filmy włoskie

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z Was ma linki do włoskich filmów?chcę sobie pooglądać i jednocześnie się pouczyć języka. Chętnie obejrzę jakieś klasyczne obrazy, mogą to być również komedie.
Ładnie prosze... :-)
Patrz: watek www.wloski.ang.pl/film_3540.html ;)

Pozdrawiam,
Dee
Dzięki Dee,
juz tam zagladalam... szukam nie tyle tytułów wartosciowych filmow, ile miejsc skad mozna je sobie "capnąć". Oczywiscie legalnie ;-)
antylopka wpisz w przeglądarkę hasło włoskie filmy i zobacz tytuły,potem możesz ściągnąć je sobie przez eMule.
emra- niestety te sposoby odpadają, podobnie jak korzystanie z dc++ :( Moj antyhackerowy program blokuje dostep jednego takiego atakującego mnie (przy korzystaniu z p2p) "dziada"- całkowicie rozłączając mnie z internetem..
Musze poszukać innego sposobu zdobycia filmów.
Dziękuje, mimo wszystko.

Pozdrawiam :-)
a może wymianka? Ostatnio fascynuje mnie wszystko co włoskie, a przede wszystkim wciągnęło mnie włoskie kino. Ściągnęłam już kilka filmików, przede wszystkim klasykę (Fellini, Germi), ale i cos nowszego (Tornatore). Bardzo chętnie wymieniłabym sie tym i owym. Co ty na to?
Bardzo chętnie! Mam pare filmow, ale glownie nowoczesnych- jestem więc bardzo pazerna na wszelką klasykę :-) Jaki sposob wymiany proponujesz?

Pozdrawiam.
ja ci cos przegram na płytkę i wyślę pocztą (tak najlepiej chyba, nie?) i ty mi coś przegrasz i też wyślesz. Z filmów jak na razie to mam: Felliniego: La strada, La dolce vita, noce Kabirii, osiem i pół (te dwa ostatnie na VHS, niestety), do tego Germiego: Divorzio all'italiana, Lisbon story (nie wiem kogo, ale po włosku, a oprawa muzyczna to portugalskie fado-rewelacja), Tornatore: Nuovo cinema paradiso(przepiękny) i Malena, do tego świetny dokument o Rzymie. Niewiele, ale zawsze coś. O, a skąd jesteś? Może z Lublina? Bo jak tak, to bym ci ręcznie dostarczyła, byłoby szybciej.. :D

OK, to czekam na ri(s)postę
ciao!
mam jeszcze jedna propozycje_ moze obgadamy to na gg?Podalam numer w charakterystyce> OK?
Pozdrawiam Kociubinską>
hej, hej, jest tam kto?:-)
jest jest
własnie już drugi raz do ciebie zagaduję na gg, e tu non mi rispondi :(
ok, to ty spróbuj- mój gg to 1810193
saluti ;)
Hej, jakos nie moge Cie zlapac-jestes niewidoczna.Ale bede probowac! Ciao:-)
chodzi mi o współczesną wersje kopciuszka.Widziałam go bardzo dawno temu ale film jest piekny i chciałabym go jeszcze raz zobaczyc. Jest to typowy film on bogaty książe który pięknie śpiewa ona biedna......
hej wiesz co ja mam bardzo duzo filmow włoskich ale niestety na kasetach video
Czesc,
wg Twojego opisu chodzi chyba o "Cinderella'87"
Tutaj http://www.amazon.de/gp/product/B000025NNN/3[tel]?v=glanc
e&n=290380&v=glance

mozesz posluchac soundtrack, ktory byc moze pomoze w przypomnieniu sobie, czy to faktycznie ten film chodzilo :-)

milej niedzieli
polecam 'cinema paradiso'
Tak to ten film tylko jak go teraz zdobyć:)wielkie dzieki:)*
Tak to ten film tylko jak go teraz zdobyć:)wielkie dzieki:)*
Byłabym wdzieczna za pomoc gdyż chetnie odkupie sobie filmik, zależy mi bardzo mój nr [gg]
Witam. :) Czy Twoje gg wciąż jest aktualne? ;)
Bardzo fajny temat, trzeba go odkopać. ;)

Oprócz wspomnianych "Tre Metri Sopra Il Cielo" i "Ho Voglia Di Te" mogę polecić: "Malenę", "Romanzo Criminale" i "Le Chiavi Di Casa". Nie wiem, czy fabuła Wam się spodoba, ale zawsze obejrzeć i posłuchać języka warto. ;)

Słyszałam o filmach "Manuale D'Amore", "Życie jest piękne" i "Cinema Paradiso", ale ich jeszcze nie oglądałam. Jeśli chodzi o filmy klasyczne, znane mi tytuły (na razie niestety tylko tytuły) to: "Rozwód po włosku" i "La Strada".
"życie jest piękne" fajny, wzruszający film.. polecam obejrzec
Temat przeniesiony do archwium.