nutella

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |
czy mi się tylko tak wydaje czy wlosi mają hopla na punkcie nutelli? kiedyś jeszcze pare lat temu jak byla wymiana szkolna i przyjechali do polski wlosi mieli ze sobą caly zapas nutelli bo mysleli ze tu w polsce nie dostaną he, jak bylam we wloszech to wszędzie pusta lodowka ale nutella musi byc. czy ja tylko trafilam na takich nutellojadow, czy te typy juz tak mają?
Nie tylko ty.Mój facet włoch na widok nutelli traci rozum.Mogłaby mu zastąpić każdy posiłek..
Mój też tak ma! kiedyś koledzy dali mu w prezencie słoik 3kg nutelli. Straszne. Żarł to przez kilka dni, i chyba zamulił się na maxa (nie znaliśmy się jeszcze), a najbardziej to mi się chce śmiać, jak je kromkę z nutellą, i tyle jej nawali, że mu się zęby kleją :D
ojej a ja myslalam, ze jestem normalna i ze nutella w lodowce to standard...a wy mi tu mowicie, ze tylko "typy" tak maja :-OO
Wariaty, wciagaja nawet pizze z nutella. Masakra, hehehe
nie ma nic jednak gorszego jak amerykański przysmak:kromka z masłem orzechowym i musztardą albo majonezem.Oraz chleb tostowy namoczony w mleku i usmażony na oleju.Brrrrrrrr
hej.ja też lubię nutelle... ale trzeba powiedzieć,ze ten słoik 3 kg robi duuuze wrażenie!!!hehe czy w Polsce też są?bo ja jeszcze nie widziałam.
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 8-|
ja też lubię,wszystko co słodkie.A najbardziej śliwki w occie.
Pizza z nutella jest PYSZNA!! Tez na poczatku podchodzilam do tego pomyslu sceptycznie, ale dalam sie przekonac i sprobowalam. Bardzo mi smakuje, polaczenie slonego ciasta ze slodka nutella jest bardzo oryginalne i zadziwiajaco smaczne.:)
Pizza z nutellą ??? O mój ty smutku jak to smakuje ??? Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić ...

Pozdrawiam serdecznie
Ola
Kumam o co chodzi, mi np. smakuje czekolada ze slonymi orzeszkami, ale po prostu nie lubie pieczywa z czekolada i dlatego pizza z nutella mi nie wchodzi.
ja tez mam hopla na punkcie nutelli... od zawsze... jeden sloik w domu, drugi w pracy... i jem bez niczego... musze czuc sam smak nutelli... blogoslawiony kto wynalazl nutelle!!! :)
ja tez mam hopla na punkcie nutelli... od zawsze... jeden sloik w domu, drugi w pracy... i jem bez niczego... musze czuc sam smak nutelli... blogoslawiony kto wynalazl nutelle!!! :)
Nutellka:)mniam mniam......ja tez moglabym caly czas ja zajadac, na sniadanko z zimnym mlekiem PYCHA....
a ja wlasnie wrocilam z supermarketu z wielkim sloikiem nutelli :), tej ja uwielbiam ;D
ja tez lubie czekolade z czyms slonym np paluszkami hehe myslalam ze tylko ja tak mam:)
Niech Zyje NUTELLA:)hihihihihih
ja też lubie nutelle.buona serata
ostatnio wpakowałam w siebie 700 g przez dwa dni...wagę na razie schowałam głęboko pod łóżko!!!;-)
w internecie znalazlam takie oto powiedzonko ,ktore strasznie mnie rozbawilo ....

" Gli amici sono come la Nutella... non puoi proprio farne a meno ! "

:D :D
a ja uwielbiam nutellę z bananami, mniam, aż zgłodniałam od czytania tych wszytskich postów:)
ja jeszcze nie jadlam ale we wloszech tez sie jje makaron z nutella
we Włocławku już spotkałam w jednej z pizzerii pizzę z nutellą.Podobno jest rozchwytywana ale ja nie miałam odwagi jej spróbować.Wolę każdą rzecz osobno. Jednak najlepszy jest krewm czekoladowo-orzechowy z Bomilli(4xtańszy od tej samej ilości N.),Nutella niech się przy nim schowa
mhmmm - taki Snickers z paluszkami na zajęciach powodował, ze chiało się zyć i słuchac profesora nast 3 godz. :-)
dzis nutella kojarzy mi się raczej z pewnym pokojem hotelowym i problemem jak ja zmyc z przescieradła???
PS. Z kobiecego ciała schodziła - o dizwo - baaardzo lekko;-)

saluti
Ja kocham wloskie lody o smaku nutelli!!! Mniammmmmmmmm :) Byłam we Włoszech 1,5 roku temu, za pol roku znowu jade i nie moge sie doczekac tego smaku :) Na pewno pojde do ktorejs z lodziarni przy Fontannie di Trevi :)
Smakosze i wielbiciele Nutelli.mam pare fajnych przepisów na desery robione na bazie Nutelli.Mogę sie podzielic.Sa dosc kaloryczne ale cóż moze byc lepszego na poprawienie nastroju w pochmurny dzień niz boski smak Nutelli. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmniam.
biorę wszystko, co masz! wszystko co z nutellą:))
może wkleisz tu jakis przepis?
pzdr:)
tak podaj jakies przepisy,nigdy niewiadomo kiedy sie przydadza:-))
Wedle życzenia ale bez Nutelli bo ja juz całą zuzyłam:
BABECZKI:
-280g.nutelli
-3 jajka
-40g.maki
każda porcja ma 466 kalorii.Czas przygotowania 10 min+3godz.w lodówce+7-9 min.pieczenie
Wymieszać dokładnie Nutelle z jajkami,dodac przesiana make i mieszac aby nie było grudek.Otrzymane ciasto przełozyc do foremek na babeczki wysmarowane masłem i posypane maka.Foremki z ciastem włozyc na 3 godz.do lodówki.Po tym czasie włozyc wyjete prosto z lodówki foremki z ciastem do nagrzanego do 280 stopni piekarnika i piec 7-9 min.(jak b.małe foremki to 5 min.)Wczoraj robiłam i sa pyszne,zwłaszcza wnetrze.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 53
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia