Styl włoskiej reklamy!

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo proszę o pomoc wszystkich znających się na włoskiej kulturze. Interesuje mnie włoski styl w reklamie.. tzn. jakie reklamy powstają we włoszech, jakie reklamy są zakazane.. jakie reklamy odnoszą sukcesy... jakieś stałe elementy tych reklam, ich kolorystyka, symbolika etc :) Proszę o każdą pomoc każdego kto chce pomóc !
bardzo proszę o pomoc każdego, kto jest w stanie coś mi podpowiedziec...
reklamy sa seksistowskie kobieta zawsze musi byc w nich podmiotem..i najlepiej bardzo rozebrana
Reklama makaronu-naga panienka.
Reklama kawy-naga panienka.
Reklama pianki do golenia-dwie nagie panienki.
itd...itp... ;)
wiem wiem :) a jakieś przykłady?
a zaalcz ty wloska tv i ogladaj!..na dodatek maja odbiorcow za idiotow bo jedna reklame ta sam puszczaja po kilka razy w trakcie tego samego filmu..obled..pewnie mysla, ze Wlosi nie zrozumieli za pierwszym razem, wiec raz zarazem im pokazuja jak downom
co do nagich panienek to wlosi pewnie jak futbolowi kibice lubia ta piosenke:... A ja kocham gołe baby gołe baby do przesady. goła baba to przyjemność, gołą babe chcialbym zerżnąć...
chyba tak zrobię :)

mimo wszytsko jakby ktoś mi pomógł jeszcze to byłabym wdzięczna.. nie mogę znaleźć niczego o zakazanych motywach w reklamach.. a na pewno takie są.. albo o prawnych regulacjach dot reklam... np jak to jest z reklamą alkoholu..
skarbie jakbys byla choc raz we wloskim barze to musialabys zauwazyc karteluszek ...ze klientom do 16 roku zycia alkoholu nie podaja :D wszystko jasne?..musze cos dluzej tlumaczyc czy raczysz pojac, ze wlosi to odmiency w kazdym calu..i zupelnie niepowazni..Im wiecej ludzi mlodych pije tym wiecej kasy do budzetu wplywa
bloki reklamowe sa cholernie dlugie..czasem jeden film potrafi miec i pol godziny opoznienia przez reklamy z wczesniejszego filmu..zgrzytam zebami..najczesciej ruszam do kuchni by cos podlapac na zab czy zrobic herbatke..malo reklam OGLADAM najczsciej je wysluchuje albo zmieniam kanaly..a ci idioci jakby sie uwzieli w tym samym czasie puszczaja reklamy na kilku kanalach,chyba wlascielel TV Berlusconi tak zarzadzil by ludzie po kanalach nie skakali w miedzyczasie
w Polsce jest tak samo, w publicznej oczywiscie
chyba nie do konca rozumiesz o co mi chodzi, prosze o info, którego nie moge znaleźć w internecie..o to czy we włoskich reklamach kazdy może brać udział i czy nie ma specjalnych regulacji.. np we Francji nie można produkować skierowanych do dzieci z dziećmi w roli głównej, w Polsce nie można puszczać reklam alko przed 22 etc.. potrzebuję takich suchych faktów i oglądanie tv nic mi nie pomoże :)
oficjalnie kazdy.. heh nawet morderca..heheh jest tu na forum o tym zapamnialam! /2 lub 3lata temu to bylo/..jak to bylo? nazywal sie Marco..zabil samochodem 4 osoby i zaczal w reklamach wystepowac/zegarki ciuchy/ ktos mu to ulatwil /brzydki typek,twarz szczura/..po tym wypadku byla straszna afera w Itali.rodziny ofiar byly oburzone zazadaly by zabezpieczyc dochody mordercy z reklam na poczet odszkodowan /wczesniej to byl golas jak swiety turecki/ w ostatecznosci jak zrobil sie szum w 4 mies/ chyba/ od wypadku.gosc trafil do mamra..musialabym szukac..ale nie teraz wieczorem pozno..moge przeleciec net w poszukiwaniu linkow,chcesz?
bardzo by mi zależało i byłabym bardzo wdzięczna :) super temat :)
Niektóre reklamy, np. środków czystości albo przemysłu spożywczego (chociażby M&M's przy kasie fiskalej) są identyczne jak w Polsce, nawet ich treść po włosku jest taka sama jak u nas.
a czy sa takie które się różnią?
Od jakiegos czasu wloskie reklamy sa " w odcinkach" :)
Np.reklama TIM, 3, czy Vodafone,co miesiac jest cd.
do sette di nove, mam nadzieje że pomożesz mi poszukać informacji o tymk człowieku :)?
Marco Ahmetowić wrzuc w google, znasz wloski? i tu masz/dobra pamiec mam co hehehe :http://www.wloski.ang.pl/Zabil_cztery_osoby_teraz_reklamuje_ubra_26217.html
jest lisia mordka ..szczurza ..jak wczesniej powiedzilam ..w google wrzuc..zabil 4 osoby a dostal tylko 6 lat???????
ja lubie reklamy lekartw..chyba jedyne na ktore zwracam uwage.. Potem ide i lukam jakie sa ceny ...no bo nowosc dla mnie,inne preparaty niz wkraju na bole menstruacyjne itp..na kaszel ..no, na to co ja mam! ..srodki czystosci tu mam gust wyrobiony,wiem co czysci dobrze ,a co nie..zarcie typowo wloskie jak sery szynka mnie nie rajcuje..oni duzo reklam maja z gotowym zarciem..pol produkty siedzi rodzinka i wcinaja ..wino...o! na to to zwracam uwage..Pojde i kupie. Kazdy produkt z reklamy jaki widze w tv ide i sprwadzam ceny w kilku sklepach,tak dla zasady ..by wiedziec.A dlaczego chce wiedziec?..to sluchajcie bomba..zdradze wam moj sekret..sprytna jestem..produkty nie reklamowane kosztuja taniej...heheheh odkrylam Ameryke?..nie, to logiczne...:D Nie musze kupowac produktow z reklamy i placic za ta reklame w cenie produktu..logiczne. Ostatnio tez kilku pilkarzy rekalmuje taryfy telefoniczne..chyba Vodafone?..myle sie ?
I jeszcze jedna rzecz: na ogol (nie zawsze, ale bardzo czesto) w reklamie pojawia sie slawna osoba. Dla Wlochow dany produkt jest dobry jesli reklamuje go znana osoba.
bardzo dziękuję za wszelka pomoc, mam tylko jeszcze jedną prośbę czy macie jkaies linki do najciekwszych/ najbardzij kontrowersyjnych/najlepszych/ najśmieszniejszych reklam/ plakatów etc... bo szczerze mówiąc zbyt wielu znalezc nie moge :(
Polki tez wystepowaly w reklamch..z 5lat temu..moze 6 nie pamietam ,Kasia jakas tam ,reklama chyba z operat.telefon mozliwe ze TIM ale zatarlo mi sie w pamieci totalnie ,jak przez mgle mi to wraca
Niedawno Zibi Boniek reklamował koszule w czymś podobnym do polskiego "Życia na gorąco". My w PL pewnie myślimy, że grzeje zadek w foteliku a w Italii robi karierę showmana i restauratora.
Kasia Smutniak jest aktualnie testimonial najnowszych perfum Armaniego.
Temat przeniesiony do archwium.