złe doswiadczenia?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 108
poprzednia |
ciao tutti!
dostaję świra, z tymi wszystkimi pytaniami dookoła: "jak mozesz ufać Włochowi, przecież ONI są tacy....." i tu następuje cała lista określeń jacy to Włosi nie są. (niestali, uwodzieciele, kłamcy, tchórze..itp.)Trochę mnie to śmieszy a trochę juz irytuje (ileż można tego słuchać). Kto ma podobne doświadczenia? a może ktoś mi powie jacy w końcu są ci nasi italiani,he?
są jacy są, romantyczni, wiedzą jak poderwać dziewczyne, ja gdy wychodze do pub-u ze znajomymi ( w Krakowie) to kto zawsze do nas podejdzie? włosi, polak nigdy i to jest straszne!!!! Polacy nie wiedzą jak zagadać z dziewczyną a włoch tak.
co wy na to?
ciao aniakoz, chyba już wczoraj poruszalyśmy ten temat;) pamietam ze ty masz jakies złe doswiadczenia,było miło ale sie skonczylo? :( a to że potrafią poderwać dziewczynę to akurat nie jest jeszcze takie straszne,prawda?;P najbardziej denerwują mnie opinie osób które NIGDY z zadnym Włochem nie miały do czynienia,a swoją "wiedzę" czerpią z zasłyszanych opowieści innych, ogólnych stereotypów, a i nawet- z "Europa da sie lubić"
zgadzam sie z tobą w zupełności, byłam z jednym włochem, juz nie jesteśmy razem, ale to nie znaczy że ich wszystkich nienawidze tak szczerze są bardzo miłymi ludźmi, otwartymi, zawsze można miło z nimi porozmawiać, a niestety czasami z tego co wiem to polki dają włochom nieżle popalić, i wcale nie z ich winny.
dają popalić? w jakim sensie? za to że są Włochami czy tak w ogole?
wiesz znam takie sytuacje, że dziewczyna jedzie do włoch do jakiegoś faceta, a póżniej zrywa z nim, bo poznała innego, ciekawszego, to nie świadczy dobrze o nas, niestety :-(
Są super ci Wlosi.Umieją tak słodko bajerować.Jak slyszę "mi manchi,ti voglio bene,mi fai impazzire,sto morirendo d'amore per te"ja tez umieram.To prawda nasi panowie nie umieją tego.Albo tez to ten ich język powoduje,że Wlosi są tacy uwodzicielscy.......O kurcze,naprawde mozna dla nich zwariować.
i tu sie w zupełności zgadzam, jak włochowi podoba sie dziewczyna to on to poprostu mówi bez owijania w bawełne, a te sms-y, piosenki, zwariować można!!!! oczywiście pozytywnie
ano niezbyt dobrze:/ a w Twoim przypadku (jesli to nie zbyt osobiste pytanie) te stereotypy o których pisałam wyżej sie sprawdziły?
ja u mojego italiano zauważyłam pewną zaboprczość jak jestem w kraju to chce abym składała mu dokładne relacje z moich wyjść z koleżankami no i oczywiście czy coś piłyśmy, potrafi nawet wymówić mi że jedno piwo to poprostu krok do.... to okropne że oni tak myślą zę Polacy to alkoholicy a przecież to tylko garstka.
ja nie mam tego problemu co ty Nuova, chociaż...hmm...zazdrosny to moj makaron jest strrrrrasznie....to fakt.
heh, "zazdrość", czyżby kolejna narodowa cecha italiani? :)
wiesz co w moim przypadku to niestety rozstaliśmy sie tylko dlatego, że nie mogliśmy sie zobaczyć od kilku miesięcy on jakoś nigdy nie mógł do mnie przyjechać, a ja do niego bo tutaj studiuje, a niestety na wakacje musiałam wyjechać do Stanów ( praca) więc nam jakoś los nie sprzyjał, ale pewnie gdyby nie moje studia i jego jakoś by sie nam udało :-)
no wlasnie,... odleglość w tym wszystkim jest niefajna:/Niby nie jest to najwiekszy problem, nie do przezwyciezenia, bo mozna (i trzeba) sobie z tym radzić jezeli sie chce razem być ale ile bym dała (i pewnie wy też!) ale poki co nie narzekam bo jeszcze tylko 3 tyg i ...:D
no to trzymam kciuki, choć teraz jest już o wiele łatwiej są tanie linie lotnicze i tak szczerze myśle że gdy naprawde dwoje ludzi tego bardzo chce to odległość nie jest taką wielką przeszkodą. Ja jeszcze swojego włocha znajde:-)
ale czasem chciałoby sie już,zaraz,teraz zobaczyć te osóbke,pogadac,przytulić, a tu sie nie da.:/
oj wiem :-(
Masz rację !!! Niech żyją tanie linie lotnicze !!! :D nie no, serio, to bardzo duzo zmienia, nie musisz juz cały rok zbierać na bilet.. A ja tam nawet w autobusie mogę siedzieć przez 20h!! :D
powodzenia w szukaniu Włocha, Aniakoz!:) (a jednak Włocha?;) jest ich całe mnóstwo jeszcze!
chetnie bym jeszcze sobie tu konwersowała ale niestety kurs (nie włoskiego:) wzywa...
do zobaczenia:) ciaoooo!
Moje Amore jest strasznie o mnie zazdrosne i jak jestem w polsce dzwoni do mnie non stop ale nie dziwie sie jestem atrakcyjna kobieta i obawia sie ze moze mnie stracic..a swoja droga to jezdze dwa razy w roku do polski i zostaje przez miesiac mysle ze o to jest tez powodem do dyskusji. Zdecydowalam sie byc z nim i jestm tu szczesliwa juz trzy lata wlasnie wybralam sobie duzy dom w ktorym stworze swoje gnizdko i bede musiala zapomniec o moich miesecznych wypadach tyle ze barkuje mi polskich klimatow doszlam do wniosku jak juz urodze dziecko nie bede mogla sobie pozwolic na te szalenstwa tak wiec korzystam ile sie da..mam jeszcze na tyle dobrze ze moj facet jest bardzo tolerancyjny i jak chce przyjechac do mnie jaks kolezanka to nie robi problemow wrecz przeciwnie zawsze zaplanuje jaks wycieczke zebysmy mogly mile spedzic czas,troche sie wscieka ze nie rozumie wszystkiego o czym rozmawiamy ale ja uwazam ze tak jest lepiej..nie twierzdze ze polacy sa beee absolutnie mysle ze sa dobrzy i zli ludzie bez wzgledu z jakiego kraju pochodza ...roznia sie tylko zachowaniem i kultura oraz przyzwyczajeniami....i jak sobie faceta wychowasz takeigo masz...hahha pozdrawiam wszystkich
angeletta28 a skąd jesteś to znaczy gdie to twoje gniazdko?
Witam dziewczyny,a jesli mowa o tych tanich linniach lotniczych to moze jakies namiary,skad, dokad i co i jak?byla bym bardzo wdzieczna,przydadza mi sie te informacje w najblizszym czasie.jezeli mozecie to tutaj a jesli nie oto moj e [email]
A jesli o Włochow chodzi to sie zgadzam,od Polaka nie uslyszysz MI MANCHI TANTO PICCOLINA MIA,TI AMO TANTISSIMO.Maja to cos w sobie,ja tez ciagle slysze od znajomych,ze to Wloch i pewnie cie zdradzi,zostawi itp,ale ja wiem najlepiej jaki jest.I radze wam nie sluchajcie innych, tylko tego co wam serce mowi.Zaufanie to podstawa,pozdrawiam i dziekuje z gory za informacje,powodzenia z waszymi Włochami:)
znacie moja siostre SILVIAX czy jakos tak??? ma super chlopaka MARCO jest bardzo fajny i chociarz nie umiem sie z nim porozumiec uwarzam ze jest gut!!
linii jest sporo, z takich najbardziej znanych i sprawdzonych: www.skyeurope.com www.centralwings.com www.wizzair.com www.ryanair.com (te ostatnie troche mniej sprawdzone,nie lecialam z nimi osobiscie). Powodzenia. Jak nie samolot to zawsze zostaje autobus. Ostatnio jechalam (nei mialam wyjscia) i nie bylo nawet tak źle jak myslalam ze bedzie.Pozdrawiam
no to teraz ja wam powiem pare slow prawdy bo jak czytam te wasze peany na czesc wlochow to az mi sie chce smiac tak naprawde to nie roznia sie oni wiele od polakow(moze jedynie opalenizna ale to normalne)chodzi o to ze wy dziewczyny na widok jakiegos wlocha od rzu tracicie dla niego glowe a oni sie poprostu wami baia tak bawia to nie zart myslicie ze macie ich owinietych wokol palca a w rzeczywistosci jest dokladnie na owrot to wy jestescie marionetkami w ich rekach mam wielu przyjaciol wsrod wlochow i zgadnijcie o czym rozmawiaja gdy nie ma przy nich kobiet oczywiscie o dziewczynach o swoich milosnch podbojach i o tym z ktora ile razy itd te wszystkie ich wywody jak to strasznie was kochaja to jedna wielka bujda poza tym wsrod wlochow panuje powszechny polad ze polki sa latwe i to tez niestety prawda za to wloszki sa zupelnie inne klasa sama w sobie dlatego lepiej podpatrujcie swoje wloskie kolezanki jak one zachowuja sie w stosunku do mezczyzn nie chce was tu umoralniac ale miejcie troche wiecej godnosci i jeszcze jedno polacy wcale nie sa gorsi od wlochow pod zadnym wzgledem a wy we wlochach widzicie jedynie to co same chcecie widziec i uslyszec koniec tego przynudnawego tekstu mam nadzieje ze ktos go przeczyta
Perugino...nareszcie ktoś powiedział coś mądrego...Dzięki.

Niestety, ale naiwność niektórych dziewczyn jest naprawdę...przytłaczająca ;-)))

Baci
naiwne to i może jesteśmy, wierząc w te wszystkie TI AMO ,MI MANCHI i inne słodkości które wypowiadają 1000 razy dziennie.... i to nietylko do tej jedynej;)(włosi to nałogowi kłamcy i bajkopisarze ale nie w złym sensie) ale każda z nas uczy sie na własnych błędach i następnym razem jest juz ostrożniejsza i mniej naiwna. Ja jednak uwielbiam Włochy i włoskich męszczyzn ponieważ mają w sobie pasję której naszym chłopakom brakuje, a do ich słodkich słówek podchodzę z przymrużeniem oka i przyjmuje na luzie.Bo kazna z nas uwielbia byc podrywana i słuchać częste komplementy,czyż nie???
Co do polskich dziewczyn to fakt że czasem sie nieszanują (choć przyjezdzając tu udają świętoszki) i przykro mi na to patrzeć.A Włoszki.... na każdej dyskotece same ciągną facetów do domu, z jakiego powodu..? niewiem ale nieuważam, że powinnyśmy z nich brać przykład!
BRAC PRZYKLAD Z WLOSZECH!!!!!!!!! tylko nie zartuj!!! a co do polek to masz racje ! ja tutaj mieszkam jusz 10 lat i tak sie napatrzylam ze na wymioty mnie zbiera !!!!!spotkalam nawet takie ktore w wolny dzien tylko czekaly zeby je ktos zabral z ulicy !! a na moje pytania odpowiadaly ze ich nie interesuje czy stary kulawy itp.. wystarczy ze za numerek dostana lancuszek albo jakikolwiek drobiazg ze zlota WSTYD I CHANBA!!!!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 108
poprzednia |