Prosze o rade

Temat przeniesiony do archwium.
hej,chcialabym sie na wlasna reke nauczyc jezyka wloskiego,takich podstaw,mam pytanko czy znacie moze jakies fajne stronki do nauki wloskiego,chodzi mi tez o wymowe.jesli znajdziecie cos to prosilabym o przeslanie na maila [email] z gory dziekuje i pozdrawiam
ewalocko,
nic bardziej nie denerwuje stalych forumowiczow jak osoba, ktora tak jak ty zaczyna od zalozenia chyba juz setnego tematu o nauce wloskiego nie skorzystawszy wczesniej z wyszukiwarki!!!!!!!!!
ospite2...
no wiesz TY jestes mocny bo jestes oblatany na tej stronce a ja ja odkrylam dosyc niedawno i nie wiem jak sie tu poruszac,jestes troszke zgryzliwy jak na moj gust,nie skomentuje tego dalej....:(
masz troszke racji ,ze jest tu maly balagan ,na poczatek przegladnij rozdzial nauka wloskiego i wpisow sla np un aiuto per i principianti tlumaczyla super,przegladnij rowniez zagadnienia gramatyki ,pozdrawiam,milej nauki
http://www.ase.ro/biblioteca/carte2.asp?id=271&idb= moze ta stronka w czyms ci pomoze.
Jesli chodzi o nauke to przynajmniej opierajac sie na moim doswiadczeniu (czyli jak uczylam sie ja) to radze zaczynac od podstaw czyli nudnej gramatyki, robienia duzo cwiczen by opanowac czasy, odmiany czasownikow etc.. i miedzyczasie czytac jakies proste czytanki - tak na poczatku by zlapac jakies bazy, potem stopniowo zwiekszac poziom. Potem jak juz bedziesz nieco obeznana staraj sie w miare mozliwosci ogladac wloska tv lub sluchac wloskiego radia w necie. W kazdym razie trzeba sporo zaparcia i nie zalamoj sie jesli na poczatku nie bedziesz kumac.
pozdrawiam
dziekuje slicznie za rady,jest to duzy problem nauczyc sie samego chociaz podstaw,zastosuje sie do wszystkiego,nie moge sie za bardzo polapac na tej stronce ale sprobuje sie tu rozejrzec i mysle ze znajde jeszcze duzo fajnych rad i zobaczymy jak to wyjdzie,pozdrawiam
na poczatek sprobuj moze zapisac sie na kurs jezykowy. tam sa lektorzy wykwalifikowani i przynajmniej wskaza ci poczatki, bazy. Po zalapaniu tego latwiej ci juz bedzie uczyc sie samej. Ja przez rok chodzilam na lektoraty jezykowe, potem przed wyjazdem do wloch uczeszczalam na specjalny kurs jezykowy ktory przygotowywal do egzaminu CELI poziom 3. oprocz tego sama staralam sie duzo czytac po wlosku i sluchac radia wloskiego przez neta. Bedac zas juz we wloszech duza uwage poswiecam wloskim tg (dziennikom).
Trzeba starac sie duzo robic samemu: cwiczenia, czytanie, wyszukiwanie nowych slowek etc...latwo nie jest ale sie da.
pozdrawiam aga
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia