filmy włoskie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 48
poprzednia |
Jakie fimy włoskie polecacie, może ktoś oglądał jakiś fajny film włoski? będę bardzo wdzięczna za propozycje :)
Casablaca ;-)

czy to nie jest włoskie?? :D
a oprócz Casablanci...
polecam goraco na przyklad : "le chiavi di casa", "che ne sara' di noi?", "dillo con parole mie", "sapore di mare" (2 czesci) !!! pzdr
polecam "non ti muovere" rez. castellitto wyk. penelope cruz(italia), castellitto(timoteo) piekny film daje duzo do myslenia, ona biedna dziewczyna z prowincji -calabria- staje sie prostytutka on doktor (zonaty), rodzi sie uczucie i niesamowite dylematy, nie jest to zwykla opowiastka, samo nazwisko rezysera o tym swiadczy!!!!

"lora di religione" hipokryzja, prawda, klamstwo, chec slawy a wszystko to oparte na procesie beatyfikacyjnym matki zabitej przez syna!!! ciekawe,piekna muzyka!
"Ojciec chrzestny"
Zobacz na inne watki, to juz tyle razy bylo... korzystanie z wyszukiwarki naprawde nie jest trudne.;)

www.wloski.ang.pl/filmy_wloskie_4885.html
www.wloski.ang.pl/film_3540.html
www.wloski.ang.pl/filmy_wloskie_1893.html

Pozdrawiam,
Dee
No własnie Dee... miałam zrobic to samo :]
Ale skoro juz wyciągnęłaś te linki to sama sobie chętnie poprzypominam o czym było, polecając jednocześnie po raz kolejny filmy FERZANA OZPETKA.
Pozdrawiam :)
ale ja sie jeszcze musze tu dopisac:)
pare dni temu ogladalam filmy:
"le fate ignoranti" - kobieta po smierci meza dowiaduje sie ze 7 lat mial on kochanka( faceta) i przezywa maly szok;)

"l'ultimo bacio"- facet zdradza swoja narzeczona która jest w ciazy, ona sie dowiaduje i robi mu pieklo...itd

"Pane e tulipani"

polecam :)
Cucciola, "L'Ultimo bacio" znam prawie na pamiec, tlumaczylam napisy na polski.:) Piekny. A jesli podobal Ci sie ten film, to obejrzyj koniecznie "Ricordati di me" (tez tlumaczylam:)), rowniez Gabriele Mucciniego, nakrecil go po "L'ultimo bacio". No i po raz setny: "MANUALE D?AMORE"!!!

Dee
ja goroco polecam ostatni film Roberto Benigni, "la tigre e la neve" - typowe dla tego rezysera spojzenie na sprawy powazne z ironicznego punktu widzenia, fenomenalne!:-)
No właśnie "Le fate ignoranti" w Polsce "On, ona, on" to film Ozpetka :)

I jeszcze może "Pokój syna" - "La stanza del figlio" - reż i główna rola Nanni Moretti.
Polecam ponadto "il postino" przepiekny film o prze[ieknej przyjazni miedzy listonoszem i pisarzem:)
piekne slowa i smutny kniec
Dziękuję Wam bardzo za tyle propozycji filmowych, teraz w zimowe wieczory już wiem co będe robić :)) Pozdrawiam gorąco
a może ktos mi doradzi czy można je ściągnąć i jak?
Najpierw sciagnij sobie program eMule a potem wejdz na strone:
http://www.drunkendonkey.net/ita/index.php?

Musisz sie tam zalogowac a potem sciagasz co chcesz: gry, muzyke i filmy
aaaa eMule ale słyszałam też że przy okazji można ściągnąć dużo wirusów jest to prawda?
Jesli sciagasz poprzez ta strone co Ci napisalam prawdopodobienstwo zlapania wirusow jest niewielkie. Poza tym mozesz zawsze poczytac komentarze.
Sciagnelam do tej pory 30 filmow i 6 serii Sexu w wielkim miescie i do tej pory jestem zadowolona z programu. Ale zawsze warto uwazac co sie sciaga, tzn. uwazaj na rozmiar pliku.
grazie e saluti!
a nikt nie pamietal o zdobywcy 3 oskarow ??? "Vita è bella" -reżyser & główny bohater jednoczesnie (Roberto Benigni). Super Film POLECAM goraco
http://zycie.jest.piekne.filmweb.pl/
Zgadzam się z Szymekss! Film jest po prostu najlepszy! Oglądałam go mnóstwo razy i ostatnio zakupilam sobie kasetę DVD więc pewnie jeszcze nie jeden raz go obejrzę! Polecam gorąco!
a gdzie mozna znalezc napisy do Tigre e la neve ??
dziekuje z gory za info [email]
a jest ktos moze w posiadaniu polskich napisow do filmow : Eros , Ricordati di me oraz Lundi Matin ???
ten film EROSogladalam,troche dziwny ale w kinie we wloszech,wiec napisow nie posiadam...a poza tym z napisami do tych wloskich filmow jest problem,filmy da sie sciagnac ale z napisami gorzej,a co do samych wloskich filmow to goraco polecam jeszcze LA VITA CHE VORREI....super:)
Czy ktos z "forumowiczów" ma może napisy do filmów:
1. l'ultimo bacio
2. le chiavi di casa
3. non ti muovere
bylabym bardzoooooo wdzięczna :-)
Do "L'ultimo bacio" mam, ale w Polsce, bo tlumaczylam dla znajomych... tu mi nie potrzebne... Zapytam, czy ktos z nich ma je gdzies na kompie (choc szczerze watpie), bo moja rodzina na pewno nie bedzie potrafila znalezc odpowiedniej plyty czy dyskietki w moim obszernym archiwum informatycznym.:) W razie czego dam znac.

Pozdrawiam,
Dee
Pane e Tulipani:-);-)
IL Postino, amibitny;-)!
zgadzam sie z kolezanka madzia:)) pane e tulipani:)
;-) lol
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 48
poprzednia |