najlepsza książka do gramatyki i słownik

Temat przeniesiony do archwium.
Mam takie pytanko. Szukam książki do gramatyki, ale takiej gdzie znajduje się cała gramatyka włoska, nie tylko ta dla początkujących. Która waszym zdaniem jest najlepsza? To samo tyczy się słownika. Jakiś obszerny i dobry? pozdrawiam
jesli chodzi o gramatyke to proponuje ksiazke Widlaka, jest tam cala gramatyka, zas co do slownikow to nie ma za duzego wyboru..Meisels, i cos mi sie kojarzy ze jeszcze jest bardzo dobry slownik ..chyba Grande Dizionario z PWN, pozdr, wiesz w ksiegarniach to raczej nie ma w czym wybierac, ale jesli dopiero co sie zaczynasz uczyc to to bedzie wystarczajce
Właśnie się zastanawiałam nad tą gramatyką Widłaka, a skoro twierdzisz, że jest dobra, to chyba w nią zainwestuję...dzięki za pomoc=)
jest wiele ksiazek ale jednej dobrej nie ma , jak juz zreszta kiedys mowilismy na ten temat na forum. ludzie sie wypowiadali i wniosek byl jeden "trzeba miec wiele ksiazek do gramatyki" jedna nie wystarczy, albo nie ma wszystkiego albo tez jedne zagadnienia sa mniej zrozumiale wyjasnione niz inne. ja polecam gramatyke Katerinova "La lingua italiana per stranieri" , jednakze jest to ksiazka napisana po wlosku, takze komentarze i wszelkie wyjasnienia gramatyczne napisane sa po wlosku. Ale jesli ktos juz cos mniej wiecej podlapal tego jezyka to powinien sobie poradzic.a jak chodzi o ksiazki w j. polskim to oczywiscie slawna juz Zawadzka :):) zycze powodzenia

http://www.italicus.com.pl/?dzial=ksiegarnia&akcja=rodzaj&rodzaj=corso%20di%20lingua&strona=5

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę