Wlosi zaczynaja bac sie Polakow!Hura!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |
http://www.gazzetta.it/appsSondaggi/pages/gazzetta/d_1504.jsp Na włoskiej stronie gazety La Gazzetta dello Sport jest ankieta, którego kraju Włosi boją się najbardziej na Euro 2008. Rano Polska miała 0,9 % i była na końcu teraz ma ponad 11% i jest 4. , niech się Włosi zdziwią.
Wybaczcie moi drodzy forumowicze podwojny post/z Geniem/ ale jestem zwariowana entuzjastka pilki noznej
Właśnie Stokrotka, mój wielki Padrone Genio-Eugenio był o minutę szybszy.
85% za Polską? Też się cieszę z awansu i wierzę, że tym razem na mistrzostwach nie będzie tak jak na dwóch ostatnich MŚ, ale ten wynik to "lekka" przesada.
Veto! o 18 sek.bo mi szczeka opadla ze zdumienia,bylabym szybsza,ale nie moglam wyjsc ze zdumienia...a szkole to mnie Szewinska nazywali taka bylam szybka...w bieganiu
Wlosi jak zobacza dane z intertnetu to sa gotowi sami w to uwierzyc i moze nogi im zadrza...sa mistrzami swiata w udawanych faulach,tego tylko sie boje...
>>>ten wynik to "lekka" przesada.
http://www.sport.pl/sport/1,74696,4688613.html
Cik uspokój się, co cię spowrotem do lampy wsadzę.
a tak go nie chciales...
Dalej go nie chcę.D
Jeżeli teraz mogę trochę ostudzić nastroje.

Posłuchajcie, nie powinniśmy się tak fascynować lękami innych przed nami, to może i łechce naszą próżność, ale nie znaczy zbyt wiele.

Ważniejsze będzie, jeżeli pokażemy w sportowej walce, na co nas stać.

Jeżeli przegramy z kretesem każdy mecz, to co...będziemy sobie przypominać później z sentymentem i łezką w oku, jak to sie nas Włosi bali?
dzieki genio, wyreczyles mnie tutaj.
ja sie spodziewam najgorszego, bo typowe dla nas jest ze walczymy do ostatniej kropli, tylko po to by wszystko przegrac.
Zobaczymy, czy tam ktoś odpowie na moje wątpliwości: D

http://prawica.net/node/9373
tam nie, ale tutaj owszem:
akapit pierwszy - bzdura
akapit drugi - no przeciez tez bzdura
akapit trzeci - w wyniku poprzednich rowniez bzdura
genio - ja do tej pory nie zauwazylem zebys ty az takie bzdury wypisywal!
mam nadzieje ze ty tylko sabotazujesz na tej prawicy, choc to tez mi sie nie podoba:-(
ty musiales nieopatrznie zrozumiec artykul; wlosi boja sie polski najmniej, a nie najbardziej!
Obywatelu, uspokój się :DDDDDDD
Obywatelu, przyswój sobie słowo "sabotować" (nie sabotażować) i znaczenie słowa "nieopatrznie.
Dobrze zrozumiałem treść artykułu. :)
czekaj no, nie szczedzac teraz literek;
wczoraj czytalem (nie pamietam gdzie, bo duzo przeczytalem wczoraj),
ze wlosi zrobili ankiete i wyszlo ze polski boja sie najmniej,
dzisiaj stokrotkaverde wkleila link wloski(nie czytam tak dobrze po wlosku, zeby mi sie chcialo ta wiedze poszerzac), ze wlosi boja sie polakow nie tak bardzo jak wczoraj
teraz ty mowisz, ze oni sie nas boja najbardziej.
No to che successo mentro?
o! i teraz koryguje bo przeczytalem twoj wpis; ale i tak nie omieszkam skomentowac po swojemu: cos mi sie wydaje, ze pewna mi bliska grupa internautow...i teraz juz sam nie wiem bo "wikipedia- Nie ma stron zatytułowanych "Sabotowac"...zasabotowala(to brzmi ja sobotnia nasiadowka)
wiec ja i tak wole zasabotazowala te ankiete, bo choc tuska lubie to w cuda nie wierze. a tyjak masz odrobine narcyzmu, a mam nadzieje ze masz, bo jak nie to znaczy, ze jestes prawicowcem niebezpiecznym dla otoczenia to sie przyznasz, ze tez temu uczestniczyles. god dammn me if I'm wrong i trzymaj mnie za slowo.

a odnosnie kompleksow, niekoniecznie, no bo jak do tego mozna dojsc nie znajac kompleksow osobistych - poszczegolnych pilkarz(no bo to ich sie boja, tylko oni sa sprawcami)
a odnosnie kompleksow parafrazujac, to moze tak a moze nie, a jak tak to i tak co z tego i co dalej? a jak nie to wtedy - bzdura.
i tak oszczedzalem literki :-)
O matko O_O.
Jak tylko zrozumiem, to postaram się odpisać, daj mi chwilę czasu.:)
Obywatelu, przeczytałem trzy razy....i nic z tego nie wiem, nie mam pojęcia, co ci odpisać. Wybacz, ale nie zrozumiałem cię.((
bardzo dobrze, ile ci tylko trza, a i przyloz sie, zebym wsio skumal nie wertujac setek linkow cy cus, per favore, bo jak nie to ci powiem to co stokrotce.
Eeee, chłopie, w ten sposób nie zbudujesz sobie żadnego autorytetu, nic nie zbudujesz, chcesz, żeby cię ludzie przestali traktować poważnie?
gienio psychologu, przepraszam jesli zabrzmialem troppa samopysznie, taki juz czasem jestem, czasem zajety rozmowa bardziej niz budowaniem.
odpisz juz, bo sie dowiedziec nie moge normalnie o coz tu hodzi?
>czekaj no, nie szczedzac teraz literek;
>wczoraj czytalem (nie pamietam gdzie, bo duzo przeczytalem wczoraj),
>ze wlosi zrobili ankiete i wyszlo ze polski boja sie najmniej,
>dzisiaj stokrotkaverde wkleila link wloski(nie czytam tak dobrze po
>wlosku, zeby mi sie chcialo ta wiedze poszerzac), ze wlosi boja sie
>polakow nie tak bardzo jak wczoraj
>teraz ty mowisz, ze oni sie nas boja najbardziej.
>No to che successo mentro?
>o! i teraz koryguje bo przeczytalem twoj wpis; ale i tak nie omieszkam
>skomentowac po swojemu: cos mi sie wydaje, ze pewna mi bliska grupa
>internautow...i teraz juz sam nie wiem bo "wikipedia- Nie ma stron
>zatytułowanych "Sabotowac"...zasabotowala(to brzmi ja sobotnia
>nasiadowka)
>wiec ja i tak wole zasabotazowala te ankiete, bo choc tuska lubie to w
>cuda nie wierze. a tyjak masz odrobine narcyzmu, a mam nadzieje ze
>masz, bo jak nie to znaczy, ze jestes prawicowcem niebezpiecznym dla
>otoczenia to sie przyznasz, ze tez temu uczestniczyles. god dammn me
>if I'm wrong i trzymaj mnie za slowo.
>
>
>
> a odnosnie kompleksow, niekoniecznie, no bo jak do tego mozna dojsc
>nie znajac kompleksow osobistych - poszczegolnych pilkarz(no bo to ich
>sie boja, tylko oni sa sprawcami)
>a odnosnie kompleksow parafrazujac, to moze tak a moze nie, a jak tak
>to i tak co z tego i co dalej? a jak nie to wtedy - bzdura.

Przeczytałem. Wow. God damn me jeśli to można zrozumieć.
może to żarty???
stronzo - poprawilem sie potem, poszczedzlem literek.
ale jak chcesz to przeczytaj to raz jeszcze uwazniej, a jak malo to jeszcze raz.
ja tak robie gdy czegos nie rozumiem, i dziala.
poszczedzilem, a ilez tez zjadlem :-)
akurat literówki to najmniejszy problem, bo tych brakujących można się łatwo domyślić, ale o co chodzi w niektórych przeskokach myślowych i teoriach typu że prawicowiec jak nie ma odrobiny narcyzmu to jest niebezpieczny dla otoczenia, to niestety nie rozumiem.
Ok, przeczytam raz jeszcze, i to cały post. Może doznam olśnienia
Obywatelu, do jasnej cholery, posłuchaj mnie:
Styl pisania, jak każda inna umiejętność jest rzeczą, którą człowiek kształtuje cały czas, poprzez czytanie i pisanie właśnie. Tak samo, jak w przypadku innych umiejętności, można dojść w nim do perfekcji lub jedynie pozostać literackim rzemieślnikiem. To zależy zarówno od intensywności treningu, jak i od własnych predyspozycji.
Skoro już druga osoba w przeciągu kilku minut sugeruje ci, ze coś jest nie tak z umiejętnością przelewania przez ciebie myśli na papier, z ubieraniem tychże myśli w słowa, to nie powinieneś się irytować, tylko zastanowić się troszkę, czy nie ma tu przypadkiem czegoś na rzeczy.

Obywatelu, ty piszesz "na jednym wdechu", starasz się w kilku zdaniach zawrzeć bardzo dużo treści. Uwierz mi, to naprawdę trudne, jeżeli nie chce się, żeby przekaz stał się mało przejrzysty, czy wręcz nieczytelny. Jeżeli będziesz używał krótszych zdań i nie starał się "zzipować" tego, co chcesz przekazać do kilku linijek, nikt się nie obrazi a i ze zrozumieniem tego, co piszesz, będzie mniej kłopotów.
tej akurat riposty nie musisz, wynika ona z wczesniejszych rozmow i wpisow gienia na jakies stronie prawicy oraz zwyczajnie daje do myslenia (mniemam), a i takze ma byc zabawne w przypadku nie zrozumienia - niech mnie pi i sigma jesli tamto nie jest(zabawne - stronzo).
no dobra wiecej juz nie nudze, ide skopac tylek bruce lee.
Przeczytałem cały wątek, włącznie z wypowiedzią genia na tej stronce prawicy i niestety muszę przyznać, że dalej nie mogę doznać olśnienia. Nie tylko masz problem z wyrażaniem myśli, ale niektórych rzeczy zupełnie nie ruzumiesz, np. sprawy kompleksów. Genio przecież pisał o kompleksach narodowych, a nie o komplekasach indywidualnych kogokolwiek, a tym bardziej piłkarzy. Formułujesz jakieś księżycowe teorie o prawicy. Twoja polszczyzna to horror.
Jedno Ci się udało: "w przypadku niezrozumienia" Twoje wpisy są zabawne.
Twój styl jest, powiedzmy, bardzo pocieszny, a wyrażenia, które ukułeś - świetne. :-) np. "niech mnie pi i sigma", "ide skopać tyłek bruca lee" (w co grasz, tak przy okazji?), "sobotnia nasiadówka", itd :-)))
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 55
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia