigrantów rumuńskich i albańskich oraz w ogóle Romów - podkreślono.
Podczas badań "Ja i inni", przeprowadzonych między innymi na zlecenie włoskiego parlamentu, stwierdzono, że ponad tysiąc grup rasistowskich i ksenofobicznych obecnych jest na włoskich stronach portalu Facebook. Około 350 z nich to nieformalne ruchy antymuzułmańskie.http://polonia.wp.pl/title,Rasizm-i-ksenofobia-wsrod-wloskiej-mlodziezy,wid,11995936,wiadomosc.html
Polecam wam ten film jest ciekawy.

Tez bylem w zeszlym roku poproszony o pewna przysluge przez nielegalnego emigranta.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |