Co pozostaje w pamieci

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
Tamto pierwsze oznacza to drugie?
Aha....
hmmmmmmm, z punktu widzenia architektury, Wlochy mi sie znudzily. Wszystko wydaja mi sie takie samo, gdzie sie nie ruszysz, Rzym, Florencja, Neapol, Wenecja (no, w tej ostatniej zachwycil mnie ruch uliczny, kanalowy znaczy i uliczki na dwa palce). Jeszcze ewentualanie moge sie pozachwycac sredniowiecznymi bydowlami, ale doprawdy starozytnymi i odrodzeniowymi nie.
Tak jest, LACZKI się u nas mówi, o! :-D
A ja uwielbiam "rzymski klimat", Nie wiem, co mnie w nim urzekło, być może to, że pierwszy raz, kiedy tam wyjechałem we wczesnych larach 90tych, polskie miasta były wielkimi plamami szarzyzny i smutku. Rzym ze swoją energią zrobił na mnie ogromne wrażenie.
ogromne wrazenie..jestem z warszawsy..to miasto tez robi wrazenie..miasto zniszczone calkowicie w czasie II wojny..wrazenie robi' przez skore',odczuwa sie mrowienie.wlasciwie czujesie codziennie tych co zgineli tu smiercia tragiczna..czy ktos z was odczuwal to kiedys?..duchy z przeszlosci..co ma wspolnego Warszawa z Rzymem? :D..tu: http://www.sfora.pl/Oto-najczystsze-stolice-Europy-a14752
31-35 z 35
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Solo italiano