zatrważająco niski poziom

Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna
Z doświadczenia wiem, ze ci włosi którzy podróżują albo pracują za granicą są bardziej rozgarnięci...Więc to chyba kwestia doświadczenia życiowego a nie narodowości... bo jeśli taki Antonio całe życie siedzi przy maminym cycu, a potem sobie wymyśli wycieczkę do Polski bo poznał jakąś bella ragazza no to potem przyjezdza to to takie nieporadne i najlepiej jak mu wszystko zorganizować, załatwić i podać...
zgadzam się z tobą Sette. Linn - wszystko zależy od tego jakie studia skończysz i co po tych studiach będziesz robić, a że tylu chętnych jest do wyjazdu do Włoch - być może sytuacja ich do tego zmusza, nie są w stanie się utrzymać w Pl, myśla, że we Włoszech jest lepiej, itp.
Ja nie uważam, żeby we Włoszech żyło się WSZYSTKIM ludziom lepiej niż w Pl, na pewno mi było tam tak samo, a może nawet trochę gorzej niż w PL.
Mnie zdziwiło tez to, że będąc we Włoszech na rocznym stypendium, Włosi pożyczali ode mnie notatki! A może to jest w ich oczach zaradność, notatki od Polki, która nie wiadomo czy, aby na pewno dobrze zrozumiała wykład, bo przeciez włoski nie jest jej macierzystym językiem...
Miałam okazję pracowac też na zastępstwie we włoskim domu. Na podstawie mojej Signory :) mogę powiedzieć, że robiła z igły widły, drobiazgi urastały do rangi katastrofy...
twa Signora miala 'płytkie życie własne'... no to sie przejmowala duperelami :D
Jesli Wlosi sa nierozgarnieci i malo zaradni to jak wytlumaczycie takie fenomeny jak np. 82% wloskich firm / malych i duzych / to firmy prowadzone przez rodziny?
..swoj rozumek widac maja..dlatego.. co kilka glow to nie jedna..heheh chocby potega Fiata..biznes rodzinny!:D
..mafia ,clany to tez biznesiki rodzinne :D..klika glow razem.....osamotniony Wloch to sie gubi przy zakupie biletu na tramwaj ...hehehehe
Nie obrazaj tych, ktorzy prowadza firmy porzadne: w tym ostatnio coraz wiecej kobiet. Zawsze musisz jechac na stereotypach. A wlasciwie dlaczego? Mieszkasz na wspanialej wysokorozwinietej polnocy, a wszystko widzisz czarno. Poza tym zmien znajomych: z kim Ty sie zadajesz?
Firma rodzinna jest zazwyczaj najzdrowszym, pod względem zarządzania, przedsiębiorstwem, nie mówiąc o tym, że w dzisiejszych czasach firm multinazionali, są jedną z ostatnich ostoi prawdziwego kapitalizmu i wolnego rynku.
dziewczeta! ta dyskusja ma zatrwazajaco niski poziom :D
Generalizujecie , tyle samo anegdot mozna by bylo napisac o niemcu czy polaku czy francuzie , wszystko to w sumie na nic, pozatym skoro sa tacy mal ozaradni , tacy be tacy sio i tacy hu hu hu hu , to po co siedzicie we wloszech ? lub po co tu siedzialyscie lub dlaczego utrzymujecie kontakt z wlochami lub osobami ktore tutaj przesiaduja, wiem bo troche tu mieszkam we my polacy mamy to do siebie ze czesto narzekamy , wydaje nam sie ze jestesmy najlepsi na swiecie i nie potrafimy bron ci panie boze przyjac ani ciutke krytyki , a najczesciej spotykalem sie miedzy polakami ( dawno dawn otemu ) z takimi tekstami wlasnei jak wasze ale byly moze bardziej aroganckie czy wulgarne , jedno wielkie narzekanie na wlochow i wszystko co wloskie, to zastanawiam sie po co takie osoby we wloszehc siedzialy . czesto widze na forum polskim nienawisc do niemiec , ale zastanawia mnie fakt ze pewnie polowa polakow utrzymuje rodziny dzieki pracy w niemczech a druga polowa dzieki skradzionym tam samochodom , ale oczywiscie niemcy wszyscy bez wyjatku to hitlerowcy i sratatrata .a co najbardziej mnie smieszy to to ze polacy strasznie krytkuja niemieckie auta :-) heheh i mowia ze to najwiekszy syf na swiecie a potem okazuje sie ze 80% polakow nimi jezdzi , to takie dziwne nie uwazacie ? nie wspomne o rosjanach , masakra totalna rosjanie wszyscy do wymordowania bo cos tam cos tam byla 2 wojna swiatowa i rosjanie to killerzy zawodowcy , wiec ja sie pytam kim sa polacy ??? bo chyba jestem najszczesliwsza osoba na swiecie ze urodzilem sie w tym doskonalym kraju ;-)
Buzka , i dajcie troche na luz dziewczyny .
..przyznaje sie 'bez bicia'..siedze tu dla slonca..dla ciepelka!..cholerka jak nie nawidze zimna..w pamieci mam bieszczadzkie zimy trwajce od listopada do konca kwietnia...w calej Polsce byla juz wiosna a tam snieg topniejacy pomalu,zbity na lod..a tu rozkosz dla mego umyslu wprost..no i moj kochany niskopodlogowiec lubi takie cieple sloneczne zimy..bo wPolsce to biedak chodzil na dwoch lapach ..a to bardzo trudne chodzic dla jamnika na jedej krotkie wykrzywionej rasowo lapce przedniej i drugiej wykrzywionej fantastycznie rasowo lapce tylniej :D
NIENAWIDZE..RAZEM, RAZEM MIALO BYC NIE ODDZIELNIE..LITEROWKA :d
greg ja tez jestem szczesliwa z posiadania obywatalstwa polskiego..chociaz wygladam dla Wlochow na Niemke a ostatnio na Holenderke /hehehee z powodu bialej czapki z daszkiem??/ale smieszni sa ci Wlosi!/niezwykle latwo ich oszukac wystarczy ubrac sie odpowiednio inaczej..i juz sie gubią! heheheh.ale tak to bywa ze wzgledu rejon turystyczny w jakim mieszkam..i narodowsci tu wizytujace :D
no to my som dwa szczesliwe polaki ;-)

Ups... zaraz ktos napisze ze mam niski poziom ;-)
zatrwazajaco niski poziom!!! :D
jo sie ta nie trwoża.;))
czyli co?...porażający poziom?..nie bojmy sie uzyc lansowego slowka..hehehe..hahahahah..hehehehe.
Tatarenka i inny medrcy!!!
Pierwszy raz stane w obronie "obcych", a zrobie to opowiescia z mego zycia wzieta:)
Urodzilam sie i wychowalam w "obcym" kraju (nie Wlochy) i nie dane mi bylo skosztowanie polskiej szkoly i co za tym idzie propagandy.
TO ZDANIE WYZEJ JEST WAZNE zeby zrozumiec sens dalszy:))
Jak bylam w klasie przedmaturalnej musialam wybrac dodatkowy jezyk i dano mi czas do namyslu. Ja sie tam dlugo nie zastanawialam bo akurat byl w propozycji rosyjski wiec pomyslalam ze polski podobny bedzie mi latwo. Poszlam do wychowawcy, ktory uczyl histori i powiedzialam ze chce sie ruskiego uczyc!
Cdn, musze odebrac elefon:)
Pan nauczyciel zapisal to na liscie, podniusl glowe i powiedzial: " Matka Ci leb urwie". No nic, wrocilam do domu, powiedzialam mamie ze pan z historii byl pijany, bo chodzily o nim takie plotki.
Dopiero moja mama mi wytlumaczyla ze on mial namysli stosunki Polsko-Rosyjskie!
Obciazenie itp!
I co glupia bylam, nie!
Wolna od propagandy taplania sie w historii i wolna od wplywow TEJ propagandy a napewno obciazona inna.
Kazde panstwo uzywa historii do polityki i propagandy. Kazde panstwo ma "swoja" historie:)
Zrozumieliscie??? Moze oni inne rzeczy wiedza lepiej??
Ja nie zrozumialem ;-)
Ty durak:))))))
Przeczytaj raz jeszcze i jak to nie pomoze to polecam klenczenie na grochu.
I jesli to tez nie pomoze to napisz czego nie rozumiesz?
Sens jest prosty! Wszedzie sie nacisk kladzie na inne rzeczy.
W Polsce Druga Wojna Swiatowa jest hitem w historii a w Austri Franz Josef:))
Co wiemy o nim?
ja tam swoje wiem O Franciszku Jozefie/zreszta ma historia rodzinna sie z nim wiaze na wiels sposobow hehehe/..jak sie mieszkalo w Galicji i 'Glodomerii' to sie w szkole dobrze go studiowalo..heheheh..bo pilnowali..bo lubilam..bo bylam zaciekawiona..:D
Wiem :-) zartowalem guptasku :-)

hehe odpisywalem kilka razy ale skupic sie nie moge , jestem w pracy wiec moze odpisze jak juz bede po ;-)
P.S. nie dawaj sie naciskac ;-)
Temat przeniesiony do archwium.
31-53 z 53
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka