dialekt sycylijski!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna

uwierz mi NIEKTÓRYCH z nich na pewno nie chciałabyś mieć za sąsiadów.Ale czasem trzeba doświadczyć aby zrozumieć...
Edelvajs, biorę w ciemno Twoich Sycylijczyków w zamian za moją pannę w szpilkach wracającą o 3 nad ranem. A jak trzeba, jeszcze dopłacę. Tylko ją zaaabierz ! :-).
A dlaczego oni Ci tak dają w kość ? Co robią (albo czego nie robią ?).
:))))no właśnie nie jedna a dwie panny w szpilkach o 3 nad ranem,i nie tylko szpilki ale i nocne wrzaski,trzaskanie dzrzwiami o każdej porze dnia i nocy.Jeszcze mogę ścierpieć że nie płacą le spese condomilari-bo biedni(ale 3 razy w tygodniu tatuś buszuje po salonach gier traci pieniądze),ale śmiecenie po klatce schodowej,garażu,rzucanie petów gdzie popadnie,butelek itd...blokowanie wyjazdu z garażu przez córeczki,tatusia czy niedoszłych zięciów to już za dużo,pełna arogancja i ignorancja a kiedy ktoś z sąsiadów im zwróci uwagę to jest tylko pchi...i koniec.Mieszkanie ma ok 90m2 a żyje tam z 12-15 osób więc możesz sobie wyobrazić co się dzieje.Przestaję się dziwić że słyszy się w telewizji o samosądach na sąsiadach.Czasem miałabym ochotę.....wolę nie pisać na co miałabym ochotę.Sąsiadowi który zaczął ich trochę "ustawiać"wlali klej do zamka od samochodu,książkę można byłoby napisać...
O rany, wycofuję swoją propozycję, NIE BIORĘ !!! Współczuję Ci serdecznie. Moja wali wszystkim co popadnie i nawet kapcie ma na obcasach, włącza nad ranem pralkę albo się kąpie (najczęściej jedno i drugie), ale przynajmniej petów nie rzuca i jest POJEDYNCZA. Aczkolwiek zupełnie niereformowalna.
Ja też sobie współczuję:)) a najgorsze jest to że tu nie ma nadziei na poprawę bo młodsza córka już podrasta(ma chyba z 16 lat)więc następny kandydat na zięcia przybędzie,do tego najstarsza córka ma dwie córki z których starsza ma chyba z 8 lat więc za parę lat i ta przyprowadzi coś do domu hahahaaha.Oni ściany chyba mają z gumy bo nie mam pojęcia jak się tam wszyscy pomieszczą i jak śpią.Moja druga sąsiadka stwierdziła że śpią na zmianę,gdyż od kiedy przyjechali rodzice(z Sycyli) mojego sąsiada on wychodzi do kasyna i wraca rano ci wsają a on się kładzie:))).ale powiem ci szczerze żyję trochę na świecie poznałam wielu ludzi i to nie są moi pierwsi sąsiedzi,rożni są ludzie każdy ma swoje upodobania,ale zawsze dochodziło się do porozumienia,z tymi ludźmi jednak nie można w żaden sposób się dogadać.Tak że twoja sąsiadka to drobiazg w porównaniu z moimi koczownikami:((
31-35 z 35
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa