od czego zaczac?:(

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |
Hej kochani!
Wloski to slicynz jeyzk, cyz moglibzscie polecic mi jakies ksiayki od ktorzch yacyznaliscie jego nauke_ chodziloby mi raczej o gramatyke i wymowe niz slowka, ale wlasciwie to o wszystko, siedze teraz akurat dwa miesiace w polsce i postanowilam poglebic moje wloskie zdolnosci jezykowe, ktore ograniczaja sie do przedstawienia i zaspiewania kawalka piosenki volare .... :)))))

pomozcie prosze prosze :))))))

zupelniezielonakasia ;)))))
przepraszam za niewyrazny post ale cos mi sie z klawiatura popsulo ...
Proponuje zaczać od naszej wyszukiwarki, a nastepnie nauki slówek (kliknij w "Testuj nowy system nauki slówek!". Znajduje sie zaraz nad flagami). Później samo poleci. Ani sie nie obejrzysz, a juz bedziesz parlała. Powodzenia.
Ja polecam Ci stronę http://www.bbc.co.uk/languages/italian/index.shtml i tam masz "Italian steps". Słownictwo i gramatyka ładnie objaśnione, ale musisz znać angielski. :D

Oprócz tego równocześnie korzystam z kasety i książki "Włoski w 30 dni".

Możesz zajrzeć też tu:

http://www.ielanguages.com/italian1.html
tutaj U NAS ;DD w zakladce "gramatyka" jest tak w pigulce;p a jesli chcesz wiecej gramatyki, to podaj maila, dostaniesz prezent;))
zdazylo mi sie juz troche tego uzbierac, to moge sie podzielic;))
bardzo chetnie :)

[email]

dziekuje za odpowiedzi :)
piccolaccia, Podziel sie też ze mna materialami. Ja mam gramatyke Zawadziej i schemacik następstwa czasów. Jak masz inne, to mi przeslij. [email]
Z gory dzieki. Pozdr.
ja też bardzo poproszę! :) [email] dziekuje z góry!
do 53: nie chcialam byc niegrzeczna i zostawic Cie bez odzdzewu;)

wiesz, wlasciwie mialam na mysli wlasnie zawadzka i schemacik;)
mam jeszcze troche takich materialow i internetu (z czego sie uczylam zanim zakupilam ksiazki i dostalam zawadzka), sa to podstawowe odmiany, rodzajniki, czasowniki nieregilarne itp. mysle ze jesli masz zawadzka to nie ma sensu zasmiecac ci skrzynki, bo wszystko to albo masz, albo umiesz, zdazylam sie tez zorientowac juz, za umiesz wiecej ode mnie;) wiec tym bardziej uwazam ze jest ci to zbedne;)
Ja również [email]
a to zawadzką to ja mam więc nie trzeba
poslalam zawadzka i schemacik do kasi i poczatkujacego
wiadomosc wyslana na adres [email] dwukrotnie do mnie wrocila, wiec chyba nie da sie tego wyslac...
hej no wlasnie sprawdzam caly czas poczte i nic nie ma :(

To moze wyslij na [email]

czekam z niecierpliwoscia :)
wyslalam, powiedz czy doszlo
A ja się sam w sumie nauczyłem (jako tako) a teraz mam mały problemik, bo nauczyciela/ki :D sobie znaleźć nie mogę... ale nadziei trochę jeszcze mam... a pytanie tak trochę od tematu oderwane - jaka jest dobra książka do samodzielnej nauki włoskiego? (oprócz "Włoski w 30 dni" Langenscheidt'a)
Jejku, doszło
dziekuje dziekuje !!! :))))
jestem zafascynowana tym jezykiem i juz zabralam sie za jego nauke :) grazie ! :)
ps,nie wiecie gdzie mozna znalezc w necie stare wloskie piosenki np. fiorello (piosenka - si o no )
piosenki to najlepiej sciagac programem, albo zglaszac sie na fioletowe forum
ZupelnieZielona Kasia no ale francuskim też jesteś safascynowana. Pozdrawiam i zycze powodzenia w nauce)))
Na jednym forum [ francuskim ] piszesz:

"pod wpływem dwumiesięcznego przebywania w towarzystwie francuzow i francuskojezycznych szwajcarow bezgranicznie zakochalam sie w tym jezyku "

A tutaj piszesz, że przebywałaś 2 miesiące w PL ehhh i nagle w dwóch językach się zakochałas? ciekawe ...
JA też poprosze [email]
Co z tą Zawadzką czy ona naprawdę jest taka dobra ,
anch'io se posibile ... [email]
czy ja tez moge prosic te materialy [email]
Widziala ile osob Pania prosilo o te materialy.Az mi glupio,ze prosze ale...czy moglabym takze dostac takim prezent?bylabym naprawde niezmiernie wdzieczna...Moj mail: [email]
witam, chaialabym zaczac samocdzielnie uczyc sie tego jezyka. od czego zaczac? jakies wskazowki co do wyboru ksiazki? bede wdzieczna za sugestie...
od przeczytania tego co jest nad twoim postem!!!
powyzej jest jedynie nieustannie powtarzajaca sie "zawadzka" i schemacik-czymkolwiek on jest... i "wloski w 30 dni"...tyle sie dopatrzyalam. a ja chce wiedziec jakie sa zalety ewentualnie polecanych ksiazek (tych i innych), czy sa jakies dodatkowe "akcesoria" typu cd itd., roznie tez jest z ich zrozumieniem, czy tez przyswajaniem sobie z nich wiadomosci. wpadly mi juz w rece ksiazki, ktore po prostu nie byly dobre. a ja chce zainwestowac w cos, z czego bede miec faktyczny pozytek
jesli ja rowniez bede mogla to otrzymac to bede wdzieczna bardzo:0
podaje maila [email]

z gory dzieki
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 45
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia