Witam forumowiczów, chcę się zacząć uczyć samodzielnie włoskiego od zera. Poszukuję jakiegoś podręcznika lub zestawu który będzie najlepszy. Co mi możecie polecić. Czytałem sporo wątków na temat podręczników zawadzkiej, ale albo ja czegoś nie rozumie albo jeden poziom to jest kilka tomów (na zasadzie samouczek+komentarz gramatyczny+ćwiczenia), a ja poszukuję czegoś co zmieści się w jednym tomie z nagraniami.
Zależy mi na tym, żeby to nie było nic w stylu włoski błyskawicznie, w 24 h czy inne tego typu badziewie, ale od samego początku wprowadzał dużo słówek i materiał gramatyczny bez pominięć; tak żeby po roku nauki okazało się że książka niby od poziomu A0 do A2 pokazała tak naprawdę jak się przedstawić a obcięła 80% gramatyki.
Wiem, że będę potrzebował takiego ogólnego podręcznika (ew dwóch kompatybilnych)z dobrymi nagraniami (w każdym języku mam problemy z akcentami) i jakiegoś porządnego słownika.
Jakie macie propozycje? Co możecie mi zasugerować podręcznik który nie obcina materiału i słownik który wystarczy na dłużej?
Z góry grazie a tutti (poprawnie?;)
pozdrawiam