co za głupota!

Temat przeniesiony do archwium.
jak to będzie po włosku? w sensie jakie to głupie, co za głupota (mówiąc tak o czymś). słyszałam, i czytałam, mam na końcu języka i przypomnieć sobie nie potrafię. que.......! ??? sprawdziłam słownik i jakoś mi nie pasuje "stupido", bo kojarzy mi się dwie sylaby drugiego słowa. pomóżcie, proszę, bo nie usnę. :)
che stupidita
che stupidaggine, che sciocchezza che semplicita akurat tych 3 okreslen lubie uzywac :D ..zob sobie synonimi stupidità : Sinonimi: baggianata, dabbenaggine, deficienza, scemenza, stupidaggine, sciocchezza, semplicità || Vedi anche: asinata, bestialità, idiozia, insulsaggine, ridicolaggine, strafalcione, fesseria, ingenuità, semplicioneria, insensatezza, sventatezza, cortezza, cretineria, incapacità, limitatezza, ottusità, scempiaggine, stoltezza, pochezza, ristrettezza http://grammatica-italiana.dossier.net/dizionario-sinonimi-on-line/1477.htm
sette tez na bezzsenosc widze cierpisz :-)
zawsze spie krotko, a szybko :D
Oj nie ja jak spie krotko i szybko to potem nie wyspana jestem
dlatego ja sobie pospie, jak zasne oczywiscie dlugo i powoli :P
spójrz rano w niebo
dzis w piątek dojdzie do jednego z najdłuższych zaćmień obrączkowych Słońca w tym tysiącleciu... zaćmienie skończy się 11 minut po wschodzie Słońca (wystąpi o godz. 7.38) ok 7.48
che ca...ta!
no i przysnęłam. dzięki za odpowiedzi! :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka