slowianska uroda

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 150
Fajnie, ze czytasz ze zrozumieniem. Wyobraz sobie, ze jestes Wlochem i masz do wyboru: dziewczyne Wloszke, (z Wloszkami nigdy Ci sie nie ukladalo) a mozesz miec dziewczyne z inego kraju (gdzie panuje opinia, ze tamtejsza dziewczyna jest latwa).
Moim zdaniem mial do wyboru cwana Wloszke i naiwna Polke. Oczywiscie wybral mniejsze zlo.
Aha, no i Polka ma być mniejszym złem??? Buahahahaha
a większe zło to być samamu rozumiem :D
nie, no naprawdę Cię nie rozumiem, wybacz...
wlasnie widze.
Hmmm ja to zrozumiałam tak,że Dilly zapytała się chłopaka czy uważa, że Polki są łatwe, a on jej powiedział, korzystając z tych stereotypowych określeń, że woli tzw. łatwą Polkę niż nadęta Włoszkę. Chciał chyba pokazać, że istnieje zdanie,że Polki są łatwe,ale też że Włoszki są nadęte, więc nie ma się czym martwić :) Ja to tak rozumiem.
No brawo, mniej wiecej cos tego typu mial na mysli. Ja szlam nieco okrezna droga, bo chcialam pokazac cos jeszcze.
Tzw. łatwa Polka może być dla niego mniejszym złem od nadętej Wloszki, ponieważ co do Polek to stereotyp mu się nie sprawdził, a na nadętą Włoszke trafił...takie jest moje rozumowanie.
Kociunia a to potrafisz mysleć. no to zaskoczyłaś mnie)))
Mnie sie jeszcze nigdy nie zdarzylo zeby ktos potraktowal mnie jako biedna Polke ktora nie wiadomo jakiego raju tutaj zaznala. Mieszkam we Wloszech od prawie 5 lat, jezdzilam tez po innych krajach Unii Europejskiej i zawsze bylam traktowana normalnie.
Wydaja mi sie tez presadne stwierdzenia ze Wloch wybiera Polke bo z Wloszkami mu sie nie ulozylo. jakby mi cos takiego facet powiedzial to raczej bym sie wkurzyla, bo tak jak powiedzial faccia brutta: wybiera mniejsze zlo. Zadowala sie tym co jest dla niego osiagalne.
Dla mnie dyskusja czemu Wloch woli Polke czy odwrotnie nie ma duzego sensu. To jest tak jakby spytac sie czemu ma sie partnera bruneta a nie blondyna. Bo co z blondynami mialo sie traumatyczne przejscia?
Sorry Dilly, że tak zareagowałem, ale jak piszesz, że twój chłopak "woli tzw. łatwe Polki od nadętych Włoszek", to nie wiadomo dla kogo są one tak zwane, czy dla ogółu Włochów, czy dla mniejszości społeczeństwa, czy dla niego także, czy wręcz przeciwnie.
ludzie skończcie, bo to żałosne...
poszukajcie sobie w archiwum takich tematów...bo juz ich chyba na forum wystarczy
jak się cieszę,ze udało mi sie Cie zaskoczyc :)
Moj chlopak nigdy nie powiedzial, ze wybral mnie bo mu sie nie ukladalo z Wloszkami, ja sama to wiem, a moglabym byc rownie dobrze innej narodowosci i wiem ze zalezaloby mu tak samo jak teraz. Ale skoro jestem Polka to oczywiste jest , ze teraz bardzo lubi Polki i ma o nas lepsze zdanie jak o Wloszkach. Ja tez zanim go poznalam nie myslalam zbytnio o Wlochach a teraz z checia ich poznaje i obserwuje. Wiadomo, ze jak sie zwiaze z kims kto jest innej narodowosci to zaczyna nas bardziej interesowac kraj i kultura tej drugiej osoby.
Dzieki, na przyszlosc przemysl bardziej zanim cos skrytykujesz.
Ale ty beznadziejna jednak jesteś. Chyba wina leży po twojej stronie że nieprecyzyjnie się wyrażasz, a nie po mojej. Niby jak mam się domyslić prawdy, jak piszesz niejasno...
Wracajac do tematu jak Wlosi oceniaja Polki.
Kilka dni temu napisal do mnie na Skype mlody Wloch. Pojechal do Polski aby spotkac sie ze swoja dziewczyna i okazalo sie, ze ona miedzy innymi chciala aby ja zabral do Wloch. Poczul sie rozczarowany i ocenil, ze ta dziewczyna jest falszywa. Poradzilam mu, aby zmienil dziewczyne na wloszke. Rozmowa na tym sie skonczyla.
A co bedzie sobie Polkami gebe wycieral.
No wiesz, jest tu ktos kto Ci wyjasnil o co mi chodzilo, wiec chyba jednak az tak niejasno nie jest napisane. Ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Jak ktos chce sie przyczepic to zawsze znajdzie cos.
agatkaf- podpisuje sie pod tym co mowisz! sledze ten watek (szkoda czasu zeby w nim aktywnie uczestniczyc..)i znowu sie zastanawiam kiedy to sie stalo ze kazdy temat na forum konczy sie klotniami i wyzwiskami. A druga strona jest taka ze watkow takich jak ten bylo juz od metra i troche i wcale sie nie dziwie ze pewne osoby czuja sie poirytowane i wpadaja w zlosc czytajac to. Ja sama mam powoli dosyc tematow poruszajcych te wlosko - polskie stereotypy, walkowalismy to setki razy i uznalismy ze stereotypy istnieja, pewnie w kazdym jest ziarnko prawdy (bo przeciez nic nie bierze sie z gwiazd) ale kazdy ma swoj rozum (taka mam nadzieje przynajmniej..)i powinien wyzej wymienionego uzywac w takich sytuacjach. To taki moj apel :)
faccia..mężczyzna ma zawsze inny punkt widzenia, wiec po co się irytować jak się kobiety nie zrozumie...
Kociunia zartowałem z tym mysleniem. jesteś wdziecznym materiałem aby ćwiczyć wykorzystanie dendrydów werbalnych.)))
inf. ja bym raczej się nazwała niewdzięczną...szczególnie jeśli chodzi o Ciebie...a dendrydów żadnych nie posiadam, więc musisz sobie chyba znaleźć bardziej wdzieczny materiał :))
wielkie dzieki za odpowiedzi, chodz byly bardzo kontrowersyjne...ale coz, troche sie dowiedzialam,ale napewno sama sie dowiem lepiej. Wkoncu kazdy ma swoje zdanie:D Bussiaki:*
Spedzilam troche czasu we Wloszech i NIGDY nikt nie potraktował mnie jak kogos gorszego z tego tylko powodu, ze jestem Polka. Wszystko zalezy od srodowiska w jakim sie obracamy.....Powiem wiecej, moi znajomi z Wloch wiedza bardzo bardzo duzo o Polsce, sa bardzo oczytani..., tak wiec prosze nie uogolniajmy i nie tworzmy stereotypow.A to, ze jest grupa Wlochow, ktorzy twierdza, ze np. Polki sa "latwe" to z pewnościa jest to margines,a takie zdanie wyrobili sobie na podstawie marginesu, czyli niektorych polskich dziewczyn; przeciez w kazdym panstwie sa ludzie i "ludzie"!
Kociunia jestes załosna. Otóz nie chiałem sie z Toba umówic nie dlatego ze lubie dziewczyny co maja problemy z Włochami ,ale dlatego ze nie biore przykładu z Włochów i jestem uczuciowo wierny tylko jednej dziewczynie. wiec swoje wykrety zostaw dla naiwnych dziewczynek co ci wierzą. Postanowiłem ci odpuścic))))
A wiecie co oznacza fanta dla anglikow?Tak mówią na polki:F...And Never Tuch Again-to dopiero jest żałosne!Włosi 100 razy lepiej zachowują sie jak przyjezdzją do Polski niż anglicy...To anglicy urzadzają sobie tutaj wieczory kawalerskie etc,a nie włosi.Wystarczy wyjśc na miasto do jakiegoś klubu,pubu wieczorem by przekonać sie...
Trzeba byc totalnym dnem i zerem, aby takie cos wymyslec...
Boże ! nie mogę czyać tego co pisze Dilly >zasłania twarz rękami
ale w czym problem?
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 150

« 

Kultura i obyczaje

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę