z ciampino do civitavecchia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam pytanie czy ktos sie orientuje czy jest jakies bezposrednie polączenie z ciampino do portu civitavecchia?jesli nie ma to jak sie dostac z centrum (Termini) do portu???bardzo prosze o pomoc gdyz wybieram sie na Sardynie a nie mam pojecia jak sie tam dostac przy tym nie znam języka dziekuje
Jesli cos wiecie na temat połączenia z ciampino do civitavecchia to prosze napiszcie cos gdyz jest to bardzo pilne dzieki
ogladam google i widze ze pociag ktory jedzie ze stacji piramide na lotnisko (fiumicino) ma tez rozwidlenie w prawo, jadac z rzymu, wiec mozna pewnie dojechac do civitavecchia pociagiem, zapytaj sie na dworcu albo termini albo piramide.
dzieki!a czy ktos wie cos napewno?moze jakas stronka z ktorej mozna zobaczyc rozklad jazdy pociagow lub nazwy autobusow ktorymi mozna dojechac do portu?
www.trenitalia.it
zalezy ktorego dnia jedziesz...tu np. masz rozklad na poniedzialek 26.03
roma termini - civitavecchia
http://orario.trenitalia.com/b2c/TimeTable?stazin=roma+termini&stazout=civitavecchia&datag=26&datam=03&dataa=2007&timsh=05&timsm=49&invia=INVIA&lang=it&nreq=5&channel=tcom
jest proste połączenie

z ciampino pociągiem do roma termini, stamtąd do civitavecchia...
bardzo czesto jezdza i trwa to 1,5 h - 2 h

jak kupisz bilet na dworcu w ciampino od razu do civitavecchia, to kosztuje cie tylko 4,90 euro...tylko pamietaj o przesiadce na termini
dzieki wielkie!!!:)1.04 jestem na lotnisku ciampino!czyli z lotniska ciampino mam wsiasc do autobusu i dojechac na dworzec ciampino a tam kupic bilet na pociag odrazu do portu z tym ze bedzie przesiadka tylko skad mam wiedziec do jakiego pociagu mam wsiasc?przepraszam za glupie pytania ale ja po wlosku nie kumam i dlatego jest to wielki problem:)
na stacji ciampino popros o bilet do civitavecchia, powinnas zaplacic 4,90 (za zwykly regionalny pociag) i ktos w kasie pewnie powie ci, ze masz sie przesiasc na roma termini...jak nie powie to i tak o tym pamietaj!
w ciampino wsiadasz (z biletem skasowanym na stacji zoltym kasownikiem) w pociag, ktory jedzie do roma termini...tam wysiadasz i nie kasujac juz biletu po raz drugi szukasz pociagu do civitavecchia (lub oczywiscie takiego, ktory jedzie dalej ,ale w cv sie tez zatrzymuje) i wsiadasz w pierwszy, ktory nadjedzie:))
(oczywiscie byle nie w intercity albo eurostar, bo te sa drozsze! ale one chyba na dluzszych trasach jezdza)

jasne??
ja jechalam autem ale sa autobusy, ktore wyjezdzaja z pod dworca campino do civitavecchia
a o ktorej lądujesz w ciampino?
ok juz wszystko jasne:)ale jak mozesz to potwierdz czy dobrze mowie ze z lotniska na dworzec ciampino moge dojechac autobusem ?jeszcze raz wielkie dzieki:)pozdrawiam
w ciampino laduje o 11;10
jakiej firmy sa te autobusy?i gdzie kupic bilet u kierowcy czy na dworcu ciampino?
no to pewnie łatwiej autobusem jak bezpośrednio
tak:)
no wlasnie łatwiej:)bo bezposrednio:)prosze o jakies szczegółły....
http://orario.trenitalia.com/b2c/TimeTable?stazin=ciampino&stazout=civitavecchia&datag=24&datam=03&dataa=2007&timsh=12&timsm=27&nreq=5&lang=it&channel=tcom

tu masz połączenia po 1230..01/04
pzdr:)
Dzieki Agata:)
Mala Izka czy mozesz mi napisac cos o tych autobusach bezposrednio do civitavecchia z dworca ciampino?dzieki z gory
ja na twoim miejscu podeszla do pierwszego lepszego kierowcy autobusu i zapyatla albo po angielsku, albo po prostu mow civitavecchia i oni cie powinni skumac, moze ktorys z nich cie pokieruje do odpowiedniego autobusu, bo z tego co pamietam to autobusy stoja przed lotniskiem i czekaja...
Jedz tym pociagiem tak jak Ci pisali. A odjazd masz z peronu pomiędzy 25-28. Zalezy w który dzień. To są perony obok siebie, bardzo daleko na końcu. Naprawdę trzeba spory kawał przejsc od holu głównego. Cały czas prosto, zresztą sa wskazówki. Ja jezdzę tym pociagiem czesto. Jest co pół godziny, w niedziele troche rzadziej.
hej dzieki za wiadomosc ale ty mowisz o pociagu z dworca CIAMPINO CZY JUZ PO PRZESIADCE z TERMINI?
To jest juz po przesiadce na termini. Podałam Ci odjazdy z tego dworca. Z ciampino my akurat jezdzimy inaczej. Najpierw tym autobusem, który odjezdza spod lotniska jedziemy na stację metra i metrem na termini.
Witam ponownie!mam pytanko czy ktos wie o ktorej odplywa prom z civitavecchia do olbia ale prom o nazwie tirrenia?bo inne znalazlam ale godzina mi nie odpowiada ale nie moge znalezc o ktorej odplywa dajcie znac jak cos wiecie pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę