imiona włoskie

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 94
zdrobnienie dla massimo jest anche massy
...così come Daniele - Dany, Alberto - Alby, Roberto - Roby... se sei testardo, riesci ad applicare questa regola a quasi tutti i nomi italiani... ;-)
tiaaa...we Wloszech to nawet ja jestem Aghy:)
He he :)
to bedzie Gregorio a z Jerzym Sie nie spotkalem
Grazyna to piekne imie, wloski odpowiednik moze byc Graziella (czyli wdzeczna, piekna), cos jak Gracja. Zreszta to mickiewiczowskie litewskie imie ma wlasnie taki zrodloslow.
a jaki ma odpowiednik imie marzena? jak bedzie po wlosku?
A po co zwłoszczać tak piękne imię?Niech się makarony nauczą go wymawiać.
Marzenko - z ciekawości poszperałam w róznych źródłach. Marzena to imię pochodzenia czeskiego i jest jedną z form imienia Maria. A Maria, to po włosku... Maria.
Mogę jedynie dodać, ze Włoch czytając Twoje imię wymówi najprawdopodobniej "Marcena" :)
hej jak jest po włosku Ewelina
tak samo - evelina, ale jest tez inna wersja - Avellina
a imie gianluca? jaki to odpowiednik?
jasiek-łukasz
A ja jestem bardzo ciekawa jak po wlosku bedzie Natalia :) ;*
O własnie widzę, że tak samo..heh..:)
moze tez byc NATALINA
Kochani, a zdrobnienie od Marii? Np. Marysia? Bo mnie [Marija] w ogóle nie pasi:):)
a ja jestem [anna marija] i pasi mi jak najbardziej;DD!!!;) masz ladne imie, i do tego internecjonalne!! jak ja:DDD
pozdrawiam
No to mamy odmienne gusty, Anno Mario:) Za komplement dziękuję:) Auguri
A co to za imie Luca, ono ma odpowiednik polski?
Moj znajomy ma na imie Cosimo, jakie to imie w polskim?
Luca to Lukasz
a co powiecie na imię Alviero?
hej, a wiecie moze jak wymówic imie CIRO ?? to będzie kiro /czy jak ?;P prosze o pomoc ;)
ciro czyta sie cziro
nie wiem ale mysle ze tak bo to imie pochodzi do Cyrusa - imię męskie pochodzenia perskiego oznacza pasterza od tego imienia nwywodzi sie zenska forma Kira/rosyjskie ksiezniczki uzywaly tego imienia.
:D..slyszalam raz to imie, ale literki 'z' nie slyszalam..slyszalam Ciro..:D..rzadko spotykane
napisałam wymowę imienia Ciro po polsku!
dziekuje :*:*
imie grazyna wystepuje w jezyku wloskim i odmienia sie na GRAZIA
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 94

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa